Stedentrip top 10

Wanneer we denken aan een stedentrip zijn we geneigd om Barcelona, Rome en Parijs te noemen. In deze blog doen we het net even anders! Er zijn namelijk veel meer fantastische stedentrip bestemmingen waar je misschien niet meteen aan denkt. Heb jij de meest voor de hand liggende steden al gehad? Kijk dan eens naar deze steden en wie weet is dit je volgende stedentrip bestemming!

porto

1. Prachtig Porto

De tweede grootste stad van Portugal met een oud centrum dat zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Porto mag natuurlijk niet ontbreken aan de stedentrip top 10. Tijdens je stedentrip naar Porto ontdek je het authentieke Portugal. Porto biedt cultuur, verrukkelijk eten, talloze bezienswaardigheden en natuurlijk de beste port. Bewonder de heuvelachtige stad waar de smalle huisjes een prachtig straatbeeld vormen en je op elke hoek een fascinerend uitzicht tegenkomt. Ook in het voorjaar is een bezoek aan Porto een aanrader. De temperatuur ligt dan rond de 20 graden, perfect om de stad te verkennen!

marrakech

2. Magisch Marrakech

Één van de vier koningssteden van Marokko, gelegen in het westen van het land. Marrakech mag niet ontbreken aan deze stedentrip top 10. De prachtige oude binnenstad genaamd Medina staat in zijn geheeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Wij snappen wel waarom! Verdwaal in een doolhof aan straatjes terwijl je je mee laat voeren door de magie van de stad. Bewonder cultuur op het Djemaa el Fna plein en ontdek flora en fauna in de botanische tuinen. De beste reistijd voor een stedentrip naar Marrakech is in het voor- of najaar, dan is het namelijk niet te heet. Neem ook een souvenir mee uit de souks als aandenken aan deze fantastische stedentrip!

Riad Inaka

Riad Inaka

Bij Riad Inaka zit je heerlijk centraal in Marrakech, op korte afstand van Tombes Saadian en Jamaa el Fna. Deze riad ligt in de buurt van Moulay Al Yazid-moskee en Kasbah-moskee. De perfecte kleinschalige uitvalsbasis voor je stedentrip naar Marrakech.

Bekijk de Riad
sevilla

3. Stijlvol Sevilla

Sevilla is de stad van de tapasbars, siesta’s en flamenco’s. Veel Spaanser gaat het niet worden. Wie na Madrid en Barcelona dacht Spanje wel gezien te hebben heeft het mis. Sevilla is de belangrijkste stad in Spanje op het gebied van cultuur, kunst maar ook politiek en economie. Het populaire Sevilla is ideaal voor een veelzijdige stedentrip. De beste reistijd is het voorjaar. Dan is het nog niet te warm om alle prachtige bezienswaardigheden te bezoeken. Bovendien staan de sinaasappelbomen dan in de bloei. Dit levert een prachtig plaatje op! Raak betoverd door de charmante stad tijdens je stedentrip naar Sevilla. 

lissabon

4. Levendig Lissabon

Lissabon, of in Portugal ‘Lisboa’, is één van de oudste steden in Europa. Deze Europese stad is de ideale bestemming voor een stedentrip. Er is namelijk is genoeg te doen en de temperaturen zijn nooit echt te hoog of te laag. We raden je wel aan om wandelschoenen mee te nemen. De stad is namelijk gebouwd op zeven heuvels waardoor er bijna geen rechte wegen te vinden zijn. Gelukkig brengen de stadsliften, waarvan de bekendste de Santa Justa-Lift en metro’s en trams je moeiteloos naar iedere punt in de stad. Het pluspunt hiervan is dat je prachtige uitzichten hebt over de stad! Neem ook zeker een keer de beroemde gele tram 28! Lissabon is een stad met een vriendelijke sfeer en de perfecte bestemming voor een stedentrip. Bekijk hier ons aanbod stedentrips naar Lissabon.

Patio de La Alameda

Patio de La Alameda

Begin je dag goed met een uitgebreid ontbijt en trek er vervolgens op uit om de prachtige stad Sevilla te verkennen. Hotel Patio de la Alameda is gelegen in het historische centrum van de stad Sevilla en op loopafstand van vele bekende bezienswaardigheden. Hierdoor is het de perfecte uitvalbasis om te ontdekken wat deze stad allemaal te bieden heeft.

Bekijk het hotel
Malaga

5. Magnifiek Malaga

Tijdens een stedentrip naar het Spaanse Malaga ontdek je een combinatie van strand, stad, cultuur en natuur. De stad is een perfecte combinatie tussen modern en historie. Malaga heeft het allemaal. Bewonder de magnifieke kathedraal La Manquita die ’s avonds wordt verlicht. Breng ook een bezoek aan het geboortehuis van Pablo Picasso bij ‘Plaza de la Merced’. Dans de flamenco, drink heerlijke sangria, wandel door het schilderachtige centrum en eet de lekkerste vis van Spanje. Kortom: Malaga is de perfecte bestemming voor een fantastische stedentrip. Bekijk hier onze stedentrips naar Malaga.

Florence

6. Fantastisch Florence

Florence wordt ook wel gezien als het kleine zusje van Rome. Tijdens je stedentrip naar Florence ontdek je een elegante stad met een rijke historie. Het is niet voor niks dat de stad een populaire stedentrip bestemming is in Toscane. Bedenk van te voren in ieder geval goed welke dingen je wilt bezoeken. Er is in Florence namelijk zo veel te zien dat je tijd te kort hebt om alle fantastische bezienswaardigheden te bezoeken. Veel beroemde kunstenaars, wetenschappers en schrijvers zijn hier geboren. Je ontdekt hier dan ook enorm veel kunst en architectuur.

Alba

Alba

Dit prachtige hotel bevindt zich in het toeristische centrum van Florence, op slechts enkele minuten lopen van het centraal station. Veel van de bezienswaardigheden bereik je gemakkelijk te voet. Restaurants, bars, pubs, discotheken en openbaar vervoer liggen ook in de directe omgeving van het hotel. De perfecte uitvalsbasis voor een stedentrip naar Florence.

Bekijk het hotel
Dubai

7. Dynamisch Dubai

Dubai is niet de eerste stad waar mensen aan denken bij een stedentrip top 10. Toch verdiend Dubai een plekje in dit lijstje. Dubai is binnen 15 jaar uitgegroeid tot één van de meest opmerkelijke en populaire bestemmingen ter wereld. Ben je op zoek naar luxe hotels, kilometers lange zandstranden, en prachtige winkelcentra? Dan is Dubai the place to be! Je moet er wel wat voor over hebben want Dubai is ongeveer 6 en een half uur vliegen, maar zeker de moeite waard. Bekijk hier ons aanbod stedentrips naar Dubai.

istanbul

8. Indrukwekkend Istanbul

Een stedentrip naar Istanbul is hoe dan ook indrukwekkend. In deze prachtige miljoenenstad aan het water ontdek je bewonder je prachtige architectuur, het historisch centrum van de oude stad, en een rijke geschiedenis. De Bosporus splits de stad in twee en daardoor ligt de stad gedeeltelijk in Azië en gedeeltelijk in Europa. Gaaf he? Het fijne aan Istanbul: het is maar 3 uurtjes vliegen vanaf Amsterdam. Wanneer ga jij deze stad ontdekken?

Momento Hotel Golden Horn

Momento Hotel Golden Horn

De perfecte liggen maakt dit hotel de ideale uitvalsbasis voor een stedentrip naar Istanbul. Het hotel ligt op loopafstand van de Galata-toren en de Kruidenbazaar. s’ Ochtends begin je de dag goed met een heerlijk continentaal ontbijt op het terras. Om vervolgens de stad te verkennen.

Bekijk het hotel
Venetië

9. Veelbelovend Venetië

Op nummer 9 van de stedentrip top 10 staat het prachtige Venetië. Historische gebouwen, overheerlijke espresso’s, de beste ijsjes en schitterende pleinen en kerken. Dat is wat je ontdekt tijdens je stedentrip naar Venetië. De bekende gondels op het water geven de stad haar karakter. Breng ook zeker een bezoek aan de prachtige gebouwen zoals de San Marco Basiliek, het Dogepaleis, de Campanile en de Biblioteca Marciana. Venetië betoverd je.

New york

10. Never sleep New York

The city that never sleeps: New York. Tijdens je stedentrip in New York is er dan ook dag én nacht wat te beleven. Één ding is zeker: tijdens je stedentrip naar New York hoef je je nooit te vervelen. Natuurlijk mag een bezoek aan het vrijheidsbeeld en het 9/11 Memoriam niet ontbreken. Maar ga ook zeker naar een speakeasy, dit zijn geheime barretjes die je vindt boven een snackbar of achterin een loods. Van shoppen in SoHo, wandelen over Times Square en het bezoeken van de Saint Patrick’s Cathedral. Alles is net zo indrukwekkend. Voor nog meer inspiraite lees je hier de leukste bezienswaardigheden in New York.

stedentrip

Klaar voor een geweldige stedentrip?

Sta je na het lezen van deze blog in de startblokken om je volgende stedentrip te boeken? Dat snappen we helemaal! Vind je het moeilijk om een keuze te maken? Bekijk dan ons complete aanbod aan stedentrips en wie weet zit jouw perfecte stedentrip ertussen.

Bekijk het aanbod