Lanzarote is één van de Canarische Eilanden. Dankzij de ligging, vlakbij de kust van Afrika hebben deze eilanden het gehele jaar door een heerlijke temperatuur. Zelfs in de winter is het hier nog een milde en aangename cultuur. Je kunt dus het hele jaar door op vakantie naar Lanzarote. Naast lekker relaxen en op het strand liggen is er nog veel meer te doen op dit mooie eiland. Wij hebben de leukste bezienswaardigheden op Lanzarote voor jou op een rijtje gezet.

Lago Verde

Bezienswaardigheden Lanzarote

Net als de andere Canarische Eilanden heeft Lanzarote een vulkanische oorsprong. Vandaar ook dat het Nationaal Park Timanfaya niet mag ontbreken tijdens jouw vakantie naar Lanzarote. Hier ontdek je namelijk het indrukwekkende vulkanische landschap. Dit is één van de bezienswaardigheden op Lanzarote die je met de auto kan bereiken. Het is echter niet mogelijk om zelf door het park te rijden, vanaf de parkeerplaats word je met een bus door dit beschermde park geleid.  Ook de vulkanische grotten Cueva de los Verdes zijn een bijzondere bezienswaardigheid om te bezoeken. Deze grotten zijn ontstaan door een combinatie van lavastromen en zeewater. Het is nu een stelsel van kilometers lang vol met grotten en gangen. De vulkanische oorsprong op Lanzarote heeft voor veel bijzondere natuurverschijnselen gezorgd. Zo ook het Lago Verde, dit is een felgroen meer dat in combinatie met het zwarte zand een fraai contrast vormen.

Naast de vulkanische bezienswaardigheden staat Lanzarote ook bekend om de verschillende werken van kunstenaar César Manrique. Zo kan je het voormalige huis, Fundación César Manrique van deze kunstenaar bezoeken. Het bijzondere is dat dit huis gebouwd is in een lavagrot. Een ander kunstwerk avn Manrique is de Mirador del Rio. Dit is een prachtig voorgegeven uitzichtpunt op maar liefst 475 meter hoogte. Hier geniet je van een adembenemend uitzicht. Ook het Jardín de Cactus, een prachtige subtropische tuin met cactussen is een creatie van Manrique. In Lanzarote vind je een prachtige combinatie van cultuur en natuur, beide gekenmerkt door de vulkanische invloeden.

 

bezienswaardigheden Lanzarote

Beatriz Playa & Spa

Dit goed beoordeelde 4 sterren hotel is een ideale uitvalsbasis voor een vakantie naar Lanzarote. Beatriz Playa & Spa is gelegen in het gezellige centrum van Puerto del Carmen, vlakbij het strand.

Bekijk Beatriz Playa & Spa hier
Bezienswaardigheden Lanzarote

Mooiste stranden op Lanzarote

De meeste mensen verblijven rondom Puerto del Carmen en Costa Teguise en alhoewel dit ook zeker mooie stranden zijn liggen de allermooiste stranden voornamelijk in het zuiden van het eiland tussen Playa Blanca en Papagayo. De makkelijkste manier om de stranden te bereiken is via de auto. Vooral de Papagayo stranden zijn dankzij het felblauwe water meer dan de moeite waard om te bezoeken. Ga je graag naar ongerepte stranden met minder toeristen? Pak dan de auto en rij richting de noordkust naar Playa de Farmara. Dit ruige strand is vooral geliefd onder surfers. Een andere relatief onontdekte parel is Bajo de los Sables. Hier vind je een prachtig wit strand met azuurblauwe zee.

bezienswaardigheden Lanzarote

H10 Lanzarote Princess

H10 Lanzarote Princess is een prachtig hotel vol met aantrekkelijke faciliteiten. De meerdere zwembaden en glijbanen maken dit een waar paradijs voor de kinderen. Dit mooie hotel is modern ingericht en is van alle gemakken voorzien. Klanten beoordelen hun verblijf met maar liefst een 9!

Bekijk H10 Lanzarote Princess hier
Teguise Zondagmarkt

Shoppen in Lanzarote

Zin in een dagje shoppen? In Puerto del Carmen vind je het Biosfera Plaza shopping center. Hier vind je alle bekende merken waardoor het perfect is voor een dagje winkelen.  Zoek je liever iets meer sfeer? Bezoek dan één van de markten op Lanzarote. Vooral de zondagsmarkt in Teguise is een populaire markt om te bezoeken. Teguise is een rustig rustig dorpje vol met historische gebouwen. Op zondag wordt dit dorpje omgetoverd door een gezellige markt met wel honderden kraampjes vol met delicatessen en handgemaakte spullen. Dit is dé plek om een leuke souvenir te scoren. Door Teguise iets meer landinwaarts ligt is het vooral gemakkelijk te bezoeken met een huurauto maar vanuit de bekende badplaatsen gaan er meestal speciale bussen naar de markt.

bezienswaardigheden Lanzarote

Arrecife Gran Hotel & Spa

Het Arrecife Gran Hotel & Spa is een hip 5 sterren hotel gelegen aan het strand van Arrecife. Dankzij de ideale ligging ben je zo op het strand of in het centrum van de stad.

Bekijk Arrecife Gran Hotel & Spa hier
bezienswaardigheden Lanzarote

Eten en drinken Lanzarote

Twee gerechten die je vrijwel overal op Lanzarote zal tegenkomen is papas arrugadas en mojo. Papas arrugadades zijn speciale aardappels die in de schil gekookt worden en meestal geserveerd met mojo verde en mojo rojo, twee heerlijk smaakvolle sausjes. Naast deze traditionele gerechten vind je ook regelmatig restaurants die heerlijke Spaanse tapas serveren. Dankzij de vele toeristen is er op Lanzarote een groot aanbod aan keukens beschikbaar. Zo kan je kiezen voor Italiaans, Chinees, Indiaans en zelfs Engelse fish & chips. Er is in ieder geval keuze genoeg!

Wat ons betreft is het restaurant Vino+ in Puerto del Carmen een echte aanrader tijdens jouw bezoek op Lanzarote. Hier geniet je van heerlijke Spaanse gerechten geserveerd met speciaal geselecteerde wijnen. Vooral de chipirones a la plancha zijn een absolute aanrader! Probeer ook de lokale vulkanische wijn of bezoek zelf het wijngebied La Geria op Lanzarote. Ben je in Arrecife? Loop dan richting het haventje vol met authentieke bars en restaurants. Wil je iets bijzonders proberen voor het diner? Dan is Amarre Lanzarote een uitstekende keuze. Dit restaurant serveert namelijk een overheerlijke mix van Spaanse gerechten met een Aziatische twist.

Strand Canarische Eilanden

Boek hier jouw vakantie naar Lanzarote

Kan je niet wachten om dit prachtige eiland te bezoeken? Bekijk dan hier al onze vakanties naar Lanzarote. Dankzij het warme klimaat is deze bestemming het gehele jaar een goede keuze. Tijdens een vakantie naar Lanzarote valt er meer dan genoeg te beleven.

Bekijk al onze vakanties naar Lanzarote