Waarom je dit jaar naar Mexico wil

Ga je op vakantie naar Mexico? Of overweeg je om een vakantie naar Mexico te boeken? Dan ga je een vakantie vol avontuur tegemoet! Het land heeft ontzettend veel te bieden. Zo vind je er de eeuwenoude maya-cultuur, maar ook parelwitte stranden en een ongerepte jungle. Gelukkig hebben wij alle tips voor Mexico alvast voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder voor alle tricks en tips voor Mexico!

tips mexico

De gezelligste badplaatsen in Mexico

Kies je voor een vakantie naar Mexico, dan is de kans heel groot dat je in één van de bekendere badplaatsen verblijft. In deze badplaatsen vind je de meeste toeristen, en dat is niet voor niets. Stipt op nummer 1 staat Cancún. Deze badplaats is te herkennen aan het lange, witte strand met helderblauw water. In Canún kan je prima terecht voor een zorgeloze strandvakantie. Maar waar Cancún echt om bekend staat, is het bruisende nachtleven. Onze absolute bestseller voor Cancún is het RIU Palace Las Amèricas. Zo’n resort wil je bijna niet verlaten, er is zoveel te doen!

playa del carmen

Een andere tip voor Mexico is de veelbezochte badplaats Playa del Carmen. Vroeger was dit een klein vissersdorpje, dat geleidelijk is uitgegroeid tot een populaire badplaats. Het mooie is dat de sfeer van het oude Playa del Carmen niet verloren is gegaan, ondanks de populariteit. Je vindt er tientallen luxe resorts en prachtige stranden. Het verschil met andere badplaatsen is dat je er bijna geen hoogbouw vindt en je niet het gevoel hebt dat je over de andere toeristen struikelt. Ook voor cultuurliefhebbers is er van alles te doen in de nabije omgeving. Ons favoriet in Playa del Carmen? Zonder twijfel RIU Yucatán! Je loopt zo vanuit het resort het strand op, wat wil je nog meer?

tips mexico

Een andere aanrader is het schiereiland Yucatán in Mexico, dat ongeveer 3,5 keer zo groot is als Nederland. Het is de perfecte bestemming voor wie op zoek is naar zon, zee en zand, maar ook allerlei bezienswaardigheden wil bekijken! Ook actieve vakantiegangers kunnen hier hun ei kwijt. Langs de witte bountystranden kan je namelijk zwemmen met walvishaaien en flamingo’s spotten. Iets té actief voor jou? Mexico staat bekend om het heerlijke eten. Zie jij jezelf als zitten onder een palmboom met een cocktail in je hand? Ons favoriete hotel op Yucatán? Villas HM Paraíso del Mar is zeker een aanrader!

Chichén Itzá

Culturele bezienswaardigheden in Mexico

Mexico ademt cultuur. Je hebt vast wel gehoord van de eeuwenoude cultuur van de Maya’s, de Tolteken en de Azteken. Zij hebben de meest indrukwekkende steden en archeologische werken achtergelaten. Breng daarom zeker een bezoek aan Chichén Itzá, één van de belangrijkste steden voor de Maya’s. Het is in 2007 uitgeroepen tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen. De bekendste bezienswaardigheid in Chichén Itzá is de piramide van Kukulcán. De piramide is extra bijzonder op de eerste dag van de lente en de herfst. Door de stand van de zon en de schaduwen lijken de trappen dan op kruipende slangen.

Guadalajara

Verder kan een bezoek aan Guadalajara niet ontbreken in deze lijst met tips voor Mexico. Je vindt hier een mix van het nieuwe en oude Mexico. Het wordt ook wel het kleinere en knussere Mexico Stad genoemd. De stad staat vooral bekend om de interessante geschiedenis en mooie gebouwen. Als je hier bent, moet je dus zeker het Centro Historico bezoeken. Daarnaast is de tequila uitgevonden in Guadalajara. Je moet dus zeker een tequila proberen op een terrasje als je hier bent! Guadalajara wordt niet voor niks de tequila stad genoemd… Ook de mariachi muziek is hier uitgevonden. Waag jij een dansje?

tips mexico

Een ondergewaardeerde stad in Mexico is Oaxaca. Deze stad wordt omschreven als één van de meest pittoreske steden van het land, waar je het échte Mexico kan leren kennen. Het beste is, het is nog niet zo bekend onder de toeristen! Heel apart, want het is een hele sfeervolle stad. Je vindt er leuke gekleurde huizen, smalle straatjes, pittoreske markten een een bijzonder koloniaal centrum. Naast het bezoeken van het historische centrum kan je hier allerlei musea bezoeken of hiken naar de waterval Hierve el Agua. Aan het einde van de dag plof je lekker neer op één van de vele terrasjes in Oaxaca en geniet je van allerlei traditionele Mexicaanse gerechten!

tips mexico

Actief op pad in Mexico

Daarnaast zijn er natuurlijk allerlei sportievere activiteiten voor de toeristen die opzoek zijn naar avontuur! De echte sportievelingen kunnen bijvoorbeeld de vulkaan La Malinche beklimmen. De vulkaan ligt vlakbij Mexico Stad en is ongeveer 4460 meter hoog. Er ligt een paar weken per jaar sneeuw op de top. De kans hierop is het grootste in mei. Het is een zware tocht, waar een goede lichamelijke conditie voor nodig is, maar er is niks dat kan tippen aan het panorama uitzicht aan de top! En geen zorgen, de vulkaan is gelukkig niet actief.

tips mexico

Heb je ooit van cenotes gehoord? Dit zijn grotten met water erin. In heel Mexico zijn er hier ontzettend veel van! Mocht je de meest indrukwekkende cenote willen bezoeken, ga dan naar Yucatán. Alleen in Yucatán vind je al duizenden cenotes, de ene nog mooier dan de ander. Echte natuurliefhebbers kunnen hun geluk niet op – de cenotes zitten vol met stalagmieten, stalactieten en prachtig helder water. De ideale plek voor een mooie foto! Ook kan je hier goed snorkelen en zwemmen in het heldere water, waardoor je allerlei verschillende soorten visjes kan spotten. De cenotes kunnen duidelijk niet ontbreken in deze lijst met tips voor Mexico.

zeehond

Ook een boottocht naar het eiland Espiritu Santo is een aanrader. Ga met een boot de zee op! De golven kunnen soms wat wild zijn, maar hoe dichter je bij Espiritu Santo komt, hoe rustiger het water. Zo kan je volop genieten van de berglandschappen met alle mooie kleuren! In de omgeving van het eiland kan je zeeleeuwen spotten. Je kan ze vanaf de boot op de rotsen zien zonnebaden en spelen, maar het allerleukste is natuurlijk om met ze te zwemmen! Dit is uiteraard een onvergetelijke ervaring, ook al kan het water behoorlijk fris zijn…

Tips voor Mexico

  • Tip 1: Hou niet zomaar een taxi op straat aan. Er heerst veel corruptie in de taxi wereld van Mexico. Hierdoor gebeurt het vaak dat je op straat veel meer betaalt voor je taxi, en dat is natuurlijk zonde. Mocht je graag met de taxi ergens naar toe willen gaan, regel dan je taxi via de receptie van het hotel. Of regel je taxi bij een officiële taxi standplaats. Je herkent de officiële taxi’s aan hun kentekenplaats. Deze begint namelijk altijd met een A of een B.
  • Tip 2: Ook raden we aan om geen excursies op straat te boeken. De verkopers aan de straat vragen veel meer dan dat de excursie daadwerkelijk kost. Koop je tickets rechtstreeks via het hotel.
  • Tip 3: Bereid je goed voor op muggen! Mexico heeft een tropisch regenwoud klimaat, daar komen dus veel muggen op af. Vooral op het eiland Yucatán vind je ze ontzettend veel. Maar geen zorgen, met de juiste voorzorgsmaatregelen ben je goed beschermd tegen de kleine beestjes.
  • Tip 4: Blijf niet alleen op je resort hangen, maar zoek het avontuur op. Mexico heeft zoveel moois te bieden, het zou zonde zijn om dit allemaal aan je voorbij te laten gaan.

Is het veilig om naar Mexico op vakantie te gaan?

Ja, het is veilig om naar Mexico te gaan. Er zijn alleen bepaalde dingen waar je rekening mee moet houden, hou je daarom goed aan de bovenstaande tips voor Mexico. Zo raden we het sterk af om naar het noorden te reizen. Naast het feit dat er in het noorden weinig bijzonders te vinden is, is het rondom de grens van Mexico – de Verenigde Staten niet veilig. Voor de rest hoef je in Mexico niet bang te zijn. Zorg dat je goed met je belangrijke spullen omgaat. Huur daarom een kluisje op je hotelkamer waar je belangrijke documenten, zoals je paspoort, in bewaart. Let goed op je tas als je op straat loopt. Zolang jij goed oplet, zal er niks gebeuren.

tips mexico

Gelijk boeken?

Heb jij gelijk zin om een vakantie naar Mexico te boeken? Het is een land vol avontuur, cultuur en witte stranden. Kortom, voor ieder wat wils! Wij hebben de leukste vakanties alvast voor je opgezocht.

Bekijk onze vakanties naar Mexico