De Canarische Eilanden

Je hebt er vast wel eens van gehoord: de Canarische Eilanden. Dit is een eilandengroep in de Atlantische Oceaan. De Canarische eilanden zijn een hele populaire vakantiebestemming, doordat het er het hele jaar door heerlijk weer is. En dat binnen Europa! We snappen dat je het lastig vindt om één eiland uit te kiezen voor je vakantie. Ieder eiland heeft namelijk zijn eigen unieke charmes en bezienswaardigheden. Daarom hebben we speciaal voor jou de eilanden op een rijtje gezet, om de keuze iets makkelijker te maken.

Gran Canaria

1. Gran Canaria

Van alle Canarische eilanden is Gran Canaria het meest populair onder de Nederlanders. Dit komt waarschijnlijk doordat er veel leuke badplaatsen zijn. Bijvoorbeeld Playa de Inglés, dat bekend staat door het ruime strand. Een andere aanrader is Puerto Rico. Ook deze stad heeft een mooi strand, maar is ook geschikt om allerlei watersporten uit te oefenen. Maar Gran Canaria heeft meer te bieden dan stranden, bijvoorbeeld het diverse landschap! Cultuurliefhebbers moeten zeker langs het pittoreske dorpje Agaete. Het dorpje is rustig gelegen, waardoor je echt even tot rust kan komen!

Abora Continental by Lopesan Hotels

Hotel op Gran Canaria?

Eén van onze favoriete hotels op Gran Canaria is Abora Continental by Lopesan Hotels. Dit is een prachtig nieuw hotel met een ideale ligging. Het is ook nog eens kindvriendelijk!

Bekijk dit hotel
Canarische eilanden

2. Tenerife

Van alle Canarische eilanden is Tenerife het grootste. De bekendste badplaats is Playa de Las Amèricas, de ideale bestemming voor een strandvakantie met af en toe uitgaan. Daarnaast is het heel centraal gelegen, waardoor je eenvoudig heel Tenerife verkent vanuit deze badplaats. Tijdens je vakantie naar Tenerife moet je zeker de vulkaan ‘El Teide’ bezoeken. Dit is de hoogste vulkaan van héél Spanje en één van de bekendste bezienswaardigheden van het eiland. Daarnaast kan je een bezoek brengen aan waterpark Siam Park. Lees hier meer over Wat te doen op Tenerife?

H10 Conquistador

Hotel op Tenerife?

Ben jij opzoek naar een hotel op Tenerife? H10 Conquistador is één van onze best beoordeelde hotels op het eiland. Niet zo gek, want H10 Conquistador heeft een ideale ligging en veel luxe faciliteiten.

Bekijk dit hotel
Canarische eilanden

3. Fuerteventura

Het Canarische eiland Fuerteventura is een rustigere bestemming dan Gran Canaria en Tenerife. Het is dé bestemming voor wie opzoek is naar zon, want Fuerteventura heeft de meeste zonuren per dag! De bekendste badplaats is Corralejo. Dit was vroeger een vissersplaatsje, maar is inmiddels een badplaats die bekend staat om de mooie stranden! Qua activiteiten en bezienswaardigheden worden er regelmatig dingen georganiseerd, waaronder het Fuerteventura Kite Festival. Daarnaast kan je bij de plaats Ajuy oude grotten bezoeken. Leuk voor cultuurliefhebbers! Lees meer over de leukste bezienswaardigheden op Fuerteventura.

SBH Costa Calma Beach Resort

Hotel op Fuerteventura?

Eén van onze favoriete hotels op Fuerteventura is SBH Costa Calma Beach Resort. Dit mooie hotel ligt recht aan het strand en heeft meerdere zwembaden!

Bekijk dit hotel
Canarische eilanden

4. Lanzarote

Wat het Canarische eiland Lanzarote uniek maakt, is het zwarte vulkaanlandschap. Dit bijzondere landschap is ontstaan door verschillende uitbarstingen van vulkanen. Puerto Del Carmen en Costa Teguise zijn de populairste badplaatsen van Lanzarote. Opvallend is dat er veel witte laagbouw is, waardoor de badplaatsen op Lanzarote kleinschalig overkomen. Een bezienswaardigheid die je niet mag missen is het Nationale Park Timanfaya. Hier kan je leren over de vulkanische geschiedenis van Lanzarote. Hou jij van wijn? Bezoek dan zeker La Geria, dé wijnstreek! Lees ook onze blogpost Wat te doen op Lanzarote.

Beatriz Costa & Spa

Hotel op Lanzarote?

Beatriz Costa & Spa is een mooi vier sterren hotel. Het heeft een ruim zwembad, maar ligt ook vlakbij het strand!

Bekijk dit hotel
Canarische eilanden

5. El Hierro

Het kleinste Canarische eiland is El Hierro, waardoor dit eiland vaak ‘La Isla Chiquita’ wordt genoemd. Dit eiland is een geschikte bestemming voor wie weg wil van de massa. Er is namelijk weinig toerisme. Dit komt doordat er amper standen zijn. De enkele stranden die er zijn, zijn rotsachtig. Daarom bezoeken veel mensen dit eiland voor de natuur en de rust. Wanneer je van een flinke wandeling houdt, zal je je dus zeker vermaken! Het eiland is vrij rotsachtig. Hou hier rekening mee als je van plan bent om te wandelen. De grootste toeristische plaatsen zijn Las Puntas en La Restinga.

Parador de El Hierro

Hotel op El Hierro?

Neem eens een kijkje bij hotel Parador de El Hierro! Dit vier sterren hotel ligt aan een rotsstrand, wat voor prachtig uitzicht zorgt!

Bekijk dit hotel
Canarische eilanden

6. La Palma

Ook La Palma is ideaal voor wie weg wil van de massa. Wat dit Canarische eiland uniek maakt, is dat het nog niet zo ontdekt is door toeristen. En dat terwijl het een prachtig eiland is! Het wordt niet voor niks “La Isla Bonita” genoemd, wat het mooie eiland betekent. Santa Cruz is de hoofdstad van La Palma. Het water rondom deze plaats is helder, waardoor er veel wordt gedoken. Het heeft zelfs een eigen snorkelparcours. Vergeet tijdens je vakantie zeker niet het pittoreske Tazacorte te bezoeken. Deze plaats heeft een mooi strand, maar je kan er ook heerlijk van de Canarische keuken genieten!

La Palma & Teneguia Princess

Hotel op La Palma?

Zoek jij een hotel op La Palma? Vanaf La Palma & Teneguia Princess kijk je uit over zee, terwijl je lekker in het zwembad plonst!

Bekijk dit hotel
Canarische eilanden

7. La Gomera

Last but not least: La Gomera. Dit kleine Canarische eiland is heel geschikt voor wie van wandelen houdt. Naast de natuur heeft dit eiland niet veel andere bezienswaardigheden. Hierdoor bezoeken veel mensen La Gomera voor een dagje. Vanaf Tenerife, La Palma en El Hierro kan je het eiland per boot bereiken. Vanuit Gran Canaria en Tenerife kan je ook naar La Gomera vliegen. Als je een nacht wil blijven logeren, zijn er enkele hotels op het eiland. De bekendste plaatsen die bezocht worden door toeristen zijn Playa de Santiago en Valle Gran Rey. Naast het bewonderen van de flora en fauna, kan je vanaf La Gomera boottochten volgen. Met een beetje geluk spot je een potvis, dolfijn of walvis!
Jardin del Conde

Hotel op La Gomera?

Ons populairste hotel op La Gomera is Jardin del Conde. Dit hotel ligt op maar 300 meter afstand van het strand en biedt uitzicht op de bergen!

Bekijk dit hotel

Hopelijk heb je na het lezen over de Canarische Eilanden inspiratie opgedaan voor je vakantie! Moet jij nog boeken? Klik dan hier voor al onze vakanties naar de Canarische eilanden!