Tips voor een vakantie naar Mallorca

Mallorca is een aanrader voor iedereen. Het eiland heeft gezellige badplaatsen, kindvriendelijke accommodaties, verborgen baaien en een prachtige natuur. Het eiland is niet heel erg groot maar wel heel erg divers. Voor een rustige strandvakantie ga je naar het noorden. Houd je meer van drukte en gezelligheid? Kies dan voor een badplaats in het zuiden! Wil je op vakantie met (kleine) kinderen, dan zit je helemaal goed aan de oostkust. Er zijn zoveel mogelijkheden dat het moeilijk is om te kiezen! Wij hebben alvast wat tips voor je vakantie naar Mallorca voor je op een rijtje gezet. Zo ga jij helemaal goed voorbereid op pad!

Mooiste stranden Mallorca

Er zijn maar liefst 179 baaien en stranden te vinden op Mallorca, lastig kiezen dus tijdens jouw vakantie. Daarom hebben wij hier onze top 3 voor je uitgelicht. Zo weet je zeker dat je de mooiste stranden niet overslaat!

tips vakantie Mallorca

1. Playa de Muro

Dit strand is 6 kilometer lang en ligt in het noorden van Mallorca. Het strand heeft een helderblauwe zee en voldoende activiteiten om jou (en de kinderen) de hele dag te vermaken. Maak een wandeling over de boulevard of ga wat drinken in één van de bars en restaurants. Het strand biedt ligstoelen en parasols (tegen een vergoeding) en heeft een Blue Flag award. Deze awards worden jaarlijks uitgereikt aan stranden die voldoen aan uitstekende waterkwaliteit, schone stranden, schone faciliteiten en aandacht voor de natuur. In het noorden van Mallorca staat vaak meer wind, waardoor het erg leuk is om in Playa de Muro te windsurfen of kitesurfen.

Cala Llombards

2. Cala Llombards

Eén van de mooiste stranden van Mallorca vind ik persoonlijk Cala Llombards. Aan de zuid-oost kust, vlakbij Cala D’or,  kom je terecht in een verborgen omgeving. Het strand is omgeven door hoge kliffen en bomen. Dit zorgt voor een prachtig uitzicht! Ook dit strand is geschikt voor gezinnen met kinderen en biedt de mogelijkheid om wat te eten en te drinken bij de gezellige strandbar. De baai is klein en omgeven door vlakke rotsen, waar je prima je handdoek neer kan leggen. Ook is er mogelijkheid tot het huren van ligbedjes en parasols. Door de populariteit kan het strand kan in de weekenden druk zijn, maar er is bijna altijd wel een plekje te vinden!

tips vakantie Mallorca

3. Parc natural de Mondragó

In het oosten van Mallorca ligt het Mondragó National Park. Dit is een populair natuurpark waar je goed kunt wandelen, relaxen en genieten van prachtige uitzichten. Hier vind je, na een wandeling langs pijnbomen en kliffen, twee van de mooiste baaien van het hele eiland! Je moeite voor de wandeling wordt beloond met een fantastisch uitzicht over de heldere zee en de omgeving. Verder kom je meerdere strandjes tegen waar je heerlijk kunt zwemmen en snorkelen in helder water. Complete rust vind je in de baai van Cala S’Amarador, een restaurant vind je bij Cala Mondragó.

Bezienswaardigheden Mallorca

Cuevas del Drach

1. Cuevas Del Drach

Eén van de bekende bezienswaardigheden van Mallorca is de grot van Drach (de draak), en dat is niet zonder reden. Dit is namelijk één van de mooiste plekken in Mallorca. De grot is 11 miljoen jaar geleden ontstaan en op de rotsen en kliffen vind je nog vele fossiele resten. Maak een bijzondere boottocht door het verborgen gangenstelsel en laat je betoveren door het ondergrondse meer. Tijdens de tocht is er een mooi lichtspel en wordt er een miniconcert gegeven van klassieke muziek. De boottocht duurt een uur en de route is ongeveer 1200 meter lang. Rondom de grotten zijn er meerdere faciliteiten en geniet je nog even na onder het genot van een drankje.

tips vakantie Mallorca

2. Valldemossa

Breng een bezoek aan het mooiste traditionele dorp van Mallorca, Valldemossa. Het ligt in de heuvels van Traumuntana, op ongeveer 17 kilometer van Palma de Mallorca. Het is een perfect plaatsje om een dagtrip naartoe te maken. Smalle straatjes, kleine winkels en galerijen, huizen vol bloemen en voordeuren met religieuze tekens en heilige symbolen zijn kenmerkend voor Valldemossa. Midden in het dorp ligt het populaire Kartuizerklooster. Dit klooster bestaat al sinds de 14e eeuw en is erg leuk om heen te gaan tijdens je bezoek aan het dorp. Loop door de smalle straatjes of struin langs de winkels van deze mooiste plek in Mallorca.

Palma de Mallorca romantische bestemmingen in europa

3. Palma de Mallorca

De hoofdstad van Mallorca is een oude Romeinse stad waar helaas niet veel van bewaard is gebleven. De meeste gebouwen zijn uit de late middeleeuwen, maar dat neemt niet weg dat Palma de Mallorca vandaag de dag een moderne populaire stad is bij toeristen. Je kunt hier gemakkelijk langer dan een dag kunt doorbrengen. Veel bezienswaardigheden van Mallorca ven interessante plaatsen vind je dan ook terug in deze stad. Maak een sightseeing tour met de hop-on-hop-off bus, bekijk de mooiste Kathedraal La Seu, bezoek het Gotische Bellver kasteel of ga tapas eten op het Plaza Mayor. Wil je verblijven net buiten Palma de Mallorca? Kies dan voor de badplaats Can Pastilla.

Mallorca vakantie tips

Het eiland heeft voor iedereen wat te bieden, je moet alleen zorgen dat je op de juiste plaats bent. We helpen je daarom vast opweg met deze Mallorca vakantie tips. Zo vind jij de mooiste plekken in Mallorca die passen bij jouw ideale vakantie!

In het zuiden liggen de grotere badplaatsen El Arenal en Playa de Palma. Dit zijn drukke feestbestemmingen die populair zijn bij jongeren. Een oase aan rust vind je in Sant Jordi, net als een mooi uitgerekt strand. Cala d’Or in het oosten bied ook voldoende vermaak maar is niet zo druk als de plaatsen in het zuiden. Hier vind je voornamelijk ook mooie verborgen baaien. Alcúdia wordt gezien als de parel van de noordkust. Hier vlakbij ligt Port d’Alcúdia, vroeger vissersdorpje maar nu een populaire badplaats. Ook in het noorden ligt C’an Picafort, een badplaats met mooie hotels/resorts die populair zijn bij gezinnen.

tips vakantie Mallorca

De leukste badplaatsen in Spanje

Wil je nog even verder kijken naar andere geweldige vakantiebestemmingen in Spanje? Lees dan verder voor de leukste badplaatsen in Spanje!

Lees ook!