Het Griekse eiland Kos is een populair eiland voor allerlei soorten vakantiegangers. Het eiland is een echte zonbestemming, maar door de veelzijdigheid valt er nog veel meer te beleven. Op Kos ontdek je cultuur, natuur, lange zandstranden en pittoreske dorpjes. Natuurlijk mag een bezoek aan Kos-Stad niet ontbreken, maar naast Kos-Stad is er nog veel meer te beleven tijdens je vakantie op dit Griekse eiland. Wij hebben de leukste bezienswaardigheden op Kos voor je op een rij gezet. Zo word je vakantie gegarandeerd een succes!

Duik in de geschiedenis bij Asklepeion

Het Asklepeoin is een oud ziekenhuis dat vroeger werd gebruikt voor het behandelen van patiënten. Het hoort bij de archeologische bezienswaardigheden op Kos en het is één van de oudste ziekenhuizen te wereld. loans for bad credit. Vandaag de dag staan er alleen nog maar ruïnes, maar toch krijg je een goed beeld van hoe het Asklepeoin er vroeger uitgezien heeft. Dit is een van de bezienswaardigheden op Kos die je niet mag missen! Doordat Kos een echt fietseiland is, bereik je het Asklepeion eenvoudig op de fiets. Vanuit Kos-Stad is het zo’n 3,5 kilometer en de wegen zijn vlak met hier en daar wat hellingen.

Asklepeion

De ruïnes van Asklepeion

Bezoek bergdorp Zia

Het kleurrijke bergdorp Zia ligt in het zuiden van Kos op de berg Dikeos. Zia ligt ongeveer 15 kilometer ten westen van Kos-Stad en is het populairste bergdorp van Kos. Je wandelt door de kronkelige straatjes met knusse restaurants en winkeltjes met lokale producten. Omdat Zia op 350 meter hoogte ligt, raden we af om met de fiets te gaan. Er gaan genoeg bussen die je naar het schilderachtige dorpje brengen. Door de hoogte heb je vanaf het dorp een fantastisch uitzicht over de zee, het bos en de bergen. Alleen al het uitzicht is de moeite waard!

Binnenland bezienswaardigheden Kos

Het bergachtige binnenland van Kos

Alexandra Beach Kos

Alexandra Beach

Alexandra Beach is één van van de populairste hotels op Kos. Het is de ideale keuze voor wie lekker tot rust wil komen en snel op het strand wil zijn.

Bekijk hotel

Dwaal door Palio Pyli

Pyli is een dorp in Kos met een oud en een nieuw gedeelte. Het oude gedeelte heet Palio Pyli (oude Pyli) en is tot ongeveer het jaar 1830 bewoond geweest. Door een choleraepidemie zijn de inwoners gevlucht en niet meer teruggekomen. Hierdoor is Palio Pyli grotendeels verlaten en wordt het gezien als een spookdorp. Heel bijzonder om doorheen te lopen! Te midden van de ruïnes vind je één taverne, vanaf hier heb je een mooi uitzicht over het landschap. Je bereikt het dorp via hobbelige, vrij smalle trappen. Daarom raden we mensen die slecht ter been zijn af om naar Palio Pyli te gaan. Het moderne nieuwe Pyli ligt op een paar kilometer van Palio Pyli af maar je ervaart een wereld van verschil. Hier breng je een bezoek aan de oude waterbron.

Palio Pyli bezienswaardigheden Kos

Een rotsformatie bij Palio Pyli

Ontdek het diverse Kefalos

De Kefalos-baai en het Kefalos gebergte liggen in het zuiden van Kos. Op het hoogste punt vind je het gelijknamige dorpje Kefalos. Het dorp is één van de grotere dorpen op het Griekse eiland. In het dorp bezoek je diverse winkels, tavernes en terrassen. Breng ook zeker een bezoek aan de windmolen van Papavassilis en de overblijfselen van een oude burcht. Wanneer je door de smalle straatjes wandelt kom je overal traditionele huisjes tegen die in opvallende kleuren zijn geverfd.

Kefalos Beach bezienswaardigheden Kos

Kefalos Beach

The Aeolos Beach

The Aeolos Beach

The Aeolos Beach is een ruim opgezet complex met mooie bungalows. Je verblijft in een rustige omgeving vlakbij het strand.

Bekijk ons aanbod

Bezoek Agios Ioannis Thymianos

Nog iets verder richting het zuiden vind je het bijzondere klooster van Agios Ioannis Thymianos. Dit is een van de bezienswaardigheden op Kos die je niet mag overslaan. Omdat het vlakbij Kefalos ligt combineer je gemakkelijk een bezoek aan beide. Vooral de klokkentoren van het klooster is indrukwekkend. Tip voor vakantiegangers in augustus: op 29 augustus ben je hier toeschouwer van een enorm volksfeest waar zo’n 6000 Grieken op af komen.

Agios Ioannis Thymianos bezienswaardigheden Kos

De klokkentoren bij Agios Ioannis Thymianos

Duik in de bronnen bij Embrós-Thermae

Eén van de bekendste bezienswaardigheden op Kos is de thermale bron Embrós Thérme. Het warme bronwater van ca. 50 graden stroomt via de rotsen naar beneden waar het zich mengt met zeewater. Uiteindelijk heeft het water een heerlijke temperatuur van 40 graden. Hier kom je even helemaal tot rust, en door de zwavel is het een bron met een geneeskrachtige werking. De toegang is gratis. Embrós Thérme is gelegen aan de zuidoostkust van het eiland, op 13 kilometer van de stad Kos vandaan.

strand kos

Helemaal klaar voor je vakantie naar Kos?

Na het lezen van deze fantastische bezienswaardigheden is het tijd om het aanbod te ontdekken. Weet jij al wat voor hotel op Kos je zoekt? Dankzij het ruime aanbod zit er vast iets voor je tussen!

Bekijk het aanbod