Bezienswaardigheden op Ibiza

Iedereen heeft wel eens van het Spaanse eiland Ibiza gehoord. Je denkt waarschijnlijk gelijk aan mooie stranden, uitgaan en hippie vibes. Wist jij dat dit eiland nog veel meer te bieden heeft? Je vindt allerlei bijzondere bezienswaardigheden op Ibiza. Voor iedere vakantieganger is er wat te doen! Het welbekende ‘Ibiza gevoel’ is een ruim begrip, waar iedereen zelf invulling aan kan geven. Of je nou een feestganger, jetsetter, zonliefhebber of natuurfan bent, er zijn genoeg bezienswaardigheden op Ibiza voor jou! Het is niet voor niks dat zoveel vakantiegangers jaarlijks terugkeren… Ga jij binnenkort op vakantie naar Ibiza? Of ben je van plan te boeken? Lees dan snel verder voor onze favoriete bezienswaardigheden op Ibiza!

hippie markt op Ibiza

1. Bezoek een hippie markt

Rond de jaren 70 ontstond de hippie beweging van Ibiza, die vandaag nog terug te zien is. De hippiemarkten behoren zeker tot de leukste bezienswaardigheden op Ibiza! Je vakantie is niet compleet zonder een bezoekje aan één van de populaire hippie markten op Ibiza. Het is de ideale plek om bijvoorbeeld fleurige kleding, kunstobjecten en sieraden te kopen! Onze favoriete hippiemarkt op Ibiza is Las Dalias. Hier zijn wel 200 verschillende kraampjes! Een andere aanrader is de hippiemarkt van Punta Arabi, dat vlakbij een strand ligt.

2. Ontdek Ibiza Stad

Heb je zin in een dagje wat anders? Breng dan een bezoek aan de hoofdstad van Ibiza: Ibiza Stad! In deze stad vind je namelijk een hoop verschillende bezienswaardigheden van Ibiza. Er is een oude binnenstad, genaamd Dalt Villa, dat stamt uit de middeleeuwen. Je wandelt binnen via een mooie stadspoort, waarna je rond kan wandelen door allerlei smalle stegen. Verder is Ibiza Stad ideaal om lekker te winkelen of uit eten te gaan! Er is een ruime keuze aan restaurants op heel het eiland. Ibiza heeft namelijk meer dan 1200 restaurants! Genoeg voor drie jaar lang elke dag een ander restaurant!

stranden ibiza

3. Ontspan op het strand

Eerlijk is eerlijk: de stranden behoren tot de populairste bezienswaardigheden op Ibiza! Je vakantie is niet compleet zonder een bezoekje aan de stranden. Over het eiland verspreid vind je tientallen stranden, voor ieder wat wils. Lekker een dagje in de zon liggen? Dan is Playa D’en Bossa iets voor jou! Dit is een ruim zandstrand waar je prima tot rust kan komen. Op zoek naar ongerepte natuur? Ga dan naar Sa Caleta. Dit is een kleiner strand dat beschut ligt in een baai. Het fijne aan Ibiza is dat er allerlei hippe beachclubs zijn!

Let op: sommige beach clubs zijn erg duur.

4. Ga naar Formentera

Het eiland Ibiza heeft een klein zustereiland, genaamd Formentera. Toegegeven: het hoort eigenlijk niet bij Ibiza. Toch konden we het niet weg laten op dit lijstje met bezienswaardigheden op Ibiza! Het eilandje is vrij rustig en authentiek gebleven. Dit komt omdat het alleen te bereiken is met een boot. Hierdoor is er op Formentera minder massatoerisme te vinden. Op Formentera vind je allerlei leuke bezienswaardigheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan de haven La Salina, de vuurtoren van Faro de la Mola of de verlaten Cap de Barbaria? Op Formentera vind je genoeg bezienswaardigheden om je de hele dag te vermaken! Je kan het eiland lopend ontdekken, of een scooter, auto of fiets huren.

zonsondergang

5. Bewonder de zonsondergang

We zeggen het niet voor niks: ‘all good things come for free’. De bedenker van deze uitspraak had vast de zonsondergangen van Ibiza in gedachten! De zonsondergang is één van de mooiste natuurlijke bezienswaardigheden van Ibiza. Daarom mag je deze zeker niet overslaan tijdens je vakantie op Ibiza. De beste plek om van de zonsondergang te genieten is Kumharas. Hier heb je niet alleen prachtig uitzicht, maar er is ook live muziek en lekker eten! Kortom, alle ingrediënten voor een onvergetelijke avond op Ibiza!

6. Duik in het bruisende nachtleven

Toegegeven: misschien hoort het niet helemaal thuis tussen de bezienswaardigheden op Ibiza. Toch willen we je aanraden om het nachtleven waar Ibiza bekend om staat te verkennen! Dankzij alle uitgaansmogelijkheden behoort Ibiza al jaren tot één van de beste uitgaanslocaties ter wereld! Je vindt er allerlei populaire clubs, zoals Pacha, Ushuaïa en Amnesia. Hier worden regelmatig feesten gegeven waar bekende DJ’s optreden. Een bezoek aan één van deze populaire clubs kost aardig wat. Schrik niet van ticketprijzen van €30 tot soms zelfs €80! De drankjes in de clubs kunnen ook nog eens aardig wat kosten. Hier krijg je wel een onvergetelijke avond voor terug!

uitzicht es vedra

7. Bezoek het uitzichtpunt bij Torre Des Savinar

Het allermooiste uitzicht van Ibiza vind je bij het viewpoint Es Vedra bij Torre Des Savinar. Vanaf hier kijk je uit over de beroemde rots Es Vedra, van wel 400 meter hoog! Veel vakantiegangers die je voor gingen beweren dat het er sprookjesachtig aanvoelt. Er gaan ook allerlei legendes rond in de omgeving van Ibiza over deze bijzondere plek! Als je toch naar boven bent geklommen, bezoek dan ook de historische toren, die de piratentoren wordt genoemd. Zo heb je gelijk meerdere bezienswaardigheden op Ibiza in één keer gezien!

8. Ga vliegtuigen spotten

Ben jij een vliegtuig fan? Dan mag je dit zeker niet over slaan! Es Codolar, een mooi kiezelstrand in een baai, ligt recht naast het vliegveld van Ibiza. Het is dé plek om vliegtuigen te spotten op het eiland! De landingsbaan ligt maar een paar meter bij het strand vandaan. Heel leuk, want de vliegtuigen vliegen recht over je heen. Dit is een onvergetelijke ervaring! Er komt zeker iedere 10 minuten een vliegtuigen voorbij. Soms kleine privé vliegtuigen, of grote toestellen van bijvoorbeeld Transavia. Zo zie je maar, vliegtuigen kunnen ook bezienswaardigheden zijn! Het strand is verder erg rustig, door de kiezels en het geluid van de vliegtuigen. Zo heb jij een ontspannen dagje!

Santa Gertrudis de Fruitera

9. Bezoek Santa Gertrudis de Fruitera

Het bijzondere stadje Santa Gertrudis de Fruitera mag niet ontbreken tussen de bezienswaardigheden op Ibiza! Volgens veel mensen is het de mooiste stad van het eiland. Foodies opgelet: je kan namelijk heerlijk eten in dit stadje! Er zijn veel restaurants waar je kan genieten van de lokale gerechten. In de ochtend kan je allerlei biologische producten kopen in de winkeltjes, zoals fruit en kazen. Rond het middaguur beginnen de terrasjes vol te stromen. Ook ‘s avonds is het leuk deze plaats te bezoeken, want dan gaan de restaurants open! Dit is zeker één van de mooiste bezienswaardigheden op Ibiza.

hotel

Op vakantie naar Ibiza?

Ben jij na het lezen van deze lijst met bezienswaardigheden op Ibiza helemaal klaar om je vakantie te boeken? Je weet in elk geval wat er allemaal te doen is! Kijk snel op onze website voor de leukste vakanties naar het prachtige Ibiza.

Bekijk al onze vakanties naar Ibiza