Oasis-Park-Fuerteventura

Een prachtig eiland waar je veel moois ontdekt. Fuerteventura heeft de meeste zonuren van de Canarische eilanden. Dat betekent gegarandeerd zon tijdens je vakantie. Op het eiland kom je heerlijk tot rust op de witte stranden met kraakhelder water. Maar je wilt natuurlijk ook dingen ondernemen! Daarom geven we je alle informatie die je nodig hebt voor een bezoek aan het Oasis Park Fuerteventura.

Het Oasis Park Fuerteventura ligt in het zuidelijke deel van het eiland. Het bestaat uit Oasis Wildlife (de dierentuin) en Oasis Botanic (de botanische tuin). De botanische tuin bevindt zich binnen de infrastructuur van de dierentuin. Waardoor het ideaal is om een bezoek aan beide te combineren! Nog meer dingen zien? Dan lees je hier meer inspiratie voor de leukste bezienswaardigheden op Fuerteventura!

Oasis-Park-Fuerteventura

Oasis Wildlife – De dierentuin

In het Oasis Park Fuerteventura geniet je van meer dan 3000 dieren in 250 verschillende soorten. Het park is de perfecte plek voor een gezellige dag. Je wisselt het kijken naar dieren af met lunch of diner in een van de drie restaurants op het park. Daarna doe je mee aan een activiteit of beleef je een gave ervaring.

 

Activiteiten

Breng een bezoek aan de dierentuin en bekijk reptielen, zeeleeuwen, roofvogels en papegaaien in educatieve en interactieve shows! Leer bijvoorbeeld bij een workshop over de geschiedenis van reptielen. Verder ga je naar de zeeleeuwen show. Met behulp van ringen en ballen springen de dieren ritmisch door het water (11:30 en om 15:15 ). Hou hier je camera in de aanslag want dit wil je nooit meer wil vergeten!  Vervolgens vlieg je door naar de roofvogel tentoonstelling om 10 over 2. Hier leer je over de verschillende soorten en aanschouw je geweldige luchtoefeningen.

Oasis-Park-Fuerteventura

Ervaringen opdoen

In het Oasis Park Fuerteventura beleef je fantastische ervaringen met dieren. Tijdens de ‘Sea Lion Experience’ ga je zelf het water in met een zeeleeuw. De dieren laten je helemaal thuisvoelen. Je krijgt een wetsuit en een zwemvest en daarna beginnen de beste 20 minuten van je dag! Ben jij liever op het droge dan is de Maki-ervaring een aanrader. Oasis Park Fuerteventura biedt een geweldige ontmoeting met de Maki’s uit Madagascar. Je mag de dieren voeren en ze aanraken in een prachtige omgeving. Het Oasis Park WildLife beschikt daarnaast over het grootste kamelen reservaat van Europa. Hier stap je op het zadel en rijd je binnen en buiten de dierentuin door het prachtige landschap van Fuerteventura.

Kinderwereld

Ben je met het gezin op vakantie naar Fuerteventura dan is de Kidsfarm een echte aanrader. Hier aaien de kinderen geiten, koeien, pony’s, emoes, paarden, schildpadden, eenden, cavia’s en konijnen. Vervolgens leven ze zich uit in de speeltuin en slapen ze als een roosje bij terugkomst in het hotel.

Oasis-Park-Fuerteventura

Oasis Botanic – De botanische tuin

In de botanische tuin bekijk je meer dan 28.000 verschillende planten. Het is één van de grootste verzamelingen van planten in Europa. Dit moet je gezien hebben! Sommige planten bereiken een hoogte van wel 4 meter. De roofvogel show vindt plaats in de Botanisch tuin. Het park bestaat uit twee delen. Vanuit de tweede zone word je gratis naar de botanische tuin gebracht met een safaritruck.

 

Fuerteventura

Boek nu een last minute vakantie naar Fuerteventura

Prachtige witte stranden, de felblauwe zee en een hele hoop te zien en te beleven! Dit is de perfecte bestemming voor een heerlijke zonvakantie.

Boek een last minute naar Fuerteventura

Hoe kom je bij Oasis Park Fuerteventura?

Heb je een auto gehuurd dan rijd je naar Museo del Campo Majorero, Carr. Gral. Jandía, s/n, 35627 La Lajita. Geen auto gehuurd? Geen zorgen! Het Oasis Park biedt namelijk de mogelijkheid om een gratis transfer te nemen met een tourbus. Je wordt ’s ochtends opgehaald bij een van de grotere hotels op het eiland. De bussen vertrekken vanuit Caleta de Fuste, Costa Calma, Jandia, Corralejo, Esquinzo, Tarajalejo en Las Playitas. Op de website van het park is de precieze dienstregeling te vinden per vertrekhalte. Voor de gebieden Jandia, Esquinzo en Costa Calma zijn er twee retoururen om 16.30 en 17.30 uur. Voor de gebieden Caleta de Fuste, Corralejo en Otros rijdt de shuttle om 17:30 uur terug.  Het park ligt op 10 minuten rijden van de Costa Calma. Bekijk hier al ons aanbod voor vakanties in Costa Calma.

Openingstijden en entreeprijzen Oasis Park Fuerteventura

Het Oasis Park Fuerteventura is 365 dagen per jaar geopend. De openingstijden van het park zijn maandag tot en met zondag van 9.00 – 18.00 uur. De entreeprijzen voor het park en de verschillende activiteiten zijn als volgt.

  • De dierentuin entreeprijs is €35 voor volwassenen en €20,50 voor kinderen van 4 tot 11 jaar. Senioren (60+) betalen €29,50.
  • De Kamelen safari is €12 voor volwassenen en €8 voor kinderen van 4 tot 11 jaar. Senioren (60+) betalen €12.
  • De Maki interactie bedraagt €14 voor volwassenen en €10 euro voor kinderen voor kinderen van 4 tot 11 jaar. Senioren (60+) betalen €14
  • De zeeleeuwen interactie bedraagt voor elke bezoeker €45. De minimale leeftijd voor deze activiteit is 7 jaar en tot 11 jaar is begeleiding van een volwassenen verplicht.
  • De toegang tot de botanische tuin is inbegrepen bij het ticket voor de dierentuin.
  • Voor mensen met een handicap worden andere (voordeligere) tarieven gehanteerd. Breng hiervoor een bezoekje aan de website van het park.
H10-ocean-suites

Op zoek naar een prachtig hotel in Fuerteventura?

H10 Ocean Suites is een vier sterren complex in de gezellige badplaats Corralejo. Het is maar 100 meter lopen naar het centrum van Corralejo en 300 meter naar het strand.

Boek hier je verblijf in H10 Ocean Suites