Reizen tijdens Corona: Reisverslag Portugal

Het zijn rare tijden om op vakantie te gaan. Is het veilig, of niet? Op veel bestemmingen worden corona maatregelen gehanteerd, om te zorgen dat iedereen veilig blijft. Denk aan afstand houden en het desinfecteren van je handen. Maar werken de corona maatregelen in de praktijk tijdens je vakantie? Lees hieronder het verhaal van vakantiereporter Els Haazer.

Reizen tijdens corona reisverslag portugal

Mijn naam is Els Haazer. Voor mijn vakantie begon ben ik per telefoon en later ook per email gevraagd als vakantiereporter, om wat foto’s te schieten in verband met het corona virus.  Ik logeer in Hotel Luar te Praia da Rocha in Portugal. Het hotel heeft veel veiligheid maatregelen genomen, zoals belettering op de grond voor de 2 meter afstand, desinfecterende gel overal en veel schoonmaak in de kamers, restaurant en de lobby.

Reizen tijdens corona reisverslag portugal

In de gemeenschappelijke ruimtes is een mondkapje verplicht. Op de deur van het hotel hangt een certificaat met daarop ‘Safe / Clean’. In winkelcentra, winkels en supermarkten ook. Er wordt op toegezien dat dit nageleefd wordt. Verder is het vrij rustig in het hotel en de omgeving. Op het strand wordt de 2 meter ook gehandhaafd. De stranden zijn veilig, er wordt de hele dag gesurveilleerd door strandwachten.

In winkelcentra met eetgelegenheden is een systeem op de tafels aangebracht om aan te geven dat de tafel gebruikt is en gedesinfecteerd moet worden.  Dit gebeurt direct zodra de tafel leeg is. Al met al is het geen probleem om nu vakantie te vieren in de Algarve en in Portugal.

Met vriendelijke groet, Els Haazer

Op vakantie naar Portugal?

Sommige landen zijn weer geopend voor toeristen. Of je nou binnenkort op vakantie wil, of liever nog een tijdje wacht: het kan nooit kwaad om alvast wat leuke vakanties te bekijken!

Bekijk onze vakanties naar Portugal