Het voorjaar komt steeds dichterbij. Je kan dus langzaam gaan nadenken over welke stad je dit jaar van je bucketlist wilt afstrepen. Bezoek één van deze leuke steden tijdens je stedentrip in de voorjaarsvakantie. Het is natuurlijk niet altijd even makkelijk om een keuze te maken uit de mooiste steden van Europa. Misschien wil je zelfs een stedentrip maken buiten Europa! Er is zoveel keuze… Daarom hebben wij de allerleukste citytrips op een rijtje gezet.  Hopelijk wordt je geïnspireerd voor jouw stedentrip in het voorjaar. Zo kies je een vakantie die bij je past.

Welkom01!

1. Athene

Tijdens een stedentrip naar Athene kom je veel tegenstellingen tegen. Athene is de oudste wereldstad van Europa. Dat zie je door de antieke overblijfselen uit de Klassieke Oudheid die nog overal te vinden zijn. Natuurlijk moet een stad ook met de tijd mee gaan en dat zie je terug aan de jonge energie die rond de Griekse metropool hangt. Een citytrip naar de Griekse hoofdstad is vooral geliefd bij cultuurliefhebbers die nooit uitgekeken raken. Dit komt omdat er veel bezienswaardigheden zijn die op loopafstand van elkaar liggen. Voor iedereen die veel liever wilt winkelen hebben we ook goed nieuws. In Athene zijn er leuke winkeltjes en marktjes te vinden waarna je jezelf prima kan vermaken in de restaurants en barretjes. Dit is een heerlijke stedentrip in het voorjaar dankzij het gematigde klimaat.

stedentrip in het voorjaar

2. Barcelona

Barcelona is één van de bekendste wereldsteden en trekt elk jaar veel toeristen. De warme zomerse temperaturen, de mooie stranden en de vele toeristische trekpleisters maken Barcelona de ideale vakantiebestemming voor een stedentrip. Als je je stedentrip in de voorjaarsvakantie extra bijzonder wilt maken dan raden wij je aan om buiten de toeristische plekjes ook lokale plekken op te zoeken! Zo kun je de stad verder verkennen op de fiets of met de scooter.  Ook kan je natuurlijk altijd aan de locals vragen of zij nog leuke plekken kennen. Bekijk de 5 lekkerste tapas restaurants in Barcelona. Vergeet niet om te genieten van alle heerlijk tapas. Misschien lust je ook wel wat sangria tijdens deze leuke stedentrip. 😉

stedentrip in het voorjaar

3. Dubrovnik

Over leuke stedentrips gesproken… Wat dat je van een citytrip naar Dubrovnik? Dubrovnik wordt ook wel ‘De Parel van de Adriatische Zee’ genoemd en deze naam vinden wij perfect bij de stad passen! Deze naam heeft de stad namelijk te danken aan zijn ligging aan de blauwe Adriatische zee. Daarnaast staat het historische centrum dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Binnen een kwartier rijd je van het historische centrum naar het strand, of andersom. Je wisselt hierdoor makkelijk tussen beide waardoor je nergens aan vast zit. Vergeet dus vooral niet om beide kanten van dit pareltje van de stad te bekijken en te genieten van één van de mooiste steden ter wereld! Dit een culturele stedentrip voor het voorjaar.

stedentrip in het voorjaar

4. Istanbul

Istanbul ligt op de grens van Azië en Europa. Hierdoor zie je beide culturen terug. Een stedentrip naar Istanbul geeft je het gevoel dat je twee continenten tegelijkertijd bezoekt! De stad is gebouwd op zeven heuvels, waardoor sommige wegen stijl lopen. Vergeet dus niet je wandelschoenen mee te nemen! Het traditionele Istanbul zie je op veel plaatsen terug, vooral in de avonden. Veel Turkse avonden worden georganiseerd met muziek en dans. Je kan in Istanbul veel bezienswaardigheden bezichtigen, zoals de Grote Bazaar. Het is de perfecte stad voor iedereen die houdt van groot, mooi en druk!

stedentrip in het voorjaar

5. Lissabon

Lissabon, of in het Portugees Lisboa, is één van de oudste en mooiste steden in Europa. Deze Europese stad is de ideale bestemming voor een stedentrip. De temperaturen zijn niet te hoog of te laag waardoor het bezichtigen van bezienswaardigheden nooit vervelend is. Lissabon is net als Istanbul op zeven heuvels gebouwd, dus vergeet ook hier je goede wandelschoenen niet! Wel zorgen de heuvels voor prachtig uitzicht. Ook hangt er een geweldige sfeer en zijn de inwoners heel vriendelijk.

stedentrip in het voorjaar

6. Marrakech

Tijdens een stedentrip in Marrakech worden al je zintuigen geprikkeld. Zo kom je oren en ogen te kort. Geen zorgen want tijdens een stedentrip blijf je er natuurlijk langer dan één dag! De beste manier om van een stedentrip in Marrakech te genieten is door te overnachten in een riad. Weet je niet wat een riad is, of weet je niet welke je moet kiezen? Bekijk dan onze blog over de 5 mooiste riads in Marrakech! We horen natuurlijk graag welke riad jij het mooiste vindt!

stedentrip in het voorjaar

7. New York

The city that never sleeps en waar het altijd groter kan. Natuurlijk zijn er genoeg bezienswaardigheden waarbij je je ogen uitkijkt. New York is daarom ook zeker een van de mooiste steden ter wereld. Lees meer hierover in onze blog over de leukste bezienswaardigheden in New York. Een stedentrip naar deze bruisende wereldstad is sowieso een geweldige ervaring. Je voelt je klein als je tussen de reusachtige wolkenkrabbers loopt en je voelt je een ster als je eet bij de bekende eettentjes en foodtrucks eet. Op de weg zie je meer gele taxi’s dan normale auto’s en je kijkt je ogen uit bij de neonreclames van Times Square. Ben je ook al zo onder de indruk van New York🗽?

stedentrip in het voorjaar

8. Porto

Porto is, net zoals Lissabon, een van de oudste steden van Europa. Deze havenstad staat erg bekend om zijn wijn, genaamd Port. Porto heeft veel culturele en architectonische erfenissen. Een deel van het centrum staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Veel gebouwen zijn versierd met tegeltjes en zien er prachtig uit. Ook kan je tijdens een stedentrip naar Porto een bezoek aan het culturele centrum en het prachtige strand goed combineren. De stad is enorm populair bij surfers. Vergeet dus niet om een surfplank te huren en een paar uurtjes te surfen!

stedentrip in het voorjaar

9. Rome

Rome behoort al jaren tot een van de populairste bestemmingen voor een stedentrip. Dit is natuurlijk omdat er in Rome heel veel te beleven is. De hoofdstad van Italië was vroeger de belangrijkste stad van het Romeinse Rijk. Hierdoor is Rome een culturele trekpleister geworden en is het dus de ideale bestemming voor iedereen die van cultuur en architectuur houdt. Als je denkt aan Rome denk je vaak aan het prachtige Colosseum, de Spaanse trappen en de vele fonteinen. Waar heel Italië, en ook Rome nog meer bekend om staan zijn de heerlijke ijsjes. Wil je een stedentrip naar Rome boeken en ben je benieuwd naar de lekkerste ijsjes🍨? Hier eet je de lekkerste ijsjes in Rome!

stedentrip in het voorjaar

10. Valencia

Net als veel Spaanse steden geniet je in Valencia in het voorjaar van fijne temperaturen. Maar er zijn natuurlijke nog heel veel andere redenen waarom Valencia ook bij alle andere leuke stedentrips in dit rijtje staat. Vergeet een ding tijdens je stedentrip in Valencia niet: “Mañana, mañana”. Dit betekent morgen, morgen. Oftewel rustig aan want het komt morgen wel.  Misschien ga je dat nog wel een paar keer horen. Valencia onderscheidt zich door de historische binnenstad en la Ciudad de las Artes y las Ciencias (de moderne Stad van Kunst en Wetenschap). Vergeet niet te genieten van de zonnige dagen, want Valencia heeft er hier 300 van! Daarom is dit een goede keuze voor een stedentrip in het voorjaar.

stedentrip in het voorjaar

Bekijk hier al onze stedentrips

Staat jouw lievelingsstad er niet tussen? Niet getreurd, we hebben nog veel meer leuke stedentrips. Bekijk ons aanbod aan stedentrips.

Boek hier onze stedentrips