Spanje is één van de meest bezochte vakantielanden ter wereld. De gezellige badplaatsen en mooie stranden maken Spanje dan ook een heerlijke vakantiebestemming. Maar wist je dat Spanje ook de ideale plek is voor een stedentrip? Naast de bekende steden zoals Madrid en Barcelona, zijn er ook een aantal verassende Spaanse steden. Combineer je stedentrip met een strandvakantie? Of ga je toch liever voor cultuur? Deze Spaanse steden hebben zoveel meer te bieden dan een gemiddelde stedentrip. Ontdek het zelf tijdens een stedentrip naar Spanje.

stedentrip spanje

1. Valencia

Een stedentrip naar de prachtige stad Valencia is steeds populairder aan het worden. Niet zo gek ook, deze bruisende stad ligt aan het strand. Zo kan je een stedentrip gemakkelijk combineren met een mini strandvakantie, hoe ideaal klinkt dat? Valencia is de twee na grootste stad van Spanje en beschikt over een ruim aanbod aan bezienswaardigheden. De bekendste bezienswaardigheid is de Ciudad de las Artes y Ciencias oftewel de ‘Stad der Kunst en Wetenschappen’. De architectuur van de gebouwen is prachtig, je kunt hier makkelijk een halve dag doorbrengen.

Daarbij kan je in Valencia ook nog eens goed shoppen en heerlijk eten. Wist je dat paella het gerecht van Valencia is? Na een dagje cultuur en shoppen is het tijd om lekker te ontspannen op het strand. Heb je nog genoeg energie over? Dan zijn er ook genoeg leuke uitgaansgelegenheden, waaronder de beroemde Marina Beach Club. De prachtige stad Valencia heeft alles wat je maar wenst tijdens een stedentrip. Enthousiast geworden over Valencia? Lees hier de blog over de leukste bezienswaardigheden in Valencia.

stedentrip Spanje

Barceló Valencia

Wil je in luxe verblijven tijdens jouw stedentrip naar Valencia? Kies dan voor Barceló Valencia. Dit prachtige hotel ligt naast de Ciudad de las Artes y Ciencias. In de avond geniet je met een drankje van het prachtige uitzicht op deze bezienswaardigheid.

Bekijk Barceló Valencia hier
stedentrip spanje

2. Granada

Een andere verrassende stedentrip naar Spanje, is naar de culturele stad Granada. Deze historische stad ligt in de provincie Andalusië. Granada is een geweldige stedentrip voor iedereen die dol is op cultuur. De stad heeft een authentieke sfeer vol met smalle straatjes en pittoreske gebouwen. Maar het echte hoogtepunt van Granada is de Alhambra. Dit middeleeuwse paleis en fort heeft een gigantische oppervlakte van maar liefst 140,000 m². We raden aan om je tickets van te voren te boeken aangezien de Alhambra een populaire bezienswaardigheid is. Afhankelijk van het seizoen, is er een grote kans dat je achter de Alhambra, besneeuwde bergtoppen zult zien. Tijdens een stedentrip naar Granada is het zelfs mogelijk om een dagje te gaan skiën op de Sierra Nevada. Zo wordt je citytrip naar Granada wel héél bijzonder.

Stedentrip spanje

Macià Real de La Alhambra

Dit moderne hotel heeft een ideale ligging, op slechts 5 minuutjes rijden vanaf de Alhambra. Het Macià Real De La Alhambra is een perfecte uitvalsbasis. Tijdens de warme dagen kan je genieten van een verkoelende duik in het zwembad. Ideaal na een dagje door de stad wandelen.

Bekijk Macià Real De La Alhambra hier
Stedentrip Sevilla

3. Sevilla

Sevilla is wat ons betreft één van de mooiste steden in Spanje. Dit komt vooral omdat, desondanks te vele toeristen die deze mooie stad bezoeken, Sevilla een authentieke sfeer heeft weten te behouden. Eén van de hoogtepunten tijdens een stedentrip naar Sevilla is een bezoek aan de Plaza de España. De architectuur en de kleurrijke details geven dit plein een vrolijke uitstraling. Je kunt gratis deze mooie bezienswaardigheid van buitenaf bezichtigen. Zo geniet je van een goedkope stedentrip in Spanje. Een andere leuke attractie zijn de ‘Las Setas’, een bijzondere structuur in het midden van Sevilla. Dankzij de hoogte, geniet je van een geweldig uitzicht over de stad. Sevilla is ook een geweldige stad voor foodies, bezoek de vele traditionele bars en restaurants waar je geniet van de beste tapas. Dankzij de zuidelijke ligging is een stedentrip naar Sevilla ook rond de winter een goede optie.

stedentrip spanje

Patio de La Alameda

Patio de La Alameda is een charmant hotel met een Andalusische uitstraling. De centrale ligging in het historische centrum van Sevilla en de betaalbare prijs maken dit hotel een geliefde keuze. Klanten waarderen hun verblijf dan ook met een 9!

Bekijk Patio de La Alameda hier
beste deals : Mallorca, Spanje

4. Palma de Mallorca

Een andere leuke Spaanse stad voor een stedentrip is Palma de Mallorca. De hoofdstad van het prachtige eiland Mallorca is van alle markten thuis. Of je nu een dagje wilt shoppen of cultuur wilt snuiven in Palma de Mallorca zit je helemaal goed. Deze citytrip bestemming is daarbij ook nog eens een groot deel van het jaar te bezoeken dankzij het milde klimaat. De charmante kleine straatjes geven Palma de Mallorca een sfeervolle uitstraling. Een hoogtepunt tijdens een stedentrip naar Palma de Mallorca is de Kathedraal van Palma. Na een dagje slenteren door de stad is het tijd om te ontspannen op het nabij gelegen strand, Playa de Palma. Palma de Mallorca is een geweldige keuze voor een stedentrip met strand. Dankzij deze combinatie is het ook een leuke optie voor een stedentrip naar Spanje met kinderen.

stedentrip spanje

UR Portofino

Wil je je stedentrip combineren met een zonvakantie? Kies dan voor UR Portofino. Dit moderne hotel heeft prachtige loungebedden waar je heerlijk tot rust kunt komen in het zonnetje.

Bekijk UR Portofina hier

Spanje telt zoveel mooi steden dat het lastig om een keuze te maken. Dit zijn wat ons betreft de top 4 leukste en verrassende steden voor een citytrip. Voor een stedentrip met strand zit je helemaal goed in Valencia of Palma de Mallorca. Voor échte cultuurliefhebbers is Granada een geweldige optie en voor heerlijk eten en lekker slenteren door de stad, is Sevilla een geweldige bestemming. Welke bestemming je ook kiest, met één van deze top 4 stedentrips ga je een geweldige tijd tegemoet.

stedentrip spanje

Bekijk al onze stedentrips naar Spanje

Enthousiast geworden over een stedentrip naar Spanje? Bekijk ons gehele aanbod aan stedentrips naar Spanje.

Boek hier je stedentrip naar Spanje