De leukste bezienswaardigheden in New York

De stad kent veel bijnamen, waaronder The Big Apple, New Amsterdam, the City That Never Sleeps…. we hebben het natuurlijk over New York! De bruisende stad, gelegen in het oosten van de Verenigde Staten, is een stad die we allemaal kennen van big, bigger, biggest! Het is er immens groot (een rondje rondom Central Park duurt al makkelijk meer dan 2 uur) en er valt er reuze veel te beleven. Ga je binnenkort naar de wereldstad of wil je er nog heel graag naartoe? Dan mogen deze bezienswaardigheden in New York niet ontbreken op jouw to-do lijst!
Times Square

1. Bezoek Times Square

Laat je betoveren door alle lichten en grote billboards op de Times Square. Dit welbekende plein hangt vol met billboards met duizenden kleuren en lichten. Het is aan te raden om de Times Square in de avond te bezoeken, want dan word je volledig overweldigd door alles wat je ziet! Maar ook overdag kijk je zelfs je ogen uit. Onthou wel, het is er ontzettend toeristisch, waardoor het er heel druk kan zijn. Maar dat hoort nou eenmaal bij een vakantie in New York. Hoe dan ook, Times Square mag niet ontbreken op je lijstje met bezienswaardigheden in New York!

bezienswaardigheden new york

2. Ga shoppen in SoHo

Alle shopliefhebbers opgelet?! New York is een paradijs als je graag wilt gaan shoppen. Het maakt niet uit waar je bent in de stad, overal heb je de mogelijkheid om te shoppen. Eén van de bekendste buurten om te winkelen, is SoHo. In deze buurt vind je de straten Houston Street, Canal Street, Sixth Avenue en Lafayette Street, die ieder vol met leuke winkeltjes en boetiekjes zitten. SoHo is ontzettend groot en kent veel kleine straatjes. Houd er dus maar rekening mee dat je een klein beetje verdwaalt. Maar geen zorgen, zo kom je wel de allerleukste winkels tegen! Zorg voor voldoende ruimte in je koffer, zodat al je nieuwe aankopen er wel bij passen.

museum

3. Bekijk het American Museum of Natural History

Ook voor de cultuurliefhebbers zijn er genoeg bezienswaardigheden in New York. Er zijn namelijk tientallen musea. Ons favoriet? American Museum of Natural History! Dit natuurmuseum heeft een bijzondere collectie. Hier vind je namelijk een enorm indrukwekkende verzameling aan dinosaurusskeletten. Ook is er een grote blauwe vinvis te bewonderen. Een echte must-see voor de cultuurliefhebbers!

bezienswaardigheden new york

4. Wandel door Central Park

Midden in de grote stad vind je Central Park. Dit park is het enige stukje groen die je in stad vindt. We schrijven wel stukje, maar eigenlijk is dit park heel groot! Het park is ruim 4 kilometer lang, wat perfect is voor een fietstour of middagje wandelen. In het park vind je verschillende fietsverhuurders. Dat is nog eens een Hollandse manier om het Amerikaanse park te verkennen! Grote kans dat je tijdens je fietstour door het park heel veel “ah-ha” momenten hebt. Het park is namelijk voor veel bekende films de setting, waaronder de dierentuin uit Madagascar.

Lady liberty

5. Bekijk het Vrijheidsbeeld

Wat niet aan je stedentrip naar New York mag ontbreken, is een bezoek aan het Vrijheidsbeeld. Dit standbeeld symboliseert een stukje geschiedenis van de stad. Het beeld, ook wel Lady Liberty, is gebouwd in 1885. Wist je dat het vrijheidsbeeld in New York eigenlijk de tweede versie is? De eerste versie staat in Frankrijk. Het beeld was een cadeau aan Amerika ter ere van het eeuwfeest van de Onafhankelijkheidsverklaring. Tegenwoordig is het beeld één van de bekendste bezienswaardigheden van New York. Het staat op een eiland vlakbij de stad. Je kan er dan ook heen per boot.

bezienswaardigheden new york

6. Wandel over Brooklyn Bridge

Eén van de bekendste bruggen van New York is de Brooklyn Bridge. De brug, die in 1883 is geopend, wordt dagelijks gebruikt door 120.000 automobilisten, 4.000 voetgangers en 2.600 fietsers. De brug heeft zich ontwikkeld tot één van de bekendste bezienswaardigheden in New York. Ons advies? Bewonder de brug lopend! Zo kan je het beste genieten van de skyline van Manhattan. Een wandeling over de brug duurt een minuut of 45. Pauzes voor foto’s niet inbegrepen!

new york kerk

7. Bewonder Saint Patrick’s Cathedral

Wanneer je tussen alle moderne flats in New York loopt, is Saint Patrick’s Cathedral wel een vreemde eend in de bijt. Deze Rooms-Katholieke kerk is gebouwd in de neogotische stijl, wat voor een sterk contrast zorgt met de andere gebouwen in de omgeving. Deze kerk mag niet op de to-do list ontbreken van toeristen die opzoek zijn naar culturele bezienswaardigheden in New York! De kerk trekt jaarlijks ongeveer 3 miljoen bezoekers aan.

bezienswaardigheden new york

8. Bezoek een Broadway Musical

Tijdens je vakantie in New York, mag een Broadway musical uiteraard niet ontbreken op je lijstje met bezienswaardigheden! Broadway staat erom bekend dat de musicals van wereldklasse zijn. Grote wereldsterren hebben op de podiums van Broadway gestaan, maar er is ook ruimte voor onontdekt talent. Er is een heel divers aanbod, waardoor er ook voor jou wat tussen zal zitten. Wat dacht je bijvoorbeeld van The Lion King?

bezienswaardigheden new york

9. Ellis Island

Dit eiland bij de haven van New York werd vroeger gebruikt als grenspost voor de miljoenen immigranten die naar de Verenigde Staten wilden verhuizen. Ze hoopten in America, ´the land of the free and home of the brave´, hun eigen American Dream te vinden. Ellis Island wordt ook wel eens The Island of Tears genoemd, omdat sommigen immigranten werden geweigerd om medische of andere redenen. Een andere bijnaam is Oyster Island, omdat er vroeger veel oesters rondom het eiland te vinden waren. Tip: Ga ook naar het museum om de oude immigratiearchieven te bekijken!

yankees

10. Woon een honkbal wedstrijd bij in het Yankee Stadion

Waan je tussen de locals en bezoek een wedstrijd van de New York Yankees in het officiële stadion! Ze spelen zes keer per week, dus het is goed te doen om tijdens je vakantie in New York een wedstrijd te bezoeken. De kaartjes zijn helemaal niet duur! Hou je niet zo van sportwedstrijden? Je kunt het stadion ook bezoeken wanneer er niet wordt gespeeld, om de sfeer te proeven. Het honkbalseizoen loopt van april tot oktober.

Er is duidelijk van alles te doen tijdens je vakantie in New York. De bovenstaande bezienswaardigheden in New York zijn slechts een kleine greep uit alles wat je kan doen. In New York vind je namelijk nog veel meer musea, leuke winkelstraten en bijzondere architectuur. Andere bezienswaardigheden in New York voor op je to-do lijst zijn window shoppen op Fifth Avenue, een bezoekje brengen aan Wall Street, of een ritje maken in de welbekende yellow cabs. Om je vakantie écht bijzonder te maken, kan je zelfs een helikoptervlucht boeken! Een helikoptervlucht is wel prijzig (zo’n 400 dollar per persoon), maar wel een vakantieherinnering voor het leven!

tips new york

Vakanties naar New York

Ben jij helemaal klaar om je vakantie naar New York te boeken na het lezen van deze blogpost? In the city that never sleeps is er dag en nacht van alles te beleven! De leukste vakanties in New York hebben we alvast voor je op een rijtje gezet.

Bekijk onze vakanties naar New York