Grrrrr…Heb je gister een mooie vakantie op onze website bekeken, is hij vandaag alweer €25 duurder! 😤 Waarom is mijn vakantie duurder geworden? Hoe kan het toch dat prijzen zo snel kunnen veranderen? En waarom kan ik de prijs van gister nooit meer terugvinden? Dat leggen we je uit, in dit blog!

Wij combineren prijzen van verschillende airlines, hotels en reisaanbieders tot een perfect pakket op jouw persoonlijke wensen samengesteld. Bij het combineren van al deze aanbiedingen volgen we de prijzen door het seizoen heen. En als wij onze kennis met jou delen, kun jij nóg slimmer je vakantie boeken! Wel bij ons natuurlijk 🙃

De prijs van een vakantie bestaat uit enkele belangrijke onderdelen: je vlucht, je hotel en je vervoer. De prijzen van vliegtickets kunnen het meest variëren. Soms is een ochtendvlucht wel €100,- goedkoper dan een latere vlucht op dezelfde dag. De prijs van een vliegticket is altijd gebaseerd op de populariteit van de vlucht.

Zoek je de goedkoopste prijs? Vermijd dan populaire vertrekdagen zoals de eerste zaterdag van de schoolvakantie. Ook middagvluchten zijn altijd erg gewild.

Wist je dat prijzen buiten het hoogseizoen tot wel 70% lager kunnen zijn? Dat klinkt heel gemeen, maar vliegmaatschappijen doen dat niet om vakantiegangers te pesten. Als een vliegtuig niet helemaal vol naar zijn bestemming vliegt, kost dat een airline heel erg veel geld. Het is dus belangrijk om een vliegtuig helemaal vol te krijgen, zelfs al is het voor €10 per vliegticket. In populaire weken is de prijs dan precies even hoog, als jij bereid bent ervoor te betalen. En omdat iedereen het liefst meteen op de eerste dag van de schoolvakantie vertrekt, kan die prijs flink oplopen.

Hoe doen ze dat toch? Precies weten wat jij bereid bent om te betalen? Airlines hebben hiervoor wiskundigen in dienst die met behulp van geavanceerde computers berekenen hoeveel een ticket precies mag kosten om de vlucht tot op de laatste stoel vol te krijgen. Wordt er een paar uur geen ticket bijgeboekt? Dan is het ticket misschien te duur. Worden de vliegtickets veel te snel verkocht? Dan kan de prijs misschien wel omhoog. Iedere paar uur worden de prijzen opnieuw aangepast aan de populariteit. Wat een werk! 😅 We hopen de vraag waarom is mijn vakantie duurder geworden goed beantwoord te hebben.

Om een handje te helpen raden wij je aan om de prijsscanner te gebruiken. Onze prijsscanner houdt alle prijzen in de gaten en ontdekt wanneer een prijs flink onder het normale niveau zakt. Als dat op grote schaal gebeurt, bijvoorbeeld als er goedkope vliegtickets zijn voor alle vluchten naar de Algarve, gaat ons prijsalarm af. Ben je ingeschreven voor onze nieuwsbrief? Dan sturen wij jou ons prijsalarm toe. Je schrijft je in onderaan deze pagina.

waarom is mijn vakantie duurder

Bekijk hier al onze vakanties

Bij vakanties.nl doen wij ons best om ervoor te zorgen dat jij de beste vakantie tegen de beste prijs kunt vinden.

Boek hier jouw vakantie