Het eiland van Hippocrates

Het Griekse eiland Kos is een populair eiland voor verschillende vakantiegangers. Dat het eiland niet alleen bij zonzoekers populair is komt door de veelzijdigheid. Op kos ontdek je cultuur, natuur, lange zandstranden en pittoreske dorpjes. Natuurlijk mag een bezoek aan Kos-Stad niet ontbreken. Maar naast Kos-Stad is er nog veel meer te beleven tijdens je vakantie op Kos. Wil je graag alles weten over Kos-Stad? Lees dan hier wat te doen in Kos-Stad. Wij hebben de leukste bezienswaardigheden van Kos op een rijtje gezet. Zo word je vakantie gegarandeerd een succes!

Asklepeion

1. Asklepeion

Het Asklepeoin was vroeger een verzameling van ziekenhuizen die gebruikt werden voor het behandelen van patiënten. Het is één van de archeologische bezienswaardigheden op Kos en één van de oudste ziekenhuizen te wereld. Doordat Kos een waar fietseiland is, bereik je het Asklepeion ook gemakkelijk met de fiets. Vanuit Kos-Stad is het zo’n 3,5 kilometer en de wegen zijn vlak met hier en daar wat hellingen. Dit is een van de bezienswaardigheden op Kos die je niet mag missen!

zia-kos

2. Bezoek bergdorp Zia

Het kleurrijke bergdorpje Zia ligt in het Zuiden van Kos op de berg Dikeos. Zia ligt op ongeveer 15 kilometer ten westen van Kos-Stad en is het populairste bergdorp van Kos. Je wandelt door de kronkelige straatjes met knusse restaurants en winkeltjes met lokale producten. Omdat Zia op 350 meter hoogte ligt raden we het niet aan om met de fiets te gaan. Er gaan genoeg bussen die je naar het schilderachtige dorpje brengen. Door de hoogte heb je vanaf het dorp een fantastisch uitzicht over de zee, het bos en de bergen. Alleen al het uitzicht is de moeite waard!

asrtron

Astron

Astron is één van onze populairste hotels in Kos stad. Wij begrijpen wel waarom! Het hotel heeft een centrale ligging vlakbij het centrum van Kos stad. Toch kan je ook heerlijk van de Griekse zon genieten aan het zwembad bij het hotel. Of kies je voor een ontspannen dag aan het strand?

Bekijk dit hotel
Palio-Pyli

3. Palio Pyli

Een bezoek aan oud Pyli (Palio Pyli) mag niet ontbreken aan een lijstje met bezienswaardigheden in Kos. Pyli is een dorp in Kos met een oud en een nieuw gedeelte. Het oude gedeelte van Pyli is tot ongeveer 1830 bewoond geweest, maar door de choleraepidemie zijn de inwoners gevlucht en niet meer teruggekomen. Dit deel van het dorpje wordt dan ook gezien als een spookdorpje. Wil je het dorpje bereiken dan loop je over hobbelige en vrij smalle trappen. We raden mensen die slecht ter been zijn af om een uitstapje naar Palio Pyli te plannen. Te midden van de ruïnes vind je één taverna, vanaf hier heb je een mooi uitzicht over het landschap. Het moderne nieuwe Pyli ligt op een paar kilometer van Palio Pyli af maar je ervaart een wereld van verschil. Hier breng je een bezoek aan de oude waterbron.

Kefalos

4. Bezoek Kefalos

De Kefalos-baai en het Kefalos gebergte liggen in het zuiden van Kos. Op het hoogste punt vind je het gelijknamige dorpje Kefalos. Het dorp is één van de grotere dorpen op het Griekse eiland. In het dorp bezoek je diverse winkels, tavernes en terrassen. Breng ook zeker een bezoek aan de windmolen van Papavassilis en de overblijfselen van een oude burcht. Wanneer je door de smalle straatjes wandelt kom je overal traditionele huisjes tegen die in opvallende kleuren zijn geverfd. Bekijk hier ons aanbod naar Kefalos.

Kefalos

Verblijf in Kefalos met het hele gezin!

Ga je met het gezin op vakantie? Dan is de badplaats Kefalos een aanrader. Hier vind je namelijk de mooiste kindvriendelijke stranden van het eiland. Doordat de lange zandstranden die langzaam in zee aflopen, kunnen ook de kleintjes zonder zorgen in de zee spelen. Daarbij vind je hier een mooi aanbod aan accommodaties voor het hele gezin.

Bekijk ons aanbod
Thymianos

5. Agios Ioannis Thymianos

Nog iets verder richting het zuiden vind je het bijzondere klooster van Agios Ioannis Thymianos. Dit is een van de bezienswaardigheden op Kos die je niet mag overslaan. Omdat het vlakbij Kefalos ligt combineer je gemakkelijk een bezoek aan beide. Vooral de klokkentoren van het klooster is indrukwekkend. Tip voor vakantiegangers in augustus: op 29 augustus ben je hier toeschouwer van een enorm volksfeest waar zo’n 6000 Grieken op af komen.

Embrós-Thermae

6. Embrós-Thermae

Één van de belangrijkste bezienswaardigheden op Kos is de thermale bron Embrós Thérme. Het warme bronwater van ca. 50 graden stroomt via de rotsen naar beneden waar het zich mengt met zeewater. Uiteindelijk heeft het water een heerlijke temperatuur van 40 graden. Hier kom je even helemaal tot rust, en door de zwavel is het een bron met een geneeskrachtige werking. De toegang is gratis. Embrós Thérme is gelegen aan de zuidoostkust van het eiland, op 13 kilometer van de stad Kos vandaan.

Kos

Helemaal klaar voor je vakantie naar Kos?

Na het lezen van deze fantastische bezienswaardigheden is het tijd om het aanbod te ontdekken. Wat voor soort vakantie je ook zoekt, de kans is groot dat er een badplaats is die aansluit op je wensen.

Bekijk ons aanbod