Laten we beginnen met dat het veilig is om naar de Verenigde Arabische Emiraten toe te reizen. Tijdens de Nederlandse wintermaanden is het een populaire vakantiebestemming. Terwijl het bij ons vriest, is het daar gemiddeld nog 25 graden, een ideale temperatuur voor een winterzon vakantie. Ben jij ook één van de vele toeristen die richting het land vertrekt? Zorg er dan voor dat je goed bent voorbereid. Er gelden namelijk ander regels en wetten dan dat je in Nederland bent gewend. Lees hier alles over het reisadvies naar de Verenigde Arabische Emiraten.

Kledingvoorschriften

Kledingvoorschriften

Voor zowel mannen als vrouwen gelden er strenge regels voor het openbaar dragen van kleding. Zo moet iedereen vanaf de schouder tot aan de knie bedekt zijn. Het is wel toegestaan om kleding met een V-hals en korte mouwen te dragen, maar hemdjes en een decolleté zijn niet toegestaan. Het reisadvies voor de Verenigde Arabische Emiraten is dus om zo veel mogelijk bedekte kleding mee te nemen. Deze strenge regels gelden echter niet op plekken waar veel toeristen komen. Denk hierbij aan je accommodatie, commerciële zwembaden en stranden.

 

De kledingregels in commerciële zwembaden en stranden

Op deze plekken zijn de kledingregels soepeler. Hier is het namelijk wel gewoon toegestaan dat je in zwemkleding (een bikini of zwembroek) zwemt. Het is nergens toegestaan om topless of naakt te zonnen. Let er wel op dat je bij het verlaten van het strand of het zwembad weer moet voldoen aan de regel dat je bedekt moet zijn.

Tijdsverschil in de Verenigde Arabische Emiraten

In de VAE is het op dit moment een andere tijd dan in Nederland. Officieel gezien geldt voor de Emiraten de tijdszone GMT+4. Het tijdsverschil in de Verenigde Arabische Emiraten is vergeleken met Nederland in de zomertijd is het er 2 uur later en in de wintertijd 3 uur later.

 

Het nuttigen van alcohol

Het reisadvies voor de Verenigde Arabische Emiraten is om absoluut niet in het openbaar alcohol te drinken. Dit is overal in Dubai, Abu Dhabi en de rest van de Verenigde Arabische Emiraten verboden. Op openbare dronkenschap ligt ook een hoge straf. Toch is het zeker toegestaan om tijdens je vakantie een alcoholisch drankje te nuttigen. Dit is namelijk wel toegestaan in de daarvoor bestemde locaties. Zo zijn er genoeg restaurants en bars. Het is ook mogelijk om in je accommodatie alcohol te drinken.

Reisadvies Verenigde Arabische Emiraten

Het verkeer

Als je nog nooit eerder in de Emiraten bent geweest, dan kan het verkeer als erg hectisch op je overkomen. Er gelden zeker verkeersregels. Zo mag je er ook niet rechts inhalen en mag je niet door een doorgetrokken streep inhalen. Vooral Dubai staat beken om het feit dat er veel dure auto’s rondrijken. De eigenaren van de auto’s vinden het fantastisch om op te scheppen met hun oogappel. Hierdoor komt het voor dat veel auto’s te hard rijden en hierdoor roekeloos in het verkeer kunnen zijn. Mocht je deelnemen aan het verkeer, wees dan erg alert en voorzichtig.

Een auto huren in Dubai of Abu Dhabi

Wil je de Emiraten graag op eigen houtje ontdekken? Dan is het zeker aan te raden om een auto te huren. Zorg er wel voor dat je zelf een navigatie mee neemt of deze huurt bij je auto. Er zijn namelijk veel (drukke) wegen waar ook nog eens veel werkzaamheden zijn. Je navigatie zorgt ervoor dat je in ieder geval op de juiste weg blijft! Daarnaast is het belangrijk dat je in het bezit bent van een internationaal rijbewijs naast je Nederlandse rijbewijs. Dit rijbewijs is te koop in alle ANWB winkels, voor zowel leden als geen leden.

Valuta

In de Verenigde Arabische Emiraten betaal je met de Dirham, verkort naar Dh. Eén Euro staat gelijk aan ongeveer 4,5 Dirham en 1 Dirham is ongeveer 0,20 Eurocent.

 

Toeristenbelasting

Het is normaal dat je voor je verblijf in de Verenigde Arabische Emiraten toeristenbelasting moet betalen. De hoogte van de toeristenbelasting is afhankelijk van de accommodatie waar je in verblijft. Gemiddeld gezien is de toeristenbelasting voor een 5-sterren hotel 20 Dirham per kamer, per nacht. Voor een 4-sterren hotel betaal je 15 Dirham en ongeveer 3 Dirham voor een 3-sterren hotel.

paspoort

Visum

Als je in het bezig bent van een geldig Nederlands paspoort, dan is het niet nodig om een visum aan te vragen. Bij aankomst op het vliegveld krijg je namelijk een gratis visum gestempeld in je paspoort. Hiermee heb je het recht om 30 dagen als toerist te verblijven in het land. Wel is het van belang dat je paspoort nog 6 maanden geldig is op de dag dat je weer vertrekt uit de Verenidge Arabische Emiraten.

Vakanties naar de Verenigde Arabische Emiraten

Vakanties Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten is een populaire vakantiebestemming. Het is er betoverend mooi en er is altijd heerlijk weer. Voel je je helemaal voorbereid en kan je niet wachten om het land te bezoeken? Bekijk dan snel al onze vakanties hier naartoe!

Bekijk vakanties!