Shipwreck Beach op Zakynthos

Je hebt er vast wel eens van gehoord, Shipwreck Beach op het mooie eiland Zakynthos. Het is namelijk één van de populairste bezienswaardigheden op het eiland. Toen ik afgelopen zomer op Zakynthos zat, heb ik deze bijzondere plek bezocht. Ik deel graag mijn tips voor een bezoek aan Shipwreck Beach op Zakynthos met je!

shipwreck beach zakynthos

Wat is Shipwreck Beach?

Zoals de naam al doet vermoeden, is het een strand met daarop een scheepswrak. De officiële naam van het strand is Navagio Beach, maar het heeft een bijnaam gekregen door het oude scheepwrak dat midden op het strand ligt. Het wrak ligt hier al sinds 1982 en was gevuld met producten als tabak en drank. Het schip strandde door slecht weer. Vanaf de rotsen rondom Navagio Beach heb je een indrukwekkend uitzicht over het strand met het wrak! Een goede plaats voor een foto!

Hoe bereik ik Shipwreck Beach?

Je kan het strand zelf alleen vanaf zee bereiken. Vanuit verschillende plaatsen op Zakynthos worden er dagexcursies aangeboden naar Shipwreck Beach, waarbij je bezoek soms wordt gecombineerd met bijvoorbeeld een bezoekje aan de Blue Caves van Zakynthos. Ik had een dagexcursie geboekt vanuit Laganas. Op deze manier had ik niet alleen de tijd om het wrak te bewonderen, maar ook om lekker te zonnen en te zwemmen!

strand

Het uitzicht

Wanneer je het strand vanuit de lucht wil bewonderen, raad ik je aan om met de auto of scooter te gaan! Het is namelijk 300 meter hoog, dus dat is lopend lastig met de hoge temperaturen. Vanaf het viewpoint zijn alle beroemde foto’s van het strand genomen! Er is een klein platform voor ongeveer 20 personen. Als jij ook dé perfecte foto wil maken, kan het zijn dat je even op je beurt moet wachten. Een bezoekje aan het viewpoint is niet ideaal voor reizigers met hoogtevrees, want het ligt op 300 meter hoogte. Ik vond het uitzicht heel indrukwekkend. Alle mensen op het strand leken net kleine mieren. Daarnaast leek de zee van bovenaf nóg blauwer te zijn!

koukla mare

Hotel op Zakynthos?

Eén van onze populairste accommodaties op Zakynthos is Koukla Mare. Dit hotel, dat een 8.2 scoort op Zoover, is rustig gelegen en ligt vlakbij het strand!

Bekijk dit hotel

Rotsenlawine

In 2018 zijn er meerdere gewonden gevallen op Shipwreck Beach, toen er stenen van de steile rotswanden naar beneden vielen. Hierna is het strand een tijdje gesloten geweest, terwijl er veiligheidsonderzoeken zijn uitgevoerd. Het strand is nu weer geopend voor toeristen. Er zijn drie verschillende veiligheidszones gemaakt. Twee van deze zones zijn toegankelijk, maar de derde is afgesloten om herhaling van het ongeval te voorkomen. De oranje zone ligt direct om het vlak heen. Deze zone heeft kleine veiligheidsrisico’s. De groene zone is volkomen veilig. Wanneer je je aan de veiligheidsvoorschriften houdt, is een bezoek aan Shipwreck Beach op Zakynthos veilig!

shipwreck beach Zakynthos

De omgeving

Het is handig om te weten dat er verder weinig bijzonders in de omgeving is. Toen ik het strand bezocht, in het laagseizoen, waren er geen restaurantjes of terrasjes te vinden. Er waren ook geen toiletten, maar misschien dat dit in het hoogseizoen wel het geval is. Er was wel een kraampje met wat streekproducten. Hou er dus rekening mee dat er in de omgeving weinig te doen is, wanneer je Shipwreck Beach bezoekt.

 

Handig om te weten

  • Het schip is erg verroest en in slechte staat. Het is dus de vraag hoe lang het nog meegaat. Stel je bezoek naar Shipwreck Beach op Zakynthos dus niet te lang uit!
  • Het zeewater kan wat fris zijn en de bodem loopt vrij steil af in zee.
Zakynthos

Meer vakanties naar Zakynthos?

Heb jij na het lezen van deze blogpost allemaal inspiratie opgedaan voor een vakantie naar Zakynthos? Neem dan snel een kijkje bij ons aanbod naar dit mooie, Griekse eiland.

Bekijk al onze vakanties naar Zakynthos