Je hebt de naam vast wel eens voorbij zien komen: de Balearen. Dit is een verzamelnaam voor een aantal Spaanse eilanden in de Middellandse Zee. Er zitten vier bewoonde eilanden bij, waar je vast wel eens van hebt gehoord, namelijk: Ibiza, Mallorca, Menorca en Formentera. Ook Cabrera, Espalmador, Aire en Dragonera horen officieel bij de Balearen, maar deze eilanden hebben geen permanente bevolking. In deze blogpost vertel ik je graag meer over een vakantie naar de Balearen.

 

De ligging van de Balearen

De eilanden liggen in de Middellandse Zee, tussen Europa en Spanje in. Zoals je op de kaart kan zien, ligt Ibiza het meest westelijk op ongeveer 80 kilometer afstand van het Spaanse vasteland. Formentera, het kleinste bewoonde eiland, ligt recht onder Ibiza. Mallorca is het grootste eiland van de Balearen. Menorca ligt ten oosten van Mallorca.

balearen

Het weer op de Balearen

Deze mooie Spaanse eilanden hebben een mediterraan klimaat. Dit betekent dat er warme maar droge zomers zijn. In de zomermaanden zijn er relatief veel zonuren en is er weinig neerslag. De temperatuur in de zomer ligt rond de 29 ℃ en in de winter rond de 18 ℃. Het klimaat van de eilanden komt grotendeels met elkaar overeen. Het enige verschil is dat Menorca, Ibiza en Formentera minder neerslag kennen dan Mallorca.

Balearen Ibiza

Hippieachtig Ibiza

Ibiza is één van de bekendste Balearen, wij begrijpen wel waarom! Het eiland Ibiza staat bekend om de hippie lifestyle, het bruisende nachtleven en de prachtige stranden. Veel toeristen gaan naar Ibiza voor een luxe vakantie. Maar Ibiza heeft nog veel meer te bieden. Het eiland heeft namelijk prachtige natuur! Dankzij de diversiteit van het eiland zal je het zeker naar je zin hebben tijdens je vakantie naar Ibiza, of je nou een feestganger, zonzoeker of natuurliefhebber bent. Wat Ibiza het meest onderscheidt van de andere Balearen is de hippie sfeer en het uitgaansleven.

 

Marble Stella Maris Ibiza

Marble Stella Maris Ibiza

Opzoek naar een accommodatie op Ibiza? Kijk eens naar Marble Stella Maris Ibiza! Dit vier sterren hotel is één van onze populairste all inclusive hotels op het eiland.

Bekijk dit hotel
Balearen Mallorca

Bruisend Mallorca

Ook Mallorca hoort bij de Balearen en is een populaire zonbestemming. Het is een ideale keuze voor wie opzoek is naar de zon, maar ook buiten de zomer kan je prima op vakantie naar Mallorca. Het is namelijk het grootste eiland van de Balearen, waardoor er veel te doen is. Ook het weer is het hele jaar door aangenaam! En dat op maar 2,5 uur vliegen vanaf Nederland… Kortom, een vakantie naar Mallorca stelt niet teleur. Het eiland onderscheidt zich van de andere Balearen door het nachtleven, jonge reizigers maar ook een interessante cultuur.

Mix Bahia Real

Appartementen Mix Bahia Real

Opzoek naar een appartement op Mallorca? Appartementen Mix Bahia Real ligt recht aan het strand!

Bekijk dit hotel
Balearen Menorca

Idyllisch Menorca

Het eiland Menorca is het op één na grootste eiland van de Balearen. Het eiland staat bekend om de vele stranden en de mooie baaien, die allemaal uniek zijn. Menorca is bijvoorbeeld erg geschikt voor een kindvriendelijke vakantie, doordat het maar 2,5 uur vliegen is. Het eiland verschilt namelijk van de andere Balearen doordat het een stuk rustiger is en er veel minder feestende jongeren zijn. Daarnaast vind je er veel rustige resorts en overblijfselen uit de prehistorie. Leuk als je culturele uitstapjes wil maken tijdens je vakantie naar Menorca!

carema club resort

Carema Club Resort

Ben jij van plan om een vakantie naar Menorca te boeken? Kijk dan eens naar Carema Club Resort! Dit is één van onze populairste kindvriendelijke hotels.

Bekijk dit hotel
Balearen Formentera

Onontdekt Formentera

Last but not least: Formentera. Het unieke aan dit eiland is dat het nog niet ontdekt is door het massatoerisme. Het is dus de ideale bestemming voor rustzoekers! Dankzij de witte stranden en het heldere blauwe water heeft Formentera een paradijselijke uitstraling. Sommige reizigers die je voor gingen zeggen zelfs dat de stranden Caribisch aandoen. En dat gewoon in Europa! Vind je het leuk om op vakantie naar Formentera te gaan, maar geen hele vakantie lang? Vanuit de andere Balearen worden er regelmatig excursies aangeboden naar Formentera. Zo kan je een dagje genieten van dit prachtige eiland!

Hotel Levante

Hotel Levante

Op vakantie naar het mooie Formentera? Kijk eens naar Hotel Levante. Dit drie sterren hotel heeft een prachtig zwembad en ligt vlakbij het strand!

Bekijk dit hotel

Hopelijk heb je na het lezen van deze blogpost iets nieuws geleerd over de Balearen. Misschien heb je wel inspiratie gekregen om een vakantie naar de Balearen te boeken!