Dit moet je weten als je naar New York gaat

Binnenkort stap jij het vliegtuig in om je droomvakantie waar te maken: je gaat eindelijk naar New York! De stad is enorm groot en er is ontzettend veel te doen. Daarom is het handig je vooraf in de stad te verdiepen! Heb je nog geen to-do lijstje? Dit zijn de leukste bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen! Je wil natuurlijk wel goed voorbereid op pad, daarom hebben we voor jou de belangrijkste tips voor New York op een rijtje gezet. Zo voorkom je stress en kan je volop genieten van je vakantie naar New York!

Tips voor New York

vliegen

1. De vliegreis

Een belangrijke tip voor een reis naar New York is om je vooraf goed voor te bereiden op het vliegen. De lengte van een vlucht naar New York is afhankelijk van het feit of je een overstap hebt of niet. Heb je een directe vlucht vanaf Amsterdam naar JFK? Dan duurt de heenvlucht 8 uur en 15 minuten, de terugvlucht duurt 6 uur en 55 minuten. De terugvlucht is korter vanwege de wind! Soms kan het juist fijn zijn om een tussenstop te hebben. Zo kan je even je benen strekken, ergens wat eten of wat leuke winkeltjes bekijken.

tips new york

2. De duur van je vakantie

De lengte van je vakantie of stedentrip is afhankelijk van wat je wilt doen in de stad. Als je wil shoppen, wat in New York goed kan, raden we aan om minimaal een week te gaan. De winkels zijn er zo groot, hier kan je zeker een halve dag per winkel aan kwijt zijn. Wil je echt alleen de toeristische trekpleisters bezoeken en een heerlijk hapje eten? Dan zijn 5 dagen ook al voldoende. Houd er rekening mee dat je altijd minimaal 2 dagen kwijt bent aan de heen- en terugreis. We raden daarom af om New York voor slechts een weekend te bezoeken.

vlucht

3. Tijdsverschil

Er is een tijdsverschil tussen New York en Nederland. In de wintertijd is het in New York 6 uur vroeger dan in Nederland. In de zomertijd is dat nog maar 5 uur. Als het hier 15:00 in de middag is, dan is het 09:00 uur in de ochtend in New York. Een goede tip voor een vlucht naar New York is om onderweg wat te slapen. Zo heb je minder last van het tijdsverschil. Hou er ook rekening mee dat je na afloop van je reis ook weer aan de Nederlandse tijd moet wennen. Een aantal dagen vrij nemen is geen overbodige luxe!

tips new york

4. De ligging

De stad New York ligt in de gelijknamige staat New York, in de Verenigde Staten. Dit zorgt soms voor verwarring. New York City is de grootste stad in de staat New York. Meer dan 80% van de mensen in de staat New York, wonen in één van de grote steden van de staat. Hierdoor vind je buiten de grote steden veel open gebieden en mooie natuur. In de staat New York vind je veel herinneringen aan de Nederlanders, die zich daar in de 17e eeuw vestigden. Wist jij bijvoorbeeld dat de plaatsnamen Brooklyn en Harlem zijn afgeleid van de Nederlandse plaatsen Breukelen en Haarlem?

spaarpot

5. De prijs

Een goede tip voor New York is om je vooraf in de prijzen te verdiepen. We zullen er niet omheen draaien, een vakantie naar New York is niet de goedkoopste vakantie. Je tickets kosten vaak al een paar honderd euro per retour en dan komt je verblijf er nog bij. Ook de stad zelf is vrij prijzig. Zo betaal je voor een burgermenu al snel $25,- en voor een glas wijn soms zelfs $16,-. Kijk vooraf goed op de menukaart hoe duur de gerechten zijn, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

bagage

6. Je bagage

Als je naar New York op vakantie gaat, heb je kleding nodig die goed bij het weer past. Een belangrijke tip voor New York is daarom om kort voor vertrek de weersvoorspellingen te bekijken. In de wintermaanden kunnen de temperaturen erg wisselen en de zomers kunnen warm zijn. Als je van te voren goed weet wat voor weer het ongeveer wordt, dan kun je je hier goed op aanpassen. Zorg ook altijd voor wat extra vrije ruimte in je koffer voor alle souvenirs. Verder kan je je gewoon houden aan onze ultieme vakantie checklist!

paspoort

7. Overige tips

Tot slot nog wat praktische tips voor New York. Er wordt betaald met Amerikaanse dollars. Je kan van te voren je geld in te wisselen bij de bank. In New York is het gebruikelijk om met creditcards te betalen, maar het is handig om wat contant geld te hebben. Ook handig om te weten: alle prijzen, ook op de menukaarten, zijn zonder belasting. De belasting is zo’n 15%. Ook zijn alle prijzen zonder tip. Het is gebruikelijk om gemiddeld 20% tip te geven per restaurant bezoek. Tot slot moet je om naar New York te kunnen vliegen in het bezit zijn van een geldig paspoort. Ook moet je een ESTA aanvragen.

tips new york

Vakanties naar New York

Als het goed is ben jij na het lezen van deze tips voor New York helemaal klaar voor een vakantie naar New York! Laat het aftellen maar beginnen. Nog niet geboekt? Wacht niet langer en boek vandaag nog! Wij hebben de leukste vakanties naar New York alvast voor je opgezocht.

Bekijk onze vakanties naar New York