Reizen tijdens Corona: Reisverslag Siciliƫ

Er gaan veel vragen rond over reizen tijdens het corona virus. Is het veilig, of niet? Veel bestemmingen hanteren speciale corona maatregelen, om zo de veiligheid voor iedereen te waarborgen. Bijvoorbeeld het houden van afstand en het desinfecteren van je handen. Maar hoe gaat het er in de praktijk aan toe op de bestemmingen? Lees hieronder het verhaal van vakantiereporter Jacoba, die onlangs op vakantie naar Siciliƫ is geweest.

Reisverslag Siciliƫ

Beste allemaal,

Hier even een verslag van onze vakantie. We gingen van 2 juli tot en met 16 juli naar Mazara del Vallo op SiciliĆ« en verbleven in het Hopps Hotel. We hebben een topvakantie gehad! We zijn een keer met de trein naar Trapani geweest, wat maar ā‚¬4 per persoon kostte. Het is leuk om daar een keer te winkelen! Ook Palermo is echt een aanrader, maar het leukste was de boottocht die we gedaan hebben. Geweldig om in de zee te zwemmen!

Reisverslag Siciliƫ

Ben je uitgekeken op het eten in het hotel? Dan moet je als je naar buiten loopt naar links gaan, naar restaurant Osteria. Zo lekker daar en niet duur! Ook een aanrader is een broodje ijs die vlakbij het hotel te halen is. Net zoals een arancine bol. Zo lekker! Als je op donderdag naar de markt gaat kom je langs de begraafplaats in Mazara del Vallo, die indrukwekkend is.

Reisverslag Siciliƫ

Van het corona virus merk je niet heel erg veel. Alleen als je het restaurant ingaat moet je je mondkapje op. Daarnaast scheppen zij het eten voor je op in plaats van dat je het zelf op mag scheppen. Buiten op straat mag je zonder mondkapje lopen, maar in sommige winkels moet je de mondkapjes op. Verder nergens, dus dat viel allemaal reuze mee. Ook op Schiphol en in het vliegtuig is het mondkapje goed te doen.

Reisverslag Siciliƫ

Ik hoop dat het een aardig verslag is en jullie er wat mee kunnen voor jullie vakanties!

Groetjes, Jacoba.

Vakantie Siciliƫ

Op vakantie naar Siciliƫ?

Naar sommige landen kan je weer op vakantie! Of je nou binnenkort op vakantie wil, of liever nog een tijdje wacht: het kan nooit kwaad om alvast wat leuke vakanties te bekijken!

Bekijk al onze vakanties naar Siciliƫ