Spanje is één van de meest geliefde vakantiebestemmingen. En dat is natuurlijk niet zonder reden! Spanje heeft namelijk ontzettend veel verschillende leuke badplaatsen. Veel van deze Spaanse badplaatsen zijn ook nog eens geschikt voor iedereen, van families tot aan jongeren. Door het heerlijke weer is Spanje het perfecte land voor jouw zonvakantie! Iedereen kent de Spaanse Costa’s wel, die allemaal weer leuke badplaatsen hebben. En wat dacht je van alle leuke eilandjes? Wij hebben daarom de 6 leukste badplaatsen in Spanje voor jou op een rijtje gezet. Dat maakt het kiezen een stuk makkelijker!

De leukste badplaatsen in Spanje

1. Portinatx, Ibiza

Je eerste gedachte bij Ibiza is hoogstwaarschijnlijk: party! En dat is natuurlijk niet zonder reden. Het eiland is al jarenlang hét feesteiland van Spanje waar jaarlijks tientallen vakantiegangers heengaan om uren te dansen. Maar wist je dat Ibiza veel meer heeft te bieden dan enkel de grote feesten? Het eiland heeft zo zijn geheimpjes, en daar is Portinatx er één van.

Deze rustig gelegen badplaats is vooral geliefd onder families. Dat komt omdat Portinatx ver van de bruisende discotheken ligt. De badplaats heeft in totaal 3 prachtige stranden. Deze stranden zijn zo bijzonder vanwege de rotsachtige kustlijn, het fijne witte zand en het helderblauwe water.

Málaga, Costa del Sol

2. Málaga, Costa del Sol

Málaga is de op één-na grootste badplaats van Andalusië, en hoort zeker bij de leukste badplaatsen in Spanje. Deze Zuid-Spaanse stad is zo bijzonder vanwege alle historische bezienswaardigheden. Zo heb je er het Moorsefort Alcazaba, de eeuwenoude kathedraal en het historische amfitheater. Naast de vele culturele bezienswaardigheden van de stad, is het ook dé ideale bestemming voor een strandvakantie. De fantastische stad ligt namelijk vlak aan het strand. Hierdoor combineer jij je stedentrip makkelijk met een middagje strand. Heerlijk, toch? Bekijk hier alle vakanties naar Malaga.

Barcelo malaga

Barceló Málaga

Op zoek naar een verblijf midden in het hart van Málaga? Zoek dan niet verder. Hotel Barceló Málaga heeft alles in huis om jouw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Dit is de ideale uitvalsbasis voor een stedentrip. Je wandelt in 10 minuutjes naar het oude centrum waar je de highlights van deze zonnige stad ontdekt. Het hotel ziet er ook nog eens super trendy uit!

Bekijk het hotel
De leukste badplaatsen in Spanje

3. Alcúdia, Mallorca

Ook Mallorca is écht een aanrader voor families. Vanaf Rotterdam is het niet eens 2,5 uur vliegen! Heel fijn dus als je met een pasgeboren baby gaat vliegen. Mallorca is natuurlijk niet alleen in trek bij families. Veel watersportliefhebbers trekken jaarlijks naar het eiland om te duiken of te snorkelen. Maar ook deze dingen mogen absoluut niet ontbreken tijdens je vakantie naar Mallorca!

Als je houdt van bountystranden, dan is Alcúdia dé perfecte bestemming voor jou. Deze badplaats heeft alleen maar parelwitte stranden met helderblauwe wateren. Alcúdia is niet alleen één van de mooiste stranden op Mallorca, het is ook de allergrootste. Wil je even een pauze van de zon? Wandel dan door de historische straten van Alcúdia en laat je betoveren door al het moois om je heen.

Tossa de Mar, Costa Brava

4. Tossa de Mar, Costa Brava

Zin in zon, zee en strand? Dan is Tossa de Mar dé vakantiebestemming voor jou! Tossa de Mar is zonder twijfel één van de allermooiste badplaatsen aan de Costa Brava. De Spaanse badplaats is te herkennen aan de eeuwenoude stadsmuur en de hoge uitkijktoren. Het mooie van Tossa de Mar is het feit dat de stad op een heuvel ligt. Hierdoor mondt het strand als het ware uit in een helderblauwe baai. Leg je handdoek maar neer en begin met genieten! Ook voor een vakantie met het gezin is dit de perfecte bestemming. Bekijk hier al onze kindvriendelijke vakanties naar Tossa de Mar.

Tossa de bar beach

Hotel Tossa Beach Center

Op zoek naar een goedkope vakantie naar Tossa de Mar?Dit hotel ligt in Tossa de Mar op slechts 200m afstand van het fraaie zandstrand en 300m van het bruisende stadscentrum van Tossa de Mar. Tal van winkel- en amusementsmogelijkheden bevinden zich in de omgeving. En dat allemaal voor een heel fijn prijsje.

Bekijk het hotel
De leukste badplaatsen in Spanje

5. Calella, Costa Barcelona

De Spaanse badplaats vlakbij Barcelona stond vroeger bekend om de visindustrie. En dat is vandaag de dag nog steeds te merken. Alle inwoners van Calella lijken wel visexperts en maken dan ook de allerlekkerste visgerechten voor je klaar. Ben je een echte visliefhebber? Scoor dan zeker een heerlijke maaltijd bij één van de locals. Calella heeft drie grote stranden waar van alles te doen is. Zo beoefen je verschillende watersporten uit, waaronder waterskiën en surfen. Ook de welbekende banenenboot is hier aanwezig! Maar simpelweg genieten van de zon kan natuurlijk ook!

Torremolinos, Costa del Sol

6. Torremolinos, Costa del Sol

De laatste, maar ook zeker één van de leukste badplaatsen in Spanje op dit lijstje, is Torremolinos. Een hele mond vol, en echt een fantastische badplaats. Jouw vakantie naar Torremolinos bestaat namelijk uit ontzettend bruin worden, genieten van alle tapas en lopen over de kilometerslange boulevard langs het strand. Heb je gekozen voor een appartement of aparthotel waardoor je zelf in de gelegenheid bent om te koken? Maak dan zelf de typisch Spaanse patatas bravas. Dat wordt smullen!

De beste tapas restaurants in Barcelona

De 5 beste tapas restaurants in Barcelona

Als je in Spanje bent, is het zeker een aanrader om de wereldstad Barcelona te bezoeken. In Spanje kan de tapas natuurlijk niet ontbreken. Bezoek daarom ook zeker één van deze heerlijke tapas restaurants in Barcelona!

Lees ook!