Tenerife is één van de populairste Canarische Eilanden. Dit heeft vooral te maken met de prachtige stranden, het indrukwekkende vulkanische landschap en het heerlijke weer het gehele jaar door. Of je nu lekker lui in het zonnetje wilt liggen, op een sportieve manier het landschap wilt ontdekken of elke avond wilt gaan stappen, op Tenerife kan het allemaal. Om jouw vakantie zo leuk mogelijk te maken hebben wij de leukste bezienswaardigheden op Tenerife voor jou op een rijtje gezet.

bezienswaardigheid Tenerife el Teide

Beklim de vulkaan El Teide

Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden op Tenerife is de vulkaan El Teide. Deze vulkaan is de op twee na hoogste vulkaan ter wereld. Er worden verschillende excursies aangeboden maar het is ook mogelijk om zelf met de auto richting de vulkaan te rijden. Het nationaal park waarin de vulkaan ligt is ook zelf al meer dan de moeite waard. Het vulkanische landschap is onwijs bijzonder, zoiets heb je nog eerder gezien.Je kunt de vulkaan bezoeken met een kabelbaan, deze bereikt een hoogte van maar liefst 3555 meter! Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de rest van Tenerife en het bijzondere landschap. Een bezoek aan de El Teide is zowel een letterlijk als figuurlijk hoogtepunt tijdens jouw vakantie naar Tenerife.

bezienswaardigheden Tenerife

Iberostar Selection Sábila

Het prachtige 4-sterren Iberostar Selection Sábila is één van de beste hotels op Tenerife. Dit modern, ingerichte adults-only hotels is een heerlijk plek om te genieten van een welverdiende vakantie. Gasten waarderen hun verblijf met maar liefst een 9.4!

Bekijk Iberostar Selection Sábila hier
bezienswaardigheden Tenerife

Ontdek de mooiste stranden

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Er zijn dan ook meer dan genoeg stranden om te ontdekken om dit mooie eiland. Natuurlijk zijn er de bekende stranden bij Playa de Las Amèricas, Costa Adeje en Puerto de La Cruz maar als je een auto huurt kan je opzoek naar de verborgen strandjes van Tenerife. Zo raden wij aan om bijvoorbeeld het strand La Teijita te bezoeken, een mooie strand gekenmerkt door een rode berg. Een andere goede optie is bijvoorbeeld El Bollullo. Ook één van de mooiste natuurlijke stranden op Tenerife. Je kan hier te voet heen vanuit Puerto de La Cruz maar het is ook via de auto te bereiken. Er zijn veel mooie bezienswaardigheden op Tenerife om met de auto te bezoeken, we raden dan ook zeker aan om een auto te huren.

bezienswaardigheden Tenerife

Verken Barranco del Infierno

Een stukje van Tenerife dat veel minder bekend is, is de natuur in Barranco del Infierno. Deze kloof of steile ravijn is een zeer indrukwekkend deel van dit mooie eiland. Dit is misschien wel één van de gaafste verborgen plekjes op Tenerife. Je kunt deze kloof bewandelen dankzij het wandelpad dat hier ligt maar je moet wel een helm op tijdens de wandeling in verband met de veiligheid. Het is een aardige wandeling maar het is meer dan de moeite waard. Onderweg geniet je van prachtige uitzichten en je komt uit bij een mooie waterval. Doordat er maar een beperkt aantal mensen de kloof mogen betreden is er ook geen massatoerisme. Zo geniet je in rust van de prachtige natuur.

bezienswaardigheden Tenerife

Bezoek het grootste waterpark van Europa, Siam Park

Voor waterpret ga je naar het grootste waterpark van Europa, Siam Park. Dit toffe waterpark is zelfs verkozen tot de beste ter wereld. Voor de echte durfal is er een glijbaan van maar liefst 28 meter hoog die steil naar beneden gaat. Durf jij het aan? Doe je het liever iets rustiger aan, dan zijn er meer dan genoeg andere glijbanen en prachtige aquariums om te bezoeken. Dit is een super leuk dagje uit en zeker een aanrader tijdens een vakantie met het gezin.

bezienswaardigheden Tenerife

Hotel Aguamarina Golf

Een favoriet onder families is het Hotel Aguamarina Golf. Dit goed betaalbare hotel zit vol met leuke activiteiten voor jong en oud. Neem een verkoelende duik in het zwembad, ga minigolfen of toch liever een potje basketballen. De kinderen zullen zich in ieder geval niet vervelen!

Bekijk Hotel Aguamarina Golf hier
bezienswaardigheden Tenerife

Walvissen en dolfijnen spotten

De Canarische Eilanden hebben een ideale ligging in het midden van de Atlantische Oceaan. Zo zijn er maar liefst 27 soorten zeezoogdieren die in de wateren rondom Tenerife te vinden zijn. Vooral grienden komen veel voor rondom Tenerife, dit is een van de grootste dolfijnensoorten die soms tot wel 6 meter lang kunnen worden. Maar ook de bekende tuimelaar laat zich regelmatig zien in Tenerife. Rondom Los Gigantes en Los Cristianos komen de tuimelaars het meeste voor. De beste manier om walvissen en dolfijnen te gaan spotten is met een bootexcursie. De organisaties houden namelijk het leefpatroon van deze dieren goed in de gaten zodat de kans het grootste is dat jij één van deze bijzondere dieren zal spotten tijdens de boottocht. Dit is één van leukste bezienswaardigheden op Tenerife.

bezienswaardigheden Tenerife

Boek hier jouw vakantie naar Tenerife

Ben je enthousiast geworden over Tenerife? Bekijk dan hier al onze vakanties naar dit prachtige eiland. De diversiteit en het lekkere weer maken het een ideale vakantiebestemming het hele jaar door.

Boek jouw vakantie naar Tenerife