Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen: het is veilig om op vakantie te gaan naar Dubai. Sterker nog, het is tijdens de wintermaanden een populaire zonbestemming onder de Nederlanders. Terwijl het in Nederland somber weer is, is het in Dubai gemiddeld 25 graden, een ideale temperatuur voor een winterzon vakantie! Door recentelijke spanningen met Irak, is het reisadvies voor de Verenigde Arabische Emiraten iets aanscherpt. Zolang je goed oplet is een vakantie naar Dubai veilig. Het officiële reisadvies vanuit de overheid luidt dat je naar Dubai kan reizen, maar er bepaalde veiligheidsrisico’s zijn. Hieronder lees je een uitgebreid reisadvies voor Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten. Daarnaast geven we wat tips om je vakantie optimaal te laten verlopen!

reisadvies Dubai

Verkeersregels

De verkeersregels in Dubai zijn vergelijkbaar met die van Nederland. Het enige probleem is dat men zich er niet altijd aan houdt! Dubai staat bekend om de vele dure auto’s. De eigenaren van deze auto’s scheppen er graag mee op en rijden vaak hard! Let daarom altijd heel goed op met oversteken. Als je zelf van plan bent om te rijden in Dubai, let dan extra goed op. Regel bijvoorbeeld voor een volledig dekkende verzekering als je een auto huurt.  Zeker in een ander land is het verstandig om je extra goed voor te bereiden op het verkeer.

Kledingvoorschriften Dubai

Dubai is een hele andere bestemming dan Nederland. Dit merk je tijdens je vakantie in Dubai aan de kledingvoorschriften. Mannen en vrouwen worden geacht om hun lichaam te bedekken vanaf de schouders tot en met de knieën. Het is dus niet de bedoeling dat je decolleté zichtbaar is. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je het heet krijgt, want er is overal airconditioning in Dubai. Op het strand of bij een zwembad mag je gewoon badkleding dragen, net als bij de meeste hotels. Zodra je het strand of je hotel verlaat moet je jezelf weer bedekken. Het reisadvies voor Dubai is dus om te zorgen dat je voldoende bedekkende kledingstukken inpakt.

 

Alcohol nuttigen

Het reisadvies voor Dubai is om geen alcohol te drinken in het openbaar. Dit is overal in Dubai, maar ook in de andere Emiraten verboden. Er wordt zwaar gestraft op openbaar dronkenschap. Natuurlijk mag je tijdens je vakantie naar Dubai best alcoholische drankjes nuttigen. Dit mag namelijk wel gewoon op de de daarvoor bestemde locaties. Er zijn namelijk allerlei restaurants en bars waar je gewoon alcohol mag nuttigen. Zorg ervoor dat je niet dronken wordt. Zodra je deze locaties verlaat is dronkenschap namelijk verboden. In je accommodatie mag je ook alcohol nuttigen.

 

Tijd en valuta

Handig om te weten: in Dubai is het niet even laat als in Nederland. In de zomer is het in de Verenigde Arabische Emiraten 2 uur later, en in de winter 3 uur later. Ons reisadvies voor Dubai is om hier van te voren goed rekening mee te houden, bijvoorbeeld qua vluchttijden. Verder wordt er in de Verenigde Arabische Emiraten met de Dirham (Dh) betaald. €1 is vergelijkbaar met 4,5 Dh. 1 Dh is ongeveer €0,20.

paspoort

Visum

Wanneer je een geldig Nederlands paspoort hebt, dan is het niet nodig om een visum aan te vragen voor je vakantie naar Dubai. Bij aankomst op het vliegveld krijg je namelijk een gratis visum gestempeld in je paspoort. Hiervoor moet je wel een lege pagina in je paspoort hebben. Met dit visum mag je 30 dagen lang als toerist in Dubai verblijven. Het reisadvies voor Dubai is om de verloopdatum van je paspoort goed te controleren. Deze moet namelijk nog 6 maanden geldig zijn, vanaf de dag dat je Dubai weer verlaat.

Fotografie

Het is belangrijk om te weten dat het niet is toegestaan om foto’s te maken van ambassades, officiële gebouwen, ministeries, vliegvelden en vliegvelden in Dubai. Daarnaast is ons reisadvies voor Dubai om niet zomaar foto’s van mensen te maken zonder toestemming, dit wordt meestal niet op prijs gesteld.

 

Homoseksualiteit

Hou er rekening mee dat homoseksualiteit illegaal is Dubai. Dit geldt ook voor toeristen.

 

Onveilige gebieden

Het is af te raden om met de boot naar de eilanden Abu Musa en Tunb te gaan. Wanneer je hier het water opgaat, kan je beschuldigd worden door Iran van spionage. Verder zijn er geen specifieke onveilige gebieden.

 

Overige praktische informatie

  • De stopcontacten in Dubai zijn niet hetzelfde als in Nederland. Zorg daarom dat je een reisstekker inpakt.
  • Het kraanwater in Dubai is niet drinkbaar. Je kan het beste gebruik maken van flessen water. Let ook goed op met ijsblokjes, deze worden ook vaak gemaakt van kraanwater.
  • Het wordt aanbevolen om de volgende vaccinaties te halen: DTP en Hepatitis A.
reisadvies Dubai

Op vakantie naar Dubai?

Ben jij van plan om een vakantie naar Dubai te boeken? Dankzij dit reisadvies voor Dubai ben je in elk geval goed voorbereid! Bij Vakanties.nl bieden we allerlei verschillende vakanties naar Dubai aan.

Bekijk al onze vakanties naar Dubai