Op Tenerife naar het strand

De beste stranden van Spanje vind je op Tenerife. Op plekken zoals Playa de las Americas, Los Cristianos en Costa Adeje zijn droomstranden eerder regel dan uitzondering. Wat fijn is aan de stranden op Tenerife is de diversiteit. Van goudkleurige zandstranden tot vulkanisch zwarte zandstranden en van drukbezochte kuststroken tot verscholen pareltjes. Of je nou wilt zwemmen, ontspannen tussen de palmbomen, sportief wilt zijn of genieten van een drankje bij een strandbar, Tenerife heeft voor iedereen een geschikt strand.

Tenerife strand

1. Playa Tejita

Op een klein half uurtje lopen van de kustplaats El Médano in Granadilla de Abano vind je het prachtige Playa Tejita. Dit is één van de grootste natuurlijke stranden van Tenerife. Het strand ligt in de buurt van de Rode berg genaamd Montaña Roja, deze is niet te missen. De grote roestkleurige berg steekt prachtige af tegen het kristalblauwe water van de zee. Doordat dit strand aan de oostkust van het eiland ligt staat er een flinke wind, daardoor is het strand erg populair onder surfers en windsurfers! Tip: de zonsondergang bekijken is prachtig op Playa Tejita.

Tenerife strand de la teresitas

2. Playa de la Teresitas

Het strand Playa de la Teresitas is een goudkleurig strand van 1,5 kilometer. Het is gelegen ten noorden van Santa Cruz de Tenerife en was oorspronkelijk een zwart en rotsachtig stuk kust.  Tegenwoordig is er van dit zwarte stuk kust een waar paradijs gemaakt. Hier geniet je van zacht zand dat afkomstig is uit de Sahara en hoge palmbomen. Playa de la Teresitas wordt gezien als één van de beste stranden van de noordkust van Tenerife.

Tenerife strand hotel

Hotel direct aan het strand op Tenerife

Je wordt wakker, gooit je handdoek, zonnebrand, flesje water en je zonnebril in je tas en je staat binnen no time op het strand. Dat wil je toch! Op zoek naar een vakantie op Tenerife met een hotel aan het strand? Wij hebben het voor je!

Bekijk het aanbod
playa de las americas strand tenerife

3. La Troya

Het strand La Troya is ook wel bekend als het strand bij Playa de las Americas in het zuiden van Tenerife. La Troya ligt namelijk bij een van de drukste delen van Las Americas. Het is een geliefd strand bij vele vakantiegangers in het hoogseizoen. De populairste café’s, bars en restaurant van Las Americas zijn rondom het strand te vinden. Dit strand in het zuiden van Tenerife ligt dan ook in de buurt van de beste uitgaansgelegenheden van het eiland. Bezoek ook zeker de populaire beachclubs Monet Beach Club en Papagayo Beach Club. Wie zin heeft om te feesten en relaxen is hier aan het juiste adres!

Tenerife

4. Playa El Duque

Dit strand op Tenerife aan de hippe kustplaats Costa Adeje is zonder twijfel één van de beste stranden op het eiland. Costa Adeja is een luxe plaats met veel klasse. Het turquoise water, hoge golven en het gouden zand zijn populair onder zowel toeristen als locals. Op het strand liggen alle nodige voorzieningen voor een ontspannen dag binnen handbereik. Je maakt er gebruik van openbare douches, toiletten, een supermarkt en verschillende restaurantjes en bars. Wil je even iets anders dan zonnen? Maak een wandeling langs de kliffen! Ben je wel toe aan een luxe vakantie? Bekijk dan ons aanbod luxe vakanties in Costa Adeje. 

Tenerife strand

H10 Conquistador

Het H10 Conquistador hotel is één van de meest geliefde hotels op Tenerife. Het is dan ook niet voor niets één van onze best beoordeelde hotels! Het hotel heeft een ideale ligging, want je kan je onder laten dompelen in de hectiek van Playa de las Americas of juist de rust opzoeken op het strand. Dit wordt een heerlijke vakantie!

Bekijk het hotel
Tenerife strand los gigantes

5. Playa de los Gigantes

Dit prachtige zwarte strand op Tenerife ligt in Los Gigantes en is heerlijk voor een rustig dagje zonnen. Wat dit strand zo indrukwekkend maakt zijn de hoge kliffen van soms wel 800 meter hoog! De kliffen zijn vanaf het strand prachtig te bewonderen, maar het is nog gaver om ze van dichtbij te zien. Kies een van de vele bootexcursies die vertrekken vanuit de luxe jachthaven. Bekijk hier ons aanbod zonvakanties in Los Gigantes. 

mooiste stranden Tenerife

6. Playa Jardin

Een geweldig strand bij het bekende Puerto de la Cruz is Playa Jardin. Dit strand is niet zomaar een strand. Het is ontworpen door de Canarische kunstenaar César Manrique. Zijn visie was een aantrekkelijke kustplaats creëren, en dat is volgens ons helemaal gelukt! De palmbomen en de kleurrijke botanische tuinen die het vulkaanzand omringen zorgen voor een pittoresk en chique geheel. Daarnaast kijk je vanaf het strand uit op de vulkaan el Teide. Bekijk hier ons aanbod zonvakanties naar Puerto de la Cruz. 

tenerife

Klaar voor je zon, zee en strandvakantie op Tenerife?

Ben jij na het lezen van deze blog helemaal klaar om je handdoekje uit te gooien op één van deze fantastische stranden of sta je in de startblokken om op je surfboard te springen? Bekijk dan ons aanbod aan vakanties naar Tenerife en vind een vakantie naar Tenerife die bij je past!

Bekijk het aanbod