De leukste bezienswaardigheden op Zakynthos

Zakynthos is een klein Grieks eiland, dat slechts 3 uur vliegen bij Nederland vandaan is. Ondanks het kleine formaat, beleef je hier een grootse vakantie! Er zijn namelijk allerlei interessante bezienswaardigheden, die je niet mag missen. Zakynthos staat bekend als een écht paradijs. Je hebt er mooie stranden, diverse natuur en heerlijk eten. Of je nou een zonzoeker, actieveling of cultuurliefhebber bent, je beleeft sowieso een unieke vakantie! Ik deel graag mijn reistips voor bezienswaardigheden op Zakynthos met je.

schildpad

Tip #1: Spot schildpadden

Voor mij waren de schildpadden dé reden om een vakantie naar Zakynthos te boeken. Zakynthos wordt namelijk het schildpadden eiland genoemd. Wie wil dit bijzondere dier nou niet in het echt bewonderen? Dankzij de watertemperatuur en rustige zeewind is dit eiland de ideale plek voor de Caretta Caretta schildpadden. Het zand is warm, waardoor ze goed kunnen broeden. De beste plek om de schildpadden te bekijken is in het zuiden van Zakynthos. Je hebt de grootste kans in mei, juni of juli. Gerakas Beach wordt regelmatig het schildpaddenstrand genoemd, hier zijn veel schildpaddennesten. In het hoogseizoen beschermen vrijwilligers de nesten. Zelf ben ik op een bootexcursie geweest om schildpadden te spotten. Dit was super leuk! Belangrijk: het is een bedreigde diersoort. Als je het geluk hebt ze tegen te komen tijdens het zwemmen in de zee, hou dan minstens 2 meter afstand. Raak ze niet aan en gedraag je rustig!

bezienswaardigheden Zakynthos

Tip #2: Bezoek Shipwreck Beach

Iets wat niet mag ontbreken op een lijstje met bezienswaardigheden is Shipwreck Beach. Dit strand heet eigenlijk Navagio Beach. Het strand dankt zijn bijnaam aan het wrak van een vrachtschip dat op het strand ligt. Het strand zelf is zeker het bezoeken waard tijdens je vakantie op Zakynthos. Er zijn namelijk indrukwekkende kliffen, helder blauw water en witte kiezels. Je kan een dagje op het strand door te brengen, maar het mooiste uitzicht heb je toch wel vanaf de kliffen! Voor mij was dit één van de indrukwekkendste bezienswaardigheden op Zakynthos.

Koukla Mare

Koukla Mare

De appartementen van Koukla Mare op Zakynthos liggen in een rustige omgeving, vlakbij het strand. Dit hotel scoort zelfs een 8,2 op Zoover!

Bekijk dit hotel
Greek Souvlaki

Tip #3: Proef de keuken van Zakynthos

Alle Griekse eilanden staan erom bekend dat je er heerlijk kan eten. Tzatziki, feta, souvlaki… moet ik nog door gaan? Probeer tijdens je vakantie op Zakynthos zeker wat traditionele gerechten uit, ook als je voor een all inclusive vakantie hebt gekozen! Mijn favoriet is moussaka. Dit wordt in allerlei restaurantjes geserveerd. Zeker in Zakynthos stad vind je veel pittoreske eetcafés! Het leuke aan het eten op Zakynthos is dat het uniek is. Naast Griekse invloeden zijn er ook Italiaanse invloeden terug te vinden in de gerechten. Kortom, genoeg om te proeven tijdens je vakantie naar Zakynthos!

bezienswaardigheden zakynthos

Tip #4: Slecht weer? Ga naar Zakynthos Stad!

Wat als je een dag slecht weer hebt tijdens je vakantie? Geen zorgen! Er zijn genoeg binnen-bezienswaardigheden op Zakynthos. In de hoofdstad, Zakynthos Stad, zijn allerlei bezienswaardigheden voor cultuurliefhebbers! Aan het plein van Agios Markos staat de Agios Dionysios kerk, die echt het bezoeken waard is! De plafonds binnen zijn prachtig beschilderd. Daarnaast kan je de kerk van Agios Nikolaos bezoeken, die aan het Solomos Plein staat. Dit is een bijzondere kerk, omdat het een aardbeving heeft overleefd. Het is één van de oudste gebouwen op het eiland!

Lesante Luxury Hotel & Spa

Lesante Luxury Hotel & Spa

Lesante Luxury Hotel & Spa is een luxe vijfsterren hotel met uitgebreide faciliteiten! Op Zoover scoort dit hotel zelfs een 8,5, met een 9 voor service!

Bekijk dit hotel
auto huren

Tip #5: Gratis bezienswaardigheden? Huur een auto!

Ik raad je aan een auto te huren tijdens je vakantie op Zakynthos. Dit kost geld, maar je bespaart er ook veel mee! Je kan namelijk zelf naar bezienswaardigheden toe rijden. Zo hoef je niet te betalen voor openbaar vervoer of een taxi. Daarnaast zijn de beste bezienswaardigheden gratis! Wat dacht je van een tripje het verlaten binnenland, vol met olijfbomen? Of een roadtrip langs de mooie kustlijnen van het eiland? Met een huurauto kan je al deze gratis bezienswaardigheden op eigen houtje ontdekken! Ideaal voor wie een goedkope vakantie naar Zakynthos wil boeken.

Auto zakynthos

Tip #6: Neem het openbaar vervoer

Oké, toegegeven: het openbaar vervoer hoort eigenlijk niet tussen de bezienswaardigheden van Zakynthos. Toch wil ik je er wat tips over geven. Je kan namelijk prima gebruik maken van het openbaar vervoer als je bezienswaardigheden wil bezoeken! Vanuit de meeste plaatjes vertrekt er een bus naar Zakynthos Stad. De bus rijdt wel een stuk onregelmatiger dan we in Nederland gewend zijn, zeker in het hoogseizoen! Als je twijfelt, vraag dan advies bij het hotel! Daarnaast kan je een taxi nemen. Dit is comfortabeler, maar ook duurder!

St John Villas & Spa

St John Villas & Spa

Opzoek naar een luxe maar kleinschalige accommodatie op Zakynthos? Dit hotel scoort een 9,2 op Zoover, met een 10 voor hygiëne!

Bekijk dit hotel
bezienswaardigheden Zakynthos

Tip #7: Bewonder de zonsondergang op Keri

Wat is er romantischer dan een mooie zonsondergang? Precies, niks. De Griekse eilanden staan bekend om de mooie zonsondergangen. Tijdens mijn vakantie op Zakynthos ben ik naar Keri gegaan. Net buiten Keri is een uitzichtpunt bovenop de kliffen. Vanaf hier heb je een panoramisch uitzicht over de zee! De verschillende kleuren reflecteren in het water, wat je zeker vast moet leggen met je camera. Toen ik er was lagen er hooibalen op de grond, waar je op kon zitten. Geloof me, dit wil je echt niet missen tijdens je vakantie op Zakynthos!

bezienswaardigheden Zakynthos

Tip #8: Zwem in de Blue Caves

Een onvergetelijk uitstapje tijdens mijn vakantie op Zakynthos was een bezoekje aan de Blue Caves. De kust van Zakynthos bestaat uit veel kliffen. In de kliffen zijn op sommige plekken grotten ontstaan, bijvoorbeeld de Blue Caves! Je kan een excursie boeken waarbij je de grotten bezoekt, maar het is nóg leuker om zelf een bootje te huren. Als je eenmaal in het water ligt snap je waarom deze grotten de Blue Caves heten. Door de lichtinval is het water helder blauw! Daarnaast schijnt het ook nog eens gezond te zijn. Het water bevat collageen en zwavel, wat helend zou moeten werken.

Zante Palace

Zante Palace

Wil jij met het hele gezin op vakantie naar Zakynthos? Kijk dan eens naar het kindvriendelijke Zante Palace! Dit hotel scoort een 8,1 op Zoover, met een 9,7 voor de ligging!

Bekijk dit hotel
kerk Agios Nikolaos

Tip #9: Bezoek kerkjes en kloosters

Religie is voor de Grieken een belangrijk onderdeel van het leven. Daardoor zijn er veel religieuze bezienswaardigheden op Zakynthos te vinden! Daarom mogen ze niet ontbreken op jouw lijstje met vakantieplannen. Eerder had ik het over grote kerken in Zakynthos stad, maar er zijn ook veel kleine pittoreske kerkjes te vinden, zoals op de foto. Daarnaast is het klooster van Strofadia een echte aanrader voor cultuurliefhebbers. De geschiedenis van dit klooster loopt terug tot in de 13e eeuw.

olive trees

Tip #10: Bezoek de Aristeon olijfoliefabriek

Wil jij culinaire bezienswaardigheden op Zakynthos bezoeken? Ga dan naar de Aristeon olijfoliegabriek, de bekendste van het hele eiland! De fabriek bevindt zich tussen de olijfbomen. Hier worden de olijven verwerkt die door lokale boeren zijn gekweekt. Er wordt voornamelijk olijfolie van gemaakt, maar soms ook andere producten! Je kan er rondleidingen volgen, die worden afgesloten met een proeverij. Hier kan je olijfolie met vers gebakken brood proeven. Natuurlijk kan je olijfolie of andere producten kopen als souvenir.

bezienswaardigheden Zakynthos

Op vakantie naar Zakynthos?

Ben jij na het lezen over deze bezienswaardigheden op Zakynthos klaar om je vakantie te boeken? Of je nou opzoek bent naar een goedkope, kindvriendelijke of luxe vakantie, je vindt het bij Vakanties.nl.

Bekijk al onze vakanties naar Zakynthos