Griekenland is een prachtig land in het zuiden van Europa. Het staat bekend om het prachtige weer en de mooie witte stranden. Doordat Griekenland veel eilanden heeft, vind je er heel veel verschillende stranden. Daarnaast heeft Griekenland een rijke geschiedenis, waardoor er allerlei historische bezienswaardigheden zijn. Je kan een bus of taxi nemen naar deze plaatsen, maar als je een auto huurt ben je veel vrijer. Je bepaalt zelf wanneer je ergens heen gaat en hoe lang je blijft. Ook ben je na aankomst veel sneller bij je hotel als je een auto tot je beschikking hebt. We begrijpen dat het spannend kan zijn om een auto te huren in het buitenland. Daarom hebben we een aantal tips voor het huren van een auto in Griekenland. Zo ben je goed voorbereid en kan er niks mis gaan!

Tips voor het huren van een auto in Griekenland

car keys

Tip 1: Verdiep je in de regels

Lees vooraf de regels omtrent het huren van een auto in Griekenland, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Sommige bedrijven verhuren alleen auto’s aan reizigers vanaf 21 of 23 jaar, met een maximum van 75 jaar. Om een auto te huren moet je minstens 1 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Zorg ook dat je een credit card (met code), geldig paspoort Ên geldig rijbewijs bij je hebt. Zonder krijg je namelijk geen huurauto mee in Griekenland! Je wil natuurlijk niet aankomen in Griekenland en horen dat je de huurauto niet mee krijgt!

Tip 2: Reserveer je auto vooraf

Wil jij een auto huren in Griekenland? Je kan er voor kiezen om dit ter plekke te doen. Je loopt dan wel het risico dat er geen auto’s meer beschikbaar zijn. Daar sta je dan, met al je koffers op het vliegveld! Als je voor heel je vakantie een auto wil huren, raden we je aan dit vooraf te regelen. Vaak is dit niet alleen voordeliger, maar ook sneller! Na het landen haal je je koffers op en kan je gelijk instappen in je eigen huurauto. Of je drinkt eerst een lekker kopje koffie voor je de auto in stapt naar het hotel. Je hebt het zelf in de hand als je een auto huurt!

car

Tip 3: Kies het juiste soort auto

Deze tip lijkt voor de hand te liggen, maar we zeggen het niet voor niks! Wil je een auto huren in Griekenland? Zorg dan dat deze geschikt is voor je reisgezelschap! Ga je met z’n tweetjes op vakantie naar Griekenland? Of heb je ook een stel kinderen op de achterbank zitten? Zorg dat er genoeg zitplaatsen zijn! Je koffers moeten ook mee, dus het is zeker verstandig om voor een wat ruimer model te kiezen. Zo voorkom je dat je niet alles mee krijgt… Ook handig: airconditioning is hÊÊl fijn in een warm land zoals Griekenland!

Tip 4: Check alles op locatie

Check nog even alles na voor je de auto meeneemt. Staat alles op de formulieren, ook de extra’s zoals navigatie of een kinderstoeltje? Hou bij extra opties goed in de gaten of het tarief omhoog gaat als je voor extra opties kiest. Het is namelijk gangbaar dat verhuurders extra geld rekenen voor kinderzitjes en dergelijken. Controleer ook de verzekeringen vooraf. Bij grotere verhuurorganisaties is de verzekering over het algemeen goed geregeld. Bij kleinere organisaties moet je de kleine lettertjes goed nalezen. Wij hebben over het algemeen goede ervaringen met Sunnycars en TUI cars. Maar onthoud: je bent zelf verantwoordelijk, dus teken niet als je ergens aan twijfelt.

auto huren Griekenland

Tip 5: Maak foto’s van de auto

Je doet er verstandig aan om voor je wegrijdt foto’s te maken van de auto. Meestal loopt de verhuurder in het begin met je mee. Zie je ergens schade? Maar er gelijk een foto van en laat het opnemen in de verhuurovereenkomst. Staat het niet in de overeenkomst, dan kan de schade op jou worden verhaald na het inleveren. Bij het inleveren van de auto maak je weer foto’s van alle kanten. Zo heb je bewijs dat jij geen schade hebt gemaakt! Op deze manier voorkom je dat je onterecht verantwoordelijk gesteld wordt voor reparaties.

auto huren griekenland

Op vakantie naar Griekenland?

Als het goed is ben jij nu helemaal klaar om een auto te huren in Griekenland. Moet jij je vakantie nog boeken? Bij Vakanties.nl hebben we allerlei leuke reizen naar Griekenland voor je!

Bekijk al onze vakanties naar Griekenland