Kos-Stad is een levendige stad vol met gezellige terrasjes en charmante kleine straatjes. Of je nu in Kos-Stad verblijft of ergens op het eiland, een bezoek aan deze leuke stad is absoluut de moeite waard. Maar wat valt er eigenlijk te beleven in deze bruisende stad? We hebben de leukste tips voor shoppen, lekker eten drinken en uitgaan  voor jou een rijtje gezet. Zo ontdek je leukste plekjes in Kos-Stad.

Kos-Stad

Shoppen in Kos-Stad

Kos is een relatief klein eiland en de beste plek op Kos om te shoppen is in de hoofdstad. Het leuke aan shoppen in Kos-Stad is dat je niet je standaard bekende modemerken zult vinden. Hierdoor kan je juist unieke dingen shoppen in de Griekse winkeltjes. De beste straten om te winkelen zijn El Venizelou Street, Appelou/Ifestou Street en Kanari Street. Als je wilt shoppen voor een souvenirtje dan raden wij een bezoek aan de Martkhal Agor aan, gelegen op het Eleftheria plein. Hier vind je namelijk een markthal vol met diverse lekkere delicatessen en verzorgingsproducten. Zo kan je hier een flesje Ouzo scoren voor thuis. Of wat dacht je van echte Griekse olijfolie?

Kos-Stad

Astron

Dit mooie appartementencomplex in Kos-Stad heeft een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Dankzij de perfecte ligging in de sfeervolle haven en vlakbij het gezellige centrum van Kos-Stad is het geen wonder dat dit hotel zo populair is.

Bekijk Astron hier

Culturele bezienswaardigheden Kos-Stad

Het oude centrum stadscentrum van Kos-Stad zit vol met cultuur. Vooral de kleine straatjes gelegen achter het beroemde Eleftherias Plein zijn leuk om doorheen te wandelen. In de buurt van de haven van Kos vind je het Kasteel Neratzia. Door een ontploffing in het kruitmagazijn staan eigenlijk alleen de buitenburen nog goed overeind. Toch is het kasteel leuk om te bezoeken, mede dankzij het mooie uitzicht vanaf hier. Andere bezienswaardigheden in Kos-Stad zijn bijvoorbeeld de eeuwenoude boom gelegen in het stadshart van Kos-Stad. Deze boom is zo bekend om dat Hippocrates volgens de legende onder de boom geneeskundeles heeft gegeven.

In het centrum van de stad ligt ook de archeologische vindplaats van een oude Romeinse stad. Vroeger stond hier één van de grootste agora’s ter wereld.  Net buiten het centrum ligt de Odeon. Een oud muziektheater uit de Romeinse tijd. In Kos-Stad valt er genoeg cultuur te snuiven!

Kos-stad

Blue Lagoon Resort

Wil je Kos-Stad liever voor een dagje bezoeken? Kies dan voor verblijf in dit geweldige all inclusive hotel in Lambi. Gasten beoordelen hun verblijf met een 9!

Bekijk Blue Lagoon Resort hier
Kos-Stad

Eten en drinken

De Griekse keuken is één van de lekkerste keukens van Europa.  Tijdens een bezoek aan Kos-Stad raden wij dan ook van harte aan om authentiek Grieks te eten. In de meeste toeristische gebieden is het lastig om authentieke restaurants te vinden. Gelukkig kennen wij een paar pareltjes waar de Grieken ook zelf eten. Één van onze favorieten is Elia gelegen op Appelou street. Deze gezellige taverna serveert de heerlijkste Griekse gerechten zoals Moussaka of heerlijke souvlaki. Een andere aanrader is Sunset Taverna. Dit heerlijke restaurant serveert ook fantastisch Grieks eten. Je kunt buiten dineren onder de wijnranken, veel Griekser wordt het niet. Er zijn nog veel meer lekkere restaurants in Kos-Stad, ons advies is om net buiten het centrum te gaan eten. Dan heb je meer kans op een echt Grieks restaurant in plaats van een toeristisch restaurant.

Tip: neem voor het eten een glaasje Ouzo. Ouzu is een aperitief en dit soort drankjes zijn ontstaan om de spijsvertering op voorhand te stimuleren.

Uitgaan

Heb je zin in een drankje en dansje tijdens jouw bezoek aan Kos-Stad? Bezoek dan deze uitgaansgebieden: Diakon en Nafkliou. Dit zijn twee straten vol met gezellige bars en clubs. Alhoewel er overdag’s weinig te beleven valt gaat het hier in de avond helemaal los. Vooral in het hoogseizoen is het één groot feestje hier.

Kos-Stad

Bekijk hier alle vakanties naar Kos

Ben je enthousiast geworden over een vakantie naar Kos? Bekijk dan hier ons aanbod aan vakanties naar dit prachtige Griekse eiland.

Bekijk hier al onze vakanties naar Kos