Van alle Griekse eilanden is Rhodos wel één van de bekendere onder de vakantiegangers. Logisch ook, want met meer dan 300 zonnige dagen per jaar kan je er prima terecht voor jouw zonvakantie. Je vindt er tientallen prachtige hotels en in de zomer zitten de bekende stranden vol met toeristen. Maar Rhodos heeft veel meer te bieden dan enkel de hotels en het warme weer. Het eiland is erg veelzijdig en heeft voor jong en oud wat te bieden. Met de leukste bezienswaardigheden op Rhodos hoef jij je tijdens je vakantie geen moment te vervelen.

 

De wereldberoemde vlindervallei

Eén van de meest bekende bezienswaardigheden op Rhodos is de Vlindervallei. Dit natuurgebied wordt ook wel de Petaloudes genoemd. Zoals de naam eigenlijk al verklapt, vliegen er in de vlindervallei duizenden vlinders langs je heen. Bereid je wel voor op een stevige wandeling, in de Vlindervallei zijn er namelijk heel veel trappetjes die je op moet en het is niet overal even vlak. Als je echt heel graag een goede klim wil maken, loop dan helemaal door tot aan het Kalópetra klooster. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over de hele vallei. Houd er wel rekening mee dat de vlindervallei enkel in juni, juli en augustus is geopend.

Anthony Quinn Baai op Rhodos

Het absolute hoogtepunt tijdens je vakantie is een bezoek aan de Anthony Quinn Baai. Deze baai is wereldbekend geworden door de film The Guns of Navarone. De acteur Anthony Quinn werd zo verliefd op de baai dat hij een stukje van het eiland heeft gekocht. De baai is daarom ook naar hem vernoemd. De baai behoort tot één van de mooiste stranden van Rhodos. En om eerlijk te zijn, we begrijpen wel waarom. Het water in de baai heeft een ontzettend mooie heldere turkooise kleur. Daarnaast ligt de baai ook een klein beetje afgelegen, waardoor je hier heerlijk tot rust komt.

UNESCO Werelderfgoedlijst

Ook de oude stad van Rhodos mag zeker niet ontbreken op je to-do lijstje tijdens de vakantie. De oude binnenstad staat officieel op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is daarom in zijn huidige staat goed bewaard gebleven. De oude stad heeft ongeveer 200 kleine straten die geen straatnaam hebben. Het is dus zeker mogelijk dat je er een klein beetje gaat verdwalen. Om op een hele leuke manier de oude stad van Rhodos te bekijken, is het zeker aan te raden om mee te doen aan een Segway tour. Op een Segway rijden is natuurlijk sowieso al ontzettend leuk, maar om op deze manier de stad te verkennen, wordt zo’n tour alleen maar leuker! Natuurlijk is de oude stad van Rhodos niet te bekijken op een Segway. Trek je wandelschoenen maar aan, want ook te voet vermaak je je de hele middag in de oude stad. Je vindt er namelijk veel musea, winkeltjes en restaurantjes.

Ben je met de kinderen op vakantie op Rhodos? Breng dan zeker een bezoek aan het Water Park. En om heel eerlijk te zijn, is het Water Park niet alleen leuk met kleine kinderen. Een dagje naar het Water Park is een geweldige dag voor jong én oud. Neem wel genoeg zonnebrand mee, want tijdens een dag in het Water Park kan je snel verbranden. Het aquapark heeft tientallen glijbanen, waaronder glijbanen die mega hard gaan. Durf jij het aan?

et kasteel in Monolithos.

Bezienswaardigheden op Rhodos met de auto

Heb je een auto gehuurd en wil je écht iets unieks doen tijdens je vakantie naar Rhodos? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan het kasteel in Monolithos. De naam komt eigenlijk door de ligging van het dorpje. Het dorp ligt namelijk op de top van een rotsachtige berg. In de Griekse taal betekent Mono enkele en Lithos rots, tesamen dus Monolithos wat staat voor enkele rots. Monolithos zelf is een klein en traditioneel bergdorpje en is centraal gelegen in het westen van Rhodos. Het dorp zelf is omgeven door de prachtige groene natuur. Het middeleeuwste kasteel van Monolithos ligt eigenlijk net iets buiten het dorp en is te bereiken via een zandweg.

Het kasteel is al eeuwenoud, het is namelijk gebouwd in 1476 door de Byzantijnen. Het doel van het kasteel was om het zuidwestelijke gedeelte van Rhodos te beschermen. En die bescherming was juist weer nodig tegen alle piraten die het eiland wilden aanvallen. Wat een bezoek aan het kasteel zo bijzonder maakt, is het uitzicht dat je hebt vanuit het kasteel.

Bekijk onze vakanties naar Rhodos

Bezoek zelf deze bezienswaardigheden op Rhodos

Het is natuurlijk veel leuker om zelf deze bezienswaardigheden op Rhodos te bekijken!

Bekijk al onze vakanties naar Rhodos