Goed nieuws! Op dit moment staan de Canarische Eilanden (met uitzondering van La Palma) op code groen. Dat betekent dat er nu geen bijzondere veiligheidsrisico’s zijn op de eilanden. Wat dat inhoudt voor een vakantie naar de Canarische Eilanden lees je in dit blogartikel. Let op: La Palma staat op oranje vanwege de langdurige uitbarsting van vulkaan Cumbre Vieja. Vermijd La Palma en volg de instructies van de lokale autoriteiten.

De heenreis

Voor een vakantie naar de Canarische Eilanden heb je wat voorbereiding nodig. Je kan namelijk alleen naar de Canarische Eilanden reizen met een geldig coronabewijs. Dit kunnen de volgende dingen zijn:

  • Een vaccinatiebewijs dat aantoont dat je volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat door de EMA of WHO is goedgekeurd. Wanneer je één dosis hebt gehad nadat je bent hersteld van COVID-19, kun je reizen als bij de QR- code vermeld staat dat je 1 van 1 vaccinaties hebt ontvangen. Let wel op dat een papieren vaccinatiebewijs waar niet op staat dat je volledig gevaccineerd bent niet voldoende is. De laatste dosis moet in beide gevallen minimaal 14 dagen voor vertrek gezet zijn.
  • Een negatieve PCR-test van maximaal 72 uur oud bij aankomst, of een negatieve antigeentest van maximaal 48 uur oud bij aankomst.
  • Een door een medische instantie afgegeven herstelbewijs. Dit bewijs moet minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen na de eerste positieve PCR-test zijn afgegeven.

Kinderen jonger dan 12 jaar oud kunnen wel zonder een van deze bewijzen naar de Canarische Eilanden reizen. Wanneer je per boot of vliegtuig reist moet je binnen 48 uur voor vertrek een online gezondheidsformulier invullen. Dit geldt voor alle passagiers, waaronder dus ook kinderen. De QR-code die je na het invullen ontvangt wordt bij aankomst gecontroleerd. Het is een hoop voorbereiding, maar eenmaal aangekomen op je bestemming merk je al snel: het is het zeker waard!

 

Het zwembad van Corona Roja op Gran Canaria - de beste hotels

Corona Roja

Geniet van je welverdiende vakantie naar Gran Canaria bij Corona Roja!

Lees meer

Tijdens je vakantie

Wanneer je uiteindelijk op een van de Canarische Eilanden bent aangekomen gelden er uiteraard ook wat coronamaatregelen. In buitenruimtes is een mondkapje niet verplicht, maar in alle publieke binnenruimtes is het mondkapje nog wel verplicht, inclusief in het openbaar vervoer. Het wordt nog steeds aangeraden om de anderhalve meter te bewaren. Gelukkig is er momenteel geen avondklok op de Canarische Eilanden en hoef je in de horeca geen coronabewijs te laten zien voor entree.

Ook in de horeca zijn er een aantal maatregels. Zo moeten alle horecagelegenheden om 3 uur ‘s nachts sluiten. Ook moeten alle bezoekers blijven zitten en worden zij geregistreerd bij binnenkomst. Omdat restaurants niet de volledige capaciteit mogen benutten is het misschien verstandig om je avondje uiteten vooraf te reserveren. Voor de dansliefhebbers onder ons: de dansvloer is helaas overal gesloten.

Ondanks een aantal maatregelen kan je dus nog prima op vakantie naar de Canarische Eilanden (met uitzondering van La Palma). De fijne stranden, het heerlijke weer en het lekkere eten zijn er allemaal nog steeds! Meer lezen over de Canarische Eilanden? Lees dan dit blogartikel!

swim-up kamer canarische eilanden

Lopesan Baobab Resort

Bij dit vijfsterren resort zit je helemaal goed tijdens jouw vakantie op Gran Canaria!

Lees meer

De terugreis

In tegenstelling tot de heenreis zijn de maatregelen voor de terugreis gelukkig minimaal. Je hoeft voor je terugreis naar Nederland vanuit de Canarische eilanden namelijk geen coronabewijs te laten zien! Ook hoef je niet in quarantaine. Het is wel verstandig om bij thuiskomst voor de zekerheid een zelftest te doen, ook als je al gevaccineerd bent.

Parque Bali op Gran Canaria

Parque Bali

Je helemaal tot rust tijdens je vakantie naar Gran Canaria bij Parque Bali!

Lees meer

Disclaimer: De informatie in dit blogartikel is actueel op het moment van publicatie. De informatie wordt niet geüpdatet en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Voor actuele informatie over de corona-maatregelen op jouw vakantiebestemming verwijzen we je graag door naar de website van de Rijksoverheid. Kom je er niet uit of heb je graag persoonlijk contact? Dan helpt onze klantenservice je graag verder.