Als je aan Ibiza denkt, denk je waarschijnlijk aan hippe beach clubs en een echte jetset vibe. Veel mensen vragen zich dan ook af, is Ibiza duur? Wij hebben de prijzen op Ibiza voor jou uitgezocht. Een vakantie naar Ibiza is zo duur of goedkoop als jij het wilt maken.  Je zou het misschien niet verwachten maar Ibiza is een bestemming voor elk budget. Om ervoor te zorgen dat jouw vakantie niet té duur wordt hebben ook nog een paar handige tips voor een vakantie naar Ibiza op een rijtje gezet.

Is Ibiza duur?

Hoe duur is Ibiza?

Het Spaanse eiland Ibiza is over het algemeen iets duurder dan badplaatsen op het Spaanse vasteland. Voor vakanties naar Ibiza kan dit ook het geval zijn maar dit geldt zeker niet altijd. Een auto huren op Ibiza valt over het algemeen ook mee, voor +/- 100 euro per week kan je al een auto huren.  Op sommige stranden kun je een bedje huren, de prijzen kunnen lopen enorm uiteen. Zo kan je op Playa d’en Bossa soms tot wel 20 euro betalen voor een strandbedje. Huur dus niet zomaar een bedje zonder de prijs te checken. Gelukkig zijn er ook goedkopere stranden en kan je ook gewoon op je handdoekje in het zonnetje liggen.

Hoe duur is eten en drinken op Ibiza?

Vooral aan eten en drinken kan je zien of een plek duur is. Dit is dan ook zeker op Ibiza het geval. Het eten en drinken kan ontzettend duur zijn op Ibiza. Zo kan je in Ibiza-stad bijvoorbeeld  €5,- euro kwijt zijn voor een cola. Ga je richting de badplaatsen dan liggen de prijzen gelukkig wel wat lager. Vooral Santa Eulalia en Portinatx zijn aanzienlijk goedkoper dan het bekende Playa d’en Bossa. Hoeveel je kwijt bent ligt ook enorm aan het restaurant waar je voor kiest. Gemiddeld ben je met z’n tweetjes zo’n 45 euro kwijt voor diner bestaande uit voorgerecht en hoofdgerecht inclusief drankjes. Ga je naar een lokaal tentje, dan ben je vaak goedkoper uit.

Bij de beach clubs betaal je meestal echt de hoofdprijs. Dan geniet je natuurlijk wel van een prachtig uitzicht op de zee en het échte Ibiza-gevoel. Dit is zeker leuk om een keertje tijdens de vakantie te doen maar elke dag is leuk voor de portemonnee. Gelukkig bespaar je met onze tips geld (onderaan de pagina), zodat je jezelf ook een keertje kunt trakteren.

Hoe duur is uitgaan op Ibiza?

Ibiza is een bekende uitgaansbestemming. Ook hier geldt dat je het zo duur kan maken als je zelf wilt. Maar als je naar de bekende clubs wilt dan zul je flink wat moeten neerleggen. De gemmidelde entreeprijzen lopen uiteen van 40-50 euro tot wel 90 euro voor avonden met bekende DJ’s.

En natuurlijk niet geheel onbelangrijk, hoeveel kosten de drankjes? In de bars variëren de prijzen sterk en betaal je meestal tussen de 2,50 – 8 euro voor frisdrank of bier. In de clubs liggen deze prijzen een stuk hoger. Zo betaal je gemakkelijk 10-13 euro voor een drankje in één van de bekendere clubs. In het populaire Ushuaia kunnen de prijzen zelfs oplopen tot wel 22 euro voor een drankje. Terwijl Pacha het gelukkig wat goedkoper doet voor ongeveer 8 euro.

Is Ibiza duur?

Ibiza duur? Niet met deze tips

  • Wil je toch heel erg graag naar één van de bekende feesten/clubs op Ibiza? Boek dan je kaartje ruim van tevoren. Zo ben je en verzekerd van een plek in de club en je scoort een betere prijs.
  • Kies voor verblijf in een appartement. Zo kan je gemakkelijk zelf koken, dit scheelt een hele hoop geld. Je kunt zelfs dingen voorbereiden om vervolgens lekker op het strand te gaan picknicken. Dit is niet alleen een voordelige optie maar ook nog ééns erg gezellig. Wil je niet de hoofdprijs betalen voor dure drankjes op het strand? Neem een koeltas mee. Zo geniet je van verkoelend drankje op het strand voor een klein prijsje.
  • Boek van tevoren een huurauto, het liefste zo vroeg mogelijk. Hoe langer je wacht, hoe minder auto’s er beschikbaar zullen zijn en hoe duurder te prijs.
  • Eet in lokale restaurants. Ga niet voor de hippe strandclubs of voor de internationale keuken maar kies voor heerlijk Spaans eten. Dit is zowel lekker als een stuk leuker voor de portemonnee.

Een vakantie naar Ibiza hoeft dus helemaal niet duur te zijn. Je maakt het zo duur als je zelf wilt. Als je een drankje gaat doen in plekken als Ibiza-Stad en Playa d’en Bossa moet je rekening houden met hogere prijzen. Gelukkig zijn de prijzen in andere badplaatsen slechts een klein beetje hoger dan de gemiddelde prijzen in Spaanse badplaatsen. Kies vooral voor lokale restaurants en probeer af en toe bij de supermarkt een drankje te halen in plaats bij een beach bar. Een paar kleine tips kunnen veel verschil maken tijdens jouw vakantie naar Ibiza.

Is Ibiza duur?

Boek hier jouw vakantie naar Ibiza

Enthousiast geworden over een vakantie naar Ibiza? Bekijk hier ons hele aanbod naar dit prachtige Spaans eiland. Er zit voor elk budget wel iets leuks tussen.

Boek hier jouw vakantie naar Ibiza