Heb jij laatst een stedentrip geboekt naar Lissabon? Het is belangrijk om je vooraf in te lezen op wat er allemaal te doen is. Zo ga jij goed voorbereid op pad! Om jou wat tijd te besparen, hebben wij alvast wat leuke tips voor je stedentrip naar Lissabon op een rijtje gezet. Met deze tips weet jij zeker dat jij het optimale uit je stedentrip naar Lissabon haalt!

 

Tips voor een stedentrip naar Lissabon

torre de belem

Tip 1: Bezoek Torre de Belém

Torre de Belém is een voormalige verdedigingstoren die is gebouwd tussen 1515 en 1521. De toren is gebouwd in opdracht van koning Manuel. De bouwstijl van de toren, de Manuelstijl, is naar hem vernoemd. Het heeft invloeden van de Gotiek en de Renaissance. Het is lange tijd gebruikt als gevangenis. Doordat het vroeger in water stond, stonden de kerkers soms onder water. Door een aardbeving staat de toren nu aan het vasteland aan de Taag. De toren is zo populair doordat het is gebouwd tijdens de gloriejaren van Portugal. Daardoor mag je dit zeker niet overslaan tijdens je stedentrip in Lissabon!

Tip 2: Eet Pastel de Nata

De inwoners van Lissabon zijn dol op zoetigheid voor bij de koffie. In de straatjes van Lissabon vind je allerlei cafés waar je terecht kan voor een lekker kopje koffie met een snack of een broodje. Een populaire plek hiervoor is de banketbakker Pastéis de Belém. Hier kan je namelijk het lekkere gebakje Pastel de Nata (of Pastéis de Nata) proberen. Dit custard gebakje is één van de populairste zoete hapjes uit de Portugese keuken! Wil je niet te lang in de rij staan? Je kan Pastel de Nata in bijna ieder café in Portugal bestellen.

Tip: Wil jij dit lekkere hapje zelf thuis proberen te maken? Lees dan ook ons recept voor Pastel de Nata!

stedentrip lissabon tips

Tip 3: Maak een rit in tram 28

Dit lijkt misschien vreemd op een lijstje met tips voor een stedentrip in Lissabon. Toch is dit een aanrader voor wie veel van Lissabon wil zien in weinig tijd. Tram 28 rijdt namelijk via allerlei smalle straten en hellingen door het oude centrum van Lissabon. Zo kan jij vanuit de tram alle bezienswaardigheden bewonderen! Met deze tram kom je onder anderen door de oude wijken Estrela, Alfama, Graça en Mouraria. Ook kan je de tram Elevador da Glória nemen. Deze tram gaat een hele steile helling op van Baixa naar Bairro Alto.

Tip 4: Verken Lissabon op de fiets

Heel lang waren er in Lissabon amper fietspaden te vinden. Hierdoor was het vroeger geen optie om Lissabon op de fiets te verkennen. De afgelopen jaren zijn er steeds meer fietspaden aangelegd, zodat het nu wél kan! Je kan een fiets huren en zelf op pad gaan, maar er worden ook allerlei fiets tours aangeboden. Dit is natuurlijk een hele originele manier om de stad te bewonderen. Op deze manier leer je niet alleen veel over Lissabon, maar je krijgt ook extra beweging én het is beter voor het milieu! Daarom mag dit duidelijk niet ontbreken tussen de tips voor een stedentrip in Lissabon.

stedentrip lissabon tips

Tip 5: Beklim Castelo de São Jorge

Castelo de São Jorge is één van de bekendste kastelen in Lissabon. Het is gebouwd in de 6e eeuw voor Christus en ligt op de hoogste heuvel van Lissabon. Hierdoor heb je vanaf het kasteel een prachtig uitzicht over Lissabon en de Taag! Bij het kasteel vind je kanonnen en een bronzen beeld van Dom Afonso Henriques. Er wordt veel aandacht besteed aan de aardbeving in 1755 die Lissabon en het kasteel behoorlijk hebben beschadigd. Er worden in Lissabon diverse excursies aangeboden waarbij je dit prachtige kasteel kan beklimmen.

Tip 6: Ga winkelen

Los van alle bezienswaardigheden in Lissabon, kan je er ook goed winkelen! Je vindt er veel kleine winkelstraatjes met pittoreske boetiekjes. Ook zijn er grotere winkelcentra waar je bekendere zaken en merken vindt. Een aanrader is Colombo. Dit is het grootste en beroemdste winkelcentrum van Lissabon! Ook als je niet van winkelen houdt, is het leuk om Colombo te bezoeken. De architectuur is namelijk prachtig. Een ander leuk winkelcentrum is Vasco Da Gama Shopping. In dit grote winkelcentrum zijn niet alleen veel winkels van bekende merken, maar ook een bioscoop en uitgebreid eetgedeelte!

stedentrip lissabon tips

Tip 7: Bekijk pinguïns

Pinguïns bekijken in Lissabon? Jazeker, ik maak geen grapje! Je kan ze vinden in het Oceanário van Lissabon. Dit is het op één na grootste aquarium ter wereld. Het is opgedeeld in de noordelijke Atlantische Oceaan, de zuidelijke IJszee, de noordoostelijke Stille Oceaan en de Indische Oceaan. Je vindt hier allerlei soorten vissen, maar dus ook pinguïns! Dit is een leuk uitstapje voor zowel jong als oud!

Tip: Wil je niet in de rij staan? Je kan online kaartjes kopen, zodat jij de rij overslaat!

Tip 8: Bezoek Parque das Nações

Bij dit oude expo-terrein zijn muren die vol getekend zijn met superhelden en stripfiguren! Misschien zit jouw favoriete superheld er wel tussen. Parque das Nações is sowieso leuk om te bezoeken, omdat het een hele andere uitstraling heeft dan de andere delen van Lissabon. Naast het Oceanário uit tip 7 is hier ook een kabelbaan, waardoor je de stad vanuit de lucht kan bewonderen. Ook kan je het oude expo-terrein vanuit de kabelbaan goed zien. Kortom, een echte must-see op deze lijst met tips voor Lissabon!

cabo da roca

Tip 9: Bezoek het Westelijke punt van Europa

Cabo da Roca is het meest westelijke punt van Europa. Dan bedoelen we natuurlijk het vaste land, de eilanden tellen niet mee! Cabo da Roca ligt op 42 kilometer afstand van Lissabon. Je kan daardoor prima een middag naar dit punt tijdens je stedentrip in Lissabon. De omgeving is trouwens ook erg mooi. Je kan er goed wandelen en genieten van het prachtige uitzicht. Als je er toch bent, bekijk dan ook de grote vuurtoren bij Cabo da Roca!

tips stedentrip lissabon

Boek nu jouw stedentrip naar Lissabon

Hopelijk heb je iets gehad aan deze lijst met tips voor je stedentrip in Lissabon! Nu kan je goed voorbereid op pad. Moet jij nog boeken? Bij Vakanties.nl hebben wij zeker de leukste citytrip voor jou!

Bekijk al onze stedentrips naar Lissabon