Het prachtige eiland Zakynthos heeft veel mooie bezienswaardigheden. Naast het beroemde Shipwreck Beach zijn de Blue Caves één van de bekendste bezienswaardigheden. Niet zo gek ook, het heldere azuurblauwe water steekt af tegen de donkere rotsen. Deze plek moet je gezien hebben tijdens jouw vakantie naar Zakynthos! Maar hoe bereik je deze grotten eigenlijk? We leggen je alles uit wat je moet weten voor een bezoek aan de Blue Caves op Zakynthos.

Blue Caves Zakynthos

De Blue Caves op Zakynthos

De Blue Caves op Zakynthos werden in 1897 ontdek door Antonio Komouta. Tegenwoordig zijn deze grotten één van de best bezochte plekken op Zakynthos. De grotten hebben hun naam te danken aan het heldere, felblauwe water. Dankzij het zonlicht en de zee heeft dit gebied een blauwe gloed. Door de helderheid van het water lijkt de zee slechts een meter diep maar vergis je niet! De zee is hier enkele meters diep. De beste manier om deze grotten te verkennen is tijdens het zwemmen en snorkelen. Vergeet dus je snorkelset niet mee te nemen!

Koula Mare Zakynthos

Koukla Mare

Zoek je betaalbare uitvalsbasis voor jouw vakantie naar Zakynthos? Het populaire Koula Mare is de ideale keuze. Dit kleinschalige complex is van alle gemakken voorzien én aantrekkelijk geprijsd!

Bekijk Koula Mare hier
Blue Caves Zakynthos

Hoe bereik je de Blue Caves?

De Blue Caves zijn alleen bereikbaar over het water. Bij veel boottochten worden de Blue Caves op Zakynthos gecombineerd met een boottocht naar het beroemde Navagio beach. Hierdoor kan het in het hoogseizoen druk worden bij de deze grotten.

Wil je met de auto richting de Blue Caves op Zakynthos? Rij dan richting Agios Nikolaos of Skinari. Hier kan je met een klein bootje richting de grot varen. De vaartijd vanaf deze plekken is het kortste en de tocht is over het algemeen vriendelijker geprijsd. Een ander voordeel is dat je met de kleinere boten dichterbij de Blue Caves kunt komen. Maar de beste manier is uiteraard om zelf te zwemmen of snorkelen door de grotten.

White Olive Elite Laganas

White Olive Elite Laganas

Wil je in luxe genieten van jouw vakantie naar Zakynthos? Kies dan voor het moderne White Olive Elite Laganas. Dit prachtige hotel is de ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie op Zakynthos.

Bekijk White Olive Elite Laganas hier
Blue Caves Zakynthos

Tips voor de Blue Caves

  • Een andere leuk optie om de Blue Caves op Zakynthos te ontdekken is met een kayak. Dit is een super leuke activiteit voor de sportievelingen onder ons. Vanuit Agios Nikolaos gaan er tours waarbij je met een kayak zelf naar de grotten peddelt. Hoe gaaf is dat? Uiteraard is er ook de tijd om zelf het water in te duiken en zowel de grotten als onderwaterwereld te bewonderen.
  • Neem je eigen snorkelset mee! Soms zijn er te weinig sets aanwezig en met je eigen set heb je hier geen last van.

De Blue Caves op Zakynthos mogen niet ontbreken tijdens een bezoek aan dit prachtige eiland. Dit mooie natuurverschijnsel is absoluut de moeite waard. Combineer je jouw bezoek met het bekende Shipwreck Beach of pak jij het liever wat avontuurlijker aan en peddel jij zelf in een kayak naar de grotten? Waar je ook voor kiest, deze bezienswaardigheid moet je gezien hebben tijdens een vakantie naar Zakynthos.

Blue Caves Zakynthos

Bekijk hier al onze vakanties naar Zakynthos

Ben je enthousiast geworden over de Blue Caves op Zakyntos? Boek dan jouw vakantie naar dit prachtige eiland en bewonder dit mooie natuurverschijnsel zelf.

Bekijk hier al onze vakanties naar Zakynthos