Ben je dol op kerst en gek op vakantie? Dan kan ik me heel goed voorstellen dat je graag weg wil met de kerst. Kies dan eens voor een stedentrip tijdens de kerstvakantie! Wereldsteden als Berlijn, Parijs en Londen zijn natuurlijk dé bekende bestemmingen voor een stedentrip tijdens kerst. Speciaal voor jou hebben wij een aantal steden uitgezocht die nét even wat anders te bieden hebben. Ga jij liever weg van de massa, of wil je juist opgaan in de lokale cultuur tijdens oud en nieuw? Hieronder vind je de de meest verrassende, unieke en romantische steden voor je stedentrip tijdens kerst.

athene stedentrip kerst

Athene: weg van de massa

Heb je al eens aan Athene gedacht? Deze stad staat niet op alle bekende citytrip-lijstjes en is daarom wat rustiger in de winter. Athene is met Kerst dé perfecte stedentrip. De Grieken beginnen rond half november al met de voorbereidingen. De stad wordt versierd en in de kerstsfeer gebracht, terwijl het vaak nog best lekker weer is. Het kan fris zijn, maar in het zonnetje op het terras is het heerlijk. Voor een gezellige drukte ga je naar het Syntagmaplein en de Nationale Tuinen. Hier is rond Kerst veel te beleven, zoals activiteiten voor kinderen en kraampjes met kerstspullen. Door heel de stad hoor je live muziek, dit zijn kinderen die traditionele Griekse Kalanta (kerstliedjes) zingen. Athene is daarom dé ideale stad voor als je heerlijk met de kerst een paar dagen weg wil gaan.

Wyndham Athens Residence

Wyndham Athens Residence

Genieten van je romantische stedentrip doe je bij Wyndham Athens Residence!

Lees meer
Malaga stedentrip kerst

Malaga: de snelste stijger in ons aanbod

Overwinteren doe je het best in het verre zuiden van Spanje. Gemiddeld is het er in januari en februari nog steeds 17 graden! Niets voor niets is overwinteren in Benidorm zo populair bij ‘pensionados’. Malaga ligt in het prachtige Andalusië direct aan zee. Het is een stedentripbestemming die snel in populariteit groeit. Met goedkope wintervluchten en een eigen luchthaven ben je binnen no-time op je zonnig bestemming! De stad kent natuurlijk heel veel fijne restaurantjes en tapasbars, maar je kan er ook geweldig shoppen. En met meer dan 25 musea is er ook voor de cultuurliefhebber genoeg te doen. Een stedentrip tijdens kerst naar Malaga is echt een aanrader!

Barcelo Malaga

Barcelo Malaga

Bij Barcelo Malaga zit je helemaal goed tijdens je stedentrip naar Malaga!

Lees meer
Lissabon stedentrip kerst

Lissabon: al jaren de favoriete stedentrip

Aan de oostkust van Portugal ligt de hoofdstad Lissabon. Met haar zuidelijk zeeklimaat is Lissabon in de winter één van de warmste steden in Europa. Gemiddeld is het overdag 15 graden in januari. De stad spreid zich uit over zeven heuvels, dat maakt de karakteristieke heuvelachtige wegen en trambanen. De gezelligste wijken vind je in het historisch centrum van de stad. Ontdek de verschillende restaurantjes en barretjes in hippe wijk Bairro Alto. Je bereikt deze wijk met de bekende gele tram. Bezoek ook zeker een echte fadoshow wanneer je in Lissabon bent! Boek je stedentrip tijdens kerst naar het prachtige Lissabon.

Be Poet Baixa

Be Poet Baixa

Ontdek wat Lissabon te bieden heeft tijdens je verblijf bij Be Poet Baixa!

Lees meer

Ljubljana: onbekende parel

Het Sloveense Ljubljana wordt gezien als meest onontdekte hoofdstad van Europa. Dat is super jammer! Zeker met de kerstdagen, want dan is Ljubljana een sfeervolle en kleurrijke stad. Er is een grote kerstmarkt en de meeste straten zijn verlicht. Een paar dagen voor Nieuwjaar komt ‘Grandpa Frost’ aan. Dit is de Sloveense Kerstman. Hij komt aan in zijn koets, en neemt naast paarden ook nog sneeuwpoppen, beren en konijnen met zich mee. Iedereen kleiner dan 1.60 meter mag een rondje mee in de koets.

Radisson Blu Plaza Hotel Ljubljana

Radisson Blu Plaza Hotel Ljubljana

Ontdek de diverse stad Ljubljana tijdens je verblijf bij Radisson Blu Plaza Hotel Ljubljana.

Lees meer

Madrid: de leukste stad tijdens oud & nieuw!

Madrid is de hoofdstad van Spanje, en tegelijkertijd ook de grootste stad van Spanje. Het is zelfs een van de dichtst bevolkte steden van Europa. Als je de kans hebt om hier Nieuwjaar te vieren, moet je geen twee keer twijfelen! Op oudejaarsavond is het een lokale traditie om heel snel 12 druiven eten tijdens het aftellen, en daarna elkaar op straat gelukkig nieuwjaar wensen met een fles cava in de hand. Nieuwjaar wordt in Madrid overal groots gevierd. In de straten, de café’s, de restaurants, of gewoonweg thuis: overal is het feest. Je gaat een onvergetelijke avond tegemoet! En ben je brak op nieuwjaarsdag? Dan trakteer je jezelf toch op een portie churros met chocoladesaus. Dat wil jij toch ook een keer meemaken?

Foxa 32

Foxa 32

Bij Foxa 32 zit je helemaal goed voor een perfecte stedentrip naar Madrid!

Lees meer
New York stedentrip kerst

New York: X-Mas the American way!

Amerikanen houden van Kerst, de Big Apple is dan ook dé place to be. Er wordt hier flink uitgepakt: straten worden verlicht, er is levensgrote kerstversiering, je kan schaatsen in Central Park en voor Rockefeller Center, er zijn kerstmusicals en er is zelf een straat vol met peperkoekhuisjes! Dit is Gingerbread Lane bij de New York Hall of Science. Alleen daarom al kan deze geweldige stad, the city that never sleeps, niet in onze top lijst ontbreken. Bekijk hier onze aanbiedingen naar New York.

RIU Plaza New York Times Square

RIU Plaza New York Times Square

Beleef de stedentrip van je dromen tijdens je kerstvakantie in New York bij RIU Plaza New York Times Square!

Lees meer
Barcelona stedentrip kerst

Barcelona: Nederlands favoriet!

In de winter wordt het Spaanse Barcelona een echte lichtjesstad. Er is dan kerstverlichting op wel meer dan 390 locaties en straten door de hele stad. De bekende Magic Fountain van Montjuïc wordt omgetoverd in kerstsfeer met een speciale gratis water- en muziekshow. De grootste kerstboom van Barcelona vind je bij Portal del Ángel, vlakbij de Plaça Catalunya. Je moet er niet vanuit gaan dat je in Barcelona een witte kerst krijgt. In de winter is het meestal rond de 14 tot 16 graden. Ook naar Barcelona kan je goedkoop weg met de kerst!

Boek nu jouw romantische stedentrip

Romantisch samen langs de kerstmarkten wandelen en gezellig een glaasje gluhwein erbij, zo geniet je van een romantische citytrip tijdens de kerst. Bekijk ons aanbod aan romantische stedentrips.

Bekijk ons aanbod aan stedentrips