Bezienswaardigheden op Fuerteventura

Fuerteventura is één van de Canarische eilanden; een echte aanrader voor wie op zonvakantie wil! Dit mooie eiland is een rustiger dan bijvoorbeeld Tenerife of Gran Canaria. Daarnaast heeft Fuerteventura de meeste zonuren per dag! Natuurlijk wil je tijdens jouw vakantie op Fuerteventura niet alleen maar luieren. Je wil het hele eiland ontdekken! Er is namelijk van alles te doen. Lees snel verder voor inspiratie voor bezienswaardigheden op Fuerteventura.

Bezienswaardigheden Fuerteventura

1. Bezoek Corralejo

Deze mooie plaats mag zeker niet ontbreken op jouw to-do list met bezienswaardigheden op Fuerteventura! Corralejo is een plaats in het noorden van Fuerteventura. Wat deze plaats zo fijn maakt, is dat het in vergelijking met andere Spaanse eilanden helemaal niet zo toeristisch is. De sfeer is gemoedelijk en je waant je tussen de locals. Zoals je op de foto kan zien, heeft Corralejo een schitterend strand. Het witte zand en het helder blauwe water spreken voor zich! Na een dagje op het strand kan je lekker dineren bij één van de vele restaurantjes.

corralejo

Opzoek naar een hotel in Corralejo?

Ben jij nog opzoek naar een mooi hotel in Corralejo in Fuerteventura? Ik raad je aan om H10 Ocean Suites eens te bekijken! Dit mooie vier sterren hotel krijgt niet voor niks lovende beoordelingen.

Bekijk dit hotel
bezienswaardigheden Fuerteventura

2. Maak een ritje op een kameel

Ben jij een echte dierenvriend? Breng dan een bezoekje aan Oasis Park tijdens je vakantie naar Fuerteventura! Bij dit natuurpark kan je allerlei exotische dieren bewonderen. Of wat dacht je van een ritje op een kameel? Een leuke en onvergetelijke ervaring voor jong én oud! Oasis Park behoort tot de populairste bezienswaardigheden op Fuerteventura. Wil jij graag een kamelenritje maken? Geef dit gelijk aan wanneer je bij het park aankomt! Dan heb je de grootste kans dat er nog plekjes vrij zijn.

Pico de la zarza

3. Beklim de Pico de la Zarza

Heb jij zin in een sportief uitstapje tijdens je vakantie op Fuerteventura? Pico de la Zarza is één van de mooiste bezienswaardigheden van het eiland! Na een stevige hike bereik je het hoogste punt van Fuerteventura. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over het eiland! Het ideale moment om prachtige vakantiefoto’s te maken. Voor een stevige wandeling als deze heb je goede bergschoenen nodig. Zorg ook voor voldoende water onderweg, zeker als het warm weer is. Helaas is het minder geschikt voor mensen met een mindere gezondheid of mobiliteit.

bezienswaardigheden Fuerteventura

4. Bezoek Betancuria

Ben jij een cultuurliefhebber? Dan mag het oude dorpje Betancuria niet ontbreken in jouw reisplannen! Het is duidelijk waarom deze plaats tot de bekendste bezienswaardigheden op Fuerteventura behoort. De oude witte huisjes zijn prachtig om te zien! Daarnaast zijn er veel andere foto-waardige oude gebouwen in Betancuria. Als je hier rond loopt, voelt het alsof je terug de tijd in gaat! Je kan je culturele dagje afsluiten met een lekkere kop koffie op één van de vele terrasjes, of diner bij één van de restaurants!

Opzoek naar een hotel in Antigua?

Een ander historisch plaatsje op Fuerteventura is Antigua. Vind jij het leuk om in een historische plaats te verblijven? Ik raad je aan om eens te kijken naar Apartamentos la Piramide in Antigua!

Bekijk dit hotel
Atalayita

5. Bekijk La Atalayita

Poblado de la Atalayita is een van de weinige archeologische vondsten op Fuerteventura. Leuk om te bezoeken voor wie geïnteresseerd is in geschiedenis! De archeologische site heeft zelfs een eigen bezoekerscentrum, waar je informatie krijgt over de historie van de vondsten. Hou er rekening mee dat het bezoekerscentrum gesloten is op zondag en maandag. Je kan de opgravingen altijd bezoeken, maar het is natuurlijk veel interessanter als je er informatie bij krijgt! Plan daarom je bezoek goed in.

bezienswaardigheden Fuerteventura

6. Ga surfen

Wist jij dat Fuerteventura een hele geschikte surfbestemming is? Zeker Playa de Sotavento is een populaire bestemming onder de surfers! Dit witte strand met mooie blauwe zee is wel 5 kilometer lang! Het ligt op Jandía, een schiereiland van Fuerteventura. Er staat een stevige wind op het strand. Dit maakt het ideaal om te surfen, maar iets minder handig voor een dagje zonnen. Leuk om te weten: op dit strand worden jaarlijks de wereldkampioenschappen windsurfen en kitesurfen georganiseerd! Dit vind meestal plaats tussen eind juli en begin augustus. Leuk om mee te maken!

jandia

Opzoek naar een hotel in Jandía?

Ben jij opzoek naar een hotel in Jandía? Kijk eens naar Occidental Jandía Mar! Dit mooie all inclusive hotel heeft prachtige zwembaden.

Bekijk dit hotel
Canarische eilanden eten

7. Proef Canarische gerechten

Ondanks dat je op Fuerteventura allerlei internationale restaurants vindt, moet je natuurlijk wat traditionele gerechten proberen! De Canarische keuken lijkt in veel opzichten op de Spaanse keuken, maar is toch anders. Typische Canarische gerechten zijn vaak eenvoudige vlees- of visgerechten met veel kikkererwten en aardappels. Aan de kust wordt veel vis gegeten. In het binnenland wordt juist veel konijn, leven en geitenvlees gegeten. Kortom, de Canarische keuken is erg divers! We raden je aan om zoveel mogelijk traditionele gerechten te proberen tijdens je vakantie op Fuerteventura.

bezienswaardigheden Fuerteventura

8. Spot dolfijnen en walvissen

In maart en juni zwemmen er veel walvissen en dolfijnen langs Fuerteventura. Hoe leuk zou het zijn als jij ze spot tijdens je vakantie op Fuerteventura! We raden je aan om naar het rustige en authentieke plaatsje Morro Jable te gaan. Dit oude vissersdorpje is ideaal om boottochten op zee te maken! Na de boottocht ga je weer terug naar Morro Jable, waar je de dag kan afsluiten terwijl je geniet van de vangst van de dag. Dat klinkt als een ideale vakantiedag, toch?

bezienswaardigheden Fuerteventura

Meer Fuerteventura?

Heb jij inmiddels allemaal inspiratie opgedaan voor je vakantie naar Fuerteventura? Bekijk snel wat er allemaal mogelijk is!

Bekijk al onze vakanties naar Fuerteventura