Egypte is erg populair onder de vakantiegangers, met name de badplaats Hurghada valt erg in de smaak. Dit is een bijzondere bestemming waar van alles te doen is! Je vindt er veel resorts met de mooiste zwembaden en glijbanen dichtbij bij het strand. Hurghada staat ook bekend om de betaalbare, luxe, all inclusive resorts. Dankzij het lekkere weer is Hurghada het hele jaar door een populaire bestemming! Maar wat kan je eigenlijk allemaal doen in Hurghada? Wij zochten het voor je uit!

1. Snorkelen of duiken in de Rode Zee

Hurghada ligt aan de Rode Zee, een fantastisch gebied om te snorkelen of duiken. Jaarlijks komen veel toeristen naar deze wereldberoemde bestemming om te genieten van het warme kristalheldere water en de prachtige onderwaterwereld. Hurghada staat bekend om de prachtige koraalriffen en is perfect om snorkelervaring op te doen. De zee is over het algemeen rustig waardoor snorkelen voor iedereen toegankelijk is. Het is echt een ervaring om nooit te vergeten, de onderwaterwereld is adembenemend. Overal zie je felgekleurde vissen en soms ook zeeschildpadden. En met een beetje geluk, zie je zelfs dolfijnen!

Ga je liever duiken? Ook dan is Hurghada dé bestemming voor jou. Rondom Hurghada vind je namelijk meer dan 50 duiklocaties. Naast de prachtige onderwaterwereld is Hurghada ook een populaire bestemming dankzij de verschillende scheepswrakken.

Of je liever gaat duiken of snorkelen, de onderwaterwereld bewonderen is een must tijdens jouw vakantie in Hurgahda.

Sentido Mamlouk

SENTIDO Mamlouk Palace Resort

Bij SENTIDO Mamlouk Palace Resort geniet je van jouw ultieme droomvakantie naar Hurghada!

Lees meer
Hurghada

2. Op woenstijnsafari

Als je aan Egypte denkt, denk je waarschijnlijk aan de woestijn. Het is dan ook écht een aanrader om de woestijn in te gaan tijdens je vakantie. Vanuit Hurghada worden er verschillende soorten excursies aangeboden. Zo kan je een excursie doen met een stoere jeep, waarmee je door de zandduinen rijdt. Wil je liever zelf sturen? Dan is een woestijnsafari met de quad een uitstekende keuze. Zo cross je zelf door het prachtige landschap.

Tijdens de meeste excursies bezoek je een bedoeïnendorp en leer je meer over de cultuur. Ook zit er vaak een traditionele maaltijd of een barbecue bij inbegrepen. In de avond geniet je van een prachtige zonsondergang, uitkijkend over het uitgestrekte landschap.

Jungle Aqua Park

Jungle Aqua Park

Heerlijk relaxen doe je bij Jungle Aqua Park in Hurghada!

Lees meer

3. Een tour door Luxor

Een vakantie naar Hurghada kan zoveel meer bieden dan alleen op het strand liggen. Zo kan je de eeuwenoude stad Luxor bezoeken met prachtige archeologische sites. Er zijn hier zoveel prachtige bezienswaardigheden dat het ook wel een openluchtmuseum genoemd wordt. Je kan een bezoek brengen aan het graf van Toetanchamon en bijvoorbeeld de Luxortempel. Wat ook enorm indrukwekkend is, is de Vallei der Koningen. Hier liggen maar liefst 60 koningsgraven, gesitueerd in een prachtig landschap. Je loopt de gehele dag door de stad om te genieten van dit goed bewaarde stukje cultuur.

Deze excursie is een absolute aanrader voor geschiedenis- en cultuurliefhebbers. Luxor ligt op een paar uurtjes rijden vanaf Hurghada, maar is zeker de moeite waard.

Het prachtige Titanic Palace hotel in Egypte met een swim-up kamer.

Titanic Palace

Maximaal geniet in Hurghada doe je bij Titanic Palace!

Lees meer
Hurghada

4. Een boottrip naar de Giftun- of Towaal eilanden

Breng een bezoek aan de mooie Giftun- of  Towaal eilanden. Deze eilanden staan bekend om het azuurblauwe water en de mooie stranden. Tijdens een bezoek aan deze eilanden krijg je genoeg tijd om zelf rustig een wandeling te maken over het eiland. Dit zijn prachtige gebieden waar jij de allermooiste vakantiefoto’s maakt. Daar worden de thuisblijvers jaloers van!

Tijdens een boottrip krijg je vaak ook de kans om te snorkelen. Rondom deze eilanden vind je namelijk mooie snorkelplekken, het is daarom ook echt aan te raden om het water in te duiken. Een dagje weg met de boot is altijd leuk maar met een beetje geluk komen er zelfs dolfijnen naast boot zwemmen,

Dana Beach Resort

Dana Beach Resort

Bij Dana Beach Resort ben je op het juiste adres voor een topvakantie in Hurghada!

Lees meer

5. Makadi Water World

Zin in een dag vol water en glijbanen? Ga dan naar Makadi Water World! Dit is het grootste waterpark van heel Egypte en heeft maar liefst 50 glijbanen. Het waterpark biedt waterplezier voor jong en oud. Als je even wilt relaxen kan je terecht bij de lagune omringd met palmbomen. Ook is er een restaurant aanwezig om even bij te tanken. In dit waterpark zal niemand zich snel vervelen. Het mooie is dat een transfer bij de prijs is inbegrepen en je dus rechtstreeks vanaf je hotel naar het park wordt gebracht.

Ali Baba Palace

Ali Baba Palace

Bij Ali Baba Palace zit je helemaal goed tijdens je zonvakantie naar Hurghada!

Lees meer

6. De 1001 avondexcursie

Tijdens deze excursie word je meegenomen naar een mooi kasteel en waan je je in de sprookjesachtige sferen van 1001 nachten. De avond is gevuld met verschillende indrukwekkende shows met onder andere paarden en bijvoorbeeld traditionale buikdanseressen. Tijdens deze avond ga je terug in de tijd en beland je in een hele andere wereld.

Hurghada

Ook naar Hurghada?

Enthousiast geworden over een vakantie naar Hurghada? Bekijk ons ruime aanbod aan vakanties naar deze prachtige bestemmingen. We hebben een ruime keuze aan goed beoordeelde 4 en 5 sterren hotels, ideaal voor een ontspannen strandvakantie.

Bekijk hier onze vakanties naar Hurghada