Is Egypte duur?

Egypte is een steeds populairdere bestemming voor een zonvakantie. Ondanks de groeiende populariteit van het land, is Egypte een relatief goedkope bestemming. Je leest deze blog omdat je je afvraagt of Egypte een duur land is. Het leven in Egypte is zeker niet duur. Het hangt er eigenlijk allemaal vanaf hoe duur (of goedkoop)  je het zelf wil maken. Om je een goed beeld te geven van hoe duur Egypte is, hebben we een aantal dingen voor je op een rij gezet.

egypte-kameel

Geld in Egypte

In Egypte is de munteenheid de Egyptische Pond (EGP). Pinpassen (zowel bankpassen als creditcards) worden geaccepteerd in banken en in de meeste grote hotels en restaurants. Voor elke (kleine) dienst wordt een fooi (bakshees) verwacht. Zorg dus dat je voldoende kleingeld bij je hebt. De Egyptische pond is te verdelen in 100 piaster (PT). Er zijn biljetten van 25 en 50 piaster en van 1, 5, 10, 20, 50 en 100 pond. Het veiligste is om te pinnen binnen een bank, op die manier weet je zeker dat de juiste wisselkoers wordt aangehouden.

piramide

Goedkope vakantie Egypte

We zeiden het net al: je maakt het zo duur of goedkoop als je zelf wilt. Wil je graag een prettige prijs betalen voor je vakantie naar Egypte? Bekijk ons aanbod en ervaar het prachtige en luxe Egypte voor een heerlijke prijs.

Bekijk het aanbod
brug

Hoe duur is het openbaar vervoer in Egypte?

Een heel groot pluspunt aan Egypte is dat het openbaar vervoer, in vergelijking met Nederland, heel goedkoop is! Zo verplaats je je makkelijk van A naar B voor weinig geld, ideaal! Je vraagt je vast af hoe duur het dan ongeveer is. Voor kleine afstanden neem je de minibus. Hiervoor betaal je vaak niet meer dan €1, soms zelfs minder! Let wel op: taxi chauffeurs verwachten een fooi van 10% op de ritprijs. Dit lijkt misschien weinig, maar voor de taxichauffeur is dit erg veel!

Voor grotere afstanden maak je gebruik van de buslijnen die tussen de grote steden rijden. Voor een busrit van 10 uur betaal je zelfs maar 6 euro! Relatief gezien is dit een erg laag bedrag. Daarnaast betaal je voor de trein (laagste klasse) ook vaak niet meer dan €1 á €2 euro.

eten-egypte

Hoe duur is eten en drinken in Egypte?

In Egypte vind je enorm veel luxe all inclusive resorts, die overigens helemaal niet duur hoeven te zijn. Wanneer je een  all inclusive vakantie naar Egypte boekt hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over de kosten van het eten. Boek je liever niet all inclusive? Geen paniek! In Egypte eet je namelijk al heerlijk voor een kleiner prijsje.

Wanneer je bij een lokaal restaurant eet, heb je al een complete maaltijd voor ongeveer €3 tot €5 euro. De steden zoals Caïro zijn daarentegen wel goedkoper dan bijvoorbeeld Hurghada. Hoe dan ook geldt, bezoek je een toeristische plek dan gaan de prijzen omhoog.

Voor een sandwich op straat betaal je ongeveer 0.30 tot 0.50 cent. In een ‘westers’ restaurant heb je een pizza voor minder dan 5 euro! De prijzen van het eten zijn geen reden om je te weerhouden een vakantie naar Egypte te boeken

Hilton Marsa Alam Nubian Resort

Hilton Marsa Alam Nubian Resort

Welkom bij Hilton Marsa Alam Nubian Resort! Je zal je direct thuis voelen door de elegante sfeer van dit prachtige vijf sterren hotel, dankzij de indrukwekkende combinatie tussen luxe en de Oriëntaalse stijl. Naast dat dit hotel een schitterende uitstraling heeft, kan je hier vanalles doen. Daarnaast is de omgeving perfect voor duikers en snorkelaars. Dat allemaal voor een heerlijke prijs!

Bekijk het hotel
luxor

Hoe duur zijn de bezienswaardigheden in Egypte?

Hoewel de prijzen in Egypte over het algemeen laag liggen, zijn de entreeprijzen voor de bezienswaardigheden in verhouding aan de hoge kant. Daarnaast liggen de prijzen in de erg toeristische gebieden en in het hoogseizoen hoger. Zo bedraagt bijvoorbeeld de entree voor ‘Valley of the Kings’ bedraagt ca. €8 euro en ‘The great Pyramid of Giza’ bedraagt ongeveer €6 euro. Voor een dagtour door Caïro of Luxor betaal je tussen de €25 en de €35 euro. Ondanks dat de prijzen in verhouding hoog liggen, zijn ze in vergelijking met andere landen nog steeds relatief laag.

Studenten opgelet: met een internationaal erkende studentenpas krijg je flinke kortingen op verschillende bezienswaardigheden.

Minamark

MinaMark Beach Resort

Minamark Beach is een goed en verzorgd All Inclusive hotel in centrum van het schitterende Hurghada. Het resort ligt direct aan de Rode Zee, waar je geniet van de kleurrijke onderwaterwereld. Het hotel beschikt over vele faciliteiten voor jong en oud, waardoor Minamark Beach een ideale vakantie is voor het hele gezin!

Bekijk het hotel