Wat te doen in Barcelona

Ieder jaar gaan veel Nederlanders op vakantie naar Barcelona. Dat is niet zo gek, want de stad heeft een ideale ligging aan de Middellandse Zee! Je kan dus lekker genieten op het strand of in het zeewater. Barcelona heeft nog veel meer te bieden. Je kan er bijvoorbeeld heerlijk eten, maar de stad heeft ook een interessante cultuur. Er zijn veel verschillende musea, parken en gebouwen met een bijzondere bouwstijl. Ga jij binnenkort op reis naar Barcelona? Of ben je van plan om te boeken? Dan wil jij vast weten wat er te doen is in Barcelona! Lees snel verder voor onze tips over wat er te doen is in Barcelona.

strand

Stranden van Barcelona

Wat te doen in Barcelona? Wat dacht je van een dagje naar het strand! Als je Barcelona in de zomer bezoekt, is je reis natuurlijk niet compleet zonder een bezoekje aan het strand. Het strand Platja de la Barceloneta is het populairste strand van Barcelona. Het is het drukste strand, maar dat betekent ook dat er veel te doen is. Er zijn veel strandtenten, genaamd chriringuitos, waar je drankjes en snacks kan halen. Op het strand zijn een paar volleybalvelden, fitnessapparaten en tafeltennistafels. Een druk maar gezellig strand dus!

 

Ben jij opzoek naar rust? Ga dan naar Platja del Bogatell. Bij dit strand vind je vooral locals en weinig toeristen. Dit betekent ook dat er minder strandtentjes zijn. Wel kan je over de Rambla del Poblenou lopen voor diverse restaurants en winkeltjes. Of misschien is Platja de la Mar Bella wat voor jou. Dit strand wordt omschreven als schoon en rustig. Ooit was het een naaktstrand, maar vandaag de dag komen veel mensen in badkleding. Bij dit strand heerst een rustgevende sfeer, waardoor je bijna vergeet dat je in een grote stad bent!

Leuk weetje: veel stranden in Barcelona zijn aangelegd in 1992 voor de Olympische spelen. Toch behoren ze vandaag de dag tot de populairste stranden van Europa!

wat te doen in Barcelona

Sagrada Familia

Eerlijk is eerlijk: deze tip is niet verrassend. Natuurlijk kan de Sagrada Familia niet ontbreken op onze lijst ‘Wat te doen in Barcelona’! De Sagrada Familia wordt gezien als de nummer 1 bezienswaardigheid in Barcelona. Deze monumentale kerk is ontworpen door Antoni Gaudi. De volledig naam luidt ‘Basílica y Templo Expiatorio de la Sagrada Família’. Dit betekent ‘Basiliek en verzoenende kerk van de Heilige familie. De bouw is gestart in 1882, maar er wordt nog steeds doorgebouwd. De verwachting is dat de monumentale kerk in 2026 helemaal af is!

fontein

Font Magica

Montjuïc Barcelona is de bekendste berg van Barcelona. Op de berg kan je verschillende bezienswaardigheden vinden. Onze favoriet is Font Màgica, de Magische Fontein. De fontein is gebouwd in 1929 en is de grootste fontein van Barcelona. In de avond wordt er een indrukwekkende show gegeven met muziek, water, dans en licht. De show is betoverend en sprookjesachtig! Het wordt niet voor niets de Magische Fontein genoemd… Het is één van de populairste attracties van Barcelona en trekt zelfs 2,5 miljoen bezoekers per jaar!

tapas

Leukste restaurants in Barcelona

Wat te doen in Barcelona? Lekker eten natuurlijk! Barcelona staat bekend om het heerlijke eten. Wij hebben onze favoriete restaurants in Barcelona voor je op een rijtje gezet. Allereerst Bar Lobo, een leuk tapas restaurant. Tijdens je vakantie in Barcelona moet je natuurlijk wel tapas hebben gegeten. Na een dagje winkelen aan de Ramblas kan je gelijk aanschuiven, want het restaurant ligt aan de Ramblas. Voor wie liever wat anders wil eten staan er ook pasta’s en burgers op het menu. Kortom, voor ieder wat wils!

 

Een andere aanrader is NAP, Neapolitan Authentic Pizza. Dit is volgens ons het beste Italiaanse restaurant in Barcelona. De gerechten zijn simpel en de prijzen zijn goed, maar de kwaliteit is geweldig! Reizigers die van Italiaans eten houden moeten NAP zeker bezoeken. Het is een populair restaurant, dus zorg dat je van te voren reserveert. Of ga naar het gezonde restaurant Flax & Kale. Bij dit restaurant wordt voornamelijk met plantaardige producten gewerkt. Je kan er terecht voor een lekker ontbijt, lunch of diner!

fietsen

Pak de fiets of scooter

Barcelona is de ideale bestemming om te verkennen op de fiets of scooter. Ga mee met een leuke excursie met een gids! In Barcelona zijn veel fietspaden. Dit is de ideale manier om de bezienswaardigheden van de stad te verkennen zonder ver te lopen! Er worden allerlei excursies aangeboden waarbij je met een Nederlandse gids Barcelona verkent op een fiets of scooter. Zo ben je lekker actief bezig én leer je veel over de stad! Op deze manier kan je op een snelle manier langs veel verschillende bezienswaardigheden.

wat te doen in Barcelona

Barri Gòtic

Barri Gòtic is een Gotische wijk in Barcelona. Het is het centrum van de oude stad, een echte must see tijdens je vakantie in Barcelona! Er is een wirwar van kleine straatjes die uitkomen op bijzondere pleinen. Doordat het het oudste deel van Barcelona is, vind je er veel oude gebouwen. Sommige dateren zelfs uit de tijd van de Middeleeuwen en de Romeinse tijd! stichten. Tijdens je bezoek aan de Gotische wijk kan je de kathedraal van Barcelona ‘La Seu’ bezoeken. Of wat dacht je van Plaça Sant Felip Neri? Dit was het favoriete plein van Gaudí!

 

Om zoveel mogelijk uit je bezoek aan Barri Gòtic te halen, kan je een excursie boeken. Een Engels of Nederlandstalige gids kan je van alles vertellen over de wijk en de bezienswaardigheden!

Tips Barcelona

Een vakantie naar Barcelona boeken?

Ben jij na het lezen van deze blogpost 'Wat te doen in Barcelona' helemaal enthousiast geworden? Bij Vakanties.nl bieden we allerlei leuke vakanties naar deze prachtige stad aan!

Bekijk al onze vakanties naar Barcelona