Is Dubai duur? Lees hier alles over de prijzen in de stad

Is Dubai duur? Deze vraag stel jij jezelf waarschijnlijk, aangezien je aan deze blogpost bent begonnen. Dubai wordt vaak als een erg dure en luxe bestemming gezien. Hoewel dat in het verleden ook klopte, kan je het tegenwoordig zo duur (of goedkoop) maken als je zelf wil. De prijzen van vliegtickets en hotels zijn flink afgenomen, waardoor een vakantie naar Dubai veel toegankelijker is geworden. Dit zorgt ervoor dat steeds meer Nederlanders richting Dubai vertrekken. Degene die veel luxe zoeken en genoeg te besteden hebben, kunnen zich goed laten verwennen in Dubai. Maar ook met een beperkt budget is er genoeg te zien en te doen in de prachtige stad.

Daarnaast is het de perfecte winterzon bestemming. De temperatuur zakt hier niet onder de 23 graden en de zon schijnt er bijna altijd. De ideale reistijd is van november tot en met april.  Tussen mei en oktober is het af te raden om naar Dubai te reizen, omdat de temperatuur dan tussen de 35 en 42 graden ligt. Kortom, er zijn genoeg redenen om op vakantie naar Dubai te gaan. Maar op welke vlakken is Dubai goedkoop en op welke vlakken is Dubai duur? Lees snel verder om meer te weten te komen over de prijzen in de stad.

Geld in Dubai

In de Verenigde Arabische Emiraten en dus ook in Dubai wordt er betaald met met de dirham (AED). Op dit moment is 1 euro ongeveer 4 dirham waard. Deze koers is aangehouden voor alle bedragen in de blog.

Eten en slapen in Dubai

Slapen en vervoer in Dubai

Een overnachting in Dubai hoeft helemaal niet duur te zijn. Zo zijn er super veel betaalbare hotels, die ook nog eens luxe uitstralen. Zo boek je bij Vakanties.nl al een pakketreis vanaf €420 voor 8 dagen. Daar zit je vliegticket dus al bij inbegrepen! We raden je aan om in of vlakbij het centrum te overnachten. Dan bespaar je veel geld op transport, omdat alles in de buurt is! Toch is het vervoer in Dubai ook goed te betalen. De benzineprijzen zijn op dit moment vrij laag, waardoor het betaalbaar is om met de taxi te gaan. Ook is het openbaar vervoer helemaal niet duur, namelijk rond de €1,50 per rit. Al met al is het dus super goed geregeld in de stad.

Handig om te weten: als je reist met het openbaar vervoer, zijn er speciale coupés voor vrouwen. Als je hier als man instapt, kun je een flinke boete krijgen. Als je als vrouw in een normale coupé staat, kun je er vanuit gaan dat je een zitplaats wordt aangeboden.

Grand Hyatt Dubai

Grand Hyatt Dubai

Bij Grand Hyatt Dubai beleef je een ware droomvakantie in alle luxe. Er hangt een luxe sfeer, door de mooie tuinen en de kunst. Daarnaast is het de ideale keuze voor een kindvriendelijke vakantie naar Dubai. Er zijn namelijk allerlei faciliteiten voor jong en oud!

Bekijk dit hotel
Eten en drinken in Dubai

Eten en drinken in Dubai

Tijdens je vakantie naar Dubai kan je culinair genieten! Vooral de Aziatische keuken is uitgebreid vertegenwoordigd. Omdat het een multiculturele stad is, is er veel variatie in het eten. De kosten voor een lekkere maaltijd vallen erg mee. In de winkelcentra kom je veel fastfoodketens tegen, zoals McDonalds en Five Guys. Hier kun je goedkoop eten. Ook zijn er genoeg Food Courts waar je voor een hele goede prijs kunt eten. Hierbij heb je super veel keuze uit veel verschillende keukens. Zo kun je kiezen voor West-Europees, Chinees, Mexicaans en nog veel meer. Als je niet te veel wilt uitgeven zijn de Food Courts echt aan te raden.

Er zijn natuurlijk ook restaurants waar je een hoop geld neerlegt om er te kunnen eten. Maar zelfs deze restaurants zijn vaak nog goedkoper dan veel duurdere restaurants in West-Europa. Voor een vergelijkbare maaltijd ben je in Dubai vaak iets minder kwijt dan in een Nederlandse stad. Op het gebied van eten is Dubai dus niet duur!

Ghaya Grand Hotel

Ghaya Grand Hotel

Dit luxe complex heeft alle benodigdheden voor een geslaagde vakantie in het prachtige Dubai. Het hotel ligt op een geweldige locatie. Vanaf hier kun je alle bezienswaardigheden van de stad gemakkelijk bezoeken. Als je even tot rust wil komen, zit je in dit hotel ook goed. Er is namelijk een zwembad en een heerlijke spa aanwezig.

Bekijk dit hotel
Bezienswaardigheden Dubai

Bezienswaardigheden in Dubai

Dubai heeft een aantal hele bekende bezienswaardigheden die het waard zijn om te bezoeken tijdens je verblijf in Dubai. 

De Burj Khalifa

Zo is er het hoogste gebouw ter wereld: de Burj Khalifa. Hier bezoek je de 124e en 125e verdieping voor omgerekend €32,50,- per persoon. Je kan het gebouw natuurlijk ook alleen van de buitenkant bewonderen. Dit is prachtig om te zien en helemaal gratis.

Rondvaart door Dubai

Verder zijn er rondvaarten die je alle highlights van de stad laten zien zoals Palm Jumeirah en Burj Al Arab. Dit is leuk om te doen, maar wel wat duurder. Een rondvaart is te boeken vanaf €25,- per persoon. Vanaf oud Dubai kun je ook een overtocht doen met een traditionele abra (watertaxi). Hierbij stap je uit in de wijk Deira. De overtocht over de Dubai Creek duurt maar enkele minuten en kost slechts 1 dirham. Het is een super goedkoop en leuk alternatief voor de rondvaart.

Ibis Dubai One Central

Ibis Dubai One Central

Bij Ibis Dubai One Central beleef je alle voordelen van een vakantie naar Dubai, maar dan heel voordelig! Je vindt er alle faciliteiten die je nodig hebt, inclusief een centrale ligging. En dat voor een hele vriendelijke prijs!

Bekijk dit hotel
Historisch Dubai

Historisch Dubai

Het oude deel van Dubai is ook erg leuk om te bezoeken. Je maakt het zo duur of goedkoop als je zelf wil! Naast alle moderne en nieuwe bezienswaardigheden, leer je hier juist de geschiedenis van de stad kennen. Je ervaart het oude Dubai in de wijken Deira en Bur Dubai. Het is leuk om hier een wandeltour te boeken met gids. Zo leer je van alles over de geschiedenis van de stad. Een volledig verzorgde tour van 5 uur lang is te boeken voor ongeveer €55,-. Je kunt ook Dubai in één dag ontdekken met een 8 uur durende tour voor ongeveer €80,-.

Dessert safari

Je zult het niet altijd beseffen, maar Dubai ligt in de woestijn. Het is daarom super leuk om een dessert safari te doen. Je rijdt hier door de prachtige woestijn en tegen betaling zijn er nog meer activiteiten te doen zoals quadrijden en zandsurfen. Het is aan te raden om dit met zonsopgang of zonsondergang te boeken, dan is de temperatuur het meest aangenaam. Een excursie naar de woestijn is te boeken vanaf €35,- per persoon.

is dubai duur

Holiday Inn Al Barsha Dubai

Holiday Inn Al Barsha Dubai is de ideale keuze voor wie op vakantie naar Dubai wil, maar niet de hoofdprijs wil betalen. Er is een dakterras met een zwembad, maar het hotel heeft ook een gunstige ligging. En dat voor een zachte prijs!

Genieten op het strand

Als laatst zijn er ook openbare stranden waar je (gratis) heerlijk kan genieten. Als je voldoende budget hebt, zijn de privéstranden van de Jumeirah hotels rond Burj Al Arab en de hotels op Palm Jumeirah ook geweldig om te bezoeken.

Samengevat is Dubai een geweldige stad om te bezoeken. Maar het antwoord op de vraag ‘is Dubai duur?’ is dus niet zo zwart-wit. Je kunt de stad bezoeken tegen het budget dat je er zelf voor over hebt. Ga je voor veel luxe of kies je ervoor om zo goedkoop mogelijk de stad te ontdekken? Het is allemaal mogelijk tijdens jouw vakantie naar Dubai!

Reisadvies Verenigde Arabische Emiraten

Reisadvies voor de Verenigde Arabische Emiraten

Wil jij op (voordelige) vakantie naar Dubai? Lees dan ook het reisadvies voor de Verenigde Arabische Emiraten. Er gelden hier namelijk andere regels dan in Nederland. Met deze tips ben je goed voorbereid op je reis naar Dubai!

Lees ook!