Egypte is een populair vakantieland onder Nederlanders. Het is het gehele jaar door lekker weer waardoor Egypte ook in de winter veel bezocht wordt. Naast de vele mooie resorts en prachtige stranden, heeft Egypte heel veel meer te bieden. Het is namelijk een land vol prachtige bezienswaardigheden. We hebben de top 5 bezienswaardigheden in Egypte op een rijtje gezet. Zo haal je het meeste uit jouw vakantie naar Egypte!

Bezienswaardigheden Egypte

1. Piramides van Gizeh

De bekendste bezienswaardigheid van Egypte zijn de indrukwekkende Piramides van Gizeh. Deze bijzondere bouwwerken behoren tot de oudste ter wereld, gebouwd tussen 2551 en 2472 voor Christus. Dankzij de stabiele constructies zijn de piramides goed bewaard gebleven. Sterker nog, de Piramide van Cheops, één van de piramides van het Gizeh complex, is het enige bouwwerk van de zeven klassieke wereldwonderen die tot op de dag van vandaag nog intact is. Naast de verschillende piramides vind je hier ook de Sfinx. Volgens de legende beschermt de Sfinx de graven van de grote farao’s van Egypte. Gedurende een excursie naar het indrukwekkende Gizeh complex, kom je in aanraking met de Egyptische oudheid. Dit zijn één van de meeste bijzondere en oudste bouwwerken op onze wereld.  Tijdens jouw vakantie naar Egypte is het dan ook echt de moeite waard om een bezoek te brengen aan dit bijzondere complex.

De Piramides van Gizeh liggen in de buurt van de hoofdstad van Egypte, Caïro. Vanuit de verschillende badplaatsen worden er ook excursies georganiseerd, maar houd er rekening mee dat het een flinke afstand is.

Bezienswaardigheden Egypte

2. Ga op woestijnsafari

Egypte bestaat voor een heel groot deel uit woestijn, daarom kan je een vanuit elke badplaats een woestijnsafari doen. Meestal ga je met een 4×4 en rijd je door het indrukwekkende woestijnlandschap. Bij sommige excursies heb je de mogelijkheid om te zandsurfen of een stukje op een kameel te rijden. Naast met een stoere jeep het landschap verkennen kan je ook zelf met een quad of buggy door de woestijn rijden. Gelukkig gaat er wel een gids mee om meer over de woestijn te vertellen en om de weg te leiden.

Als je echt iets héél bijzonders wilt zien dan is een bezoek aan de Witte en Zwarte woestijn een aanrader. Dit is absoluut één van de hoogtepunten van Egypte. De Witte Woestijn maakt onderdeel uit van de Westelijke Woestijn. Vroeger was dit gebied een gigantische binnenzee, tegenwoordig is het een grote vlakte met bijzondere rotsformaties. De Witte Woestijn staat bekend om de unieke witte rotsen die boven het zandlandschap uitsteken.  De Zwarte Woestijn staat bekend om de zwarte heuvels die boven het goudgele landschap uitblinken. Dit is een één van de meest unieke bezienswaardigheden in Egypte.

Bezienswaardigheden Egypte

3. Bezoek historisch Luxor

De Egyptische stad Luxor staat ook wel bekend als een groot openluchtmuseum. Deze bijnaam heeft de stad te danken aan de vele indrukwekkende bezienswaardigheden die hier te bezoeken zijn. Een bezoek aan deze stad is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in het Oude Egypte. Deze stad spreekt tot de verbeelding. Het was vroeger het middelpunt van de Egyptische Oudheid. De reden dat hier zoveel monumenten te bezoeken zijn heeft te maken met het feit dat de farao’s nieuwe tempels lieten bouwen na elke overwinning.

Daarbij is het ook de laatste rustplaats van bekende farao’s zoals Toetanchamon. De tombes kan je bezoeken in de Vallei der Koningen. Een zéér indrukwekkend complex gelegen midden in een vallei. Een andere bezienswaardigheid om te bezoeken is Karnak, hier liggen twee tempelcomplexen: de Tempel van Amon en het tempelcomplex van Moet. Dankzij de goed bewaard gebleven constructies wordt deze locaties regelmatig voor films gebruikt. Vlakbij Karnak, vind je de Tempel van Luxor. Dit is ook een zeer imposante tempel die mag ontbreken tijdens jouw bezoek aan Egypte.

Luxor is één van de meest bijzondere bezienswaardigheden in Egypte. Vanuit de verschillende badplaatsen zoals El Gouna en Hurghada zijn er excursies te boeken naar Luxor. Blijf je liever in de buurt? Bekijk dan de leukste dingen om te doen in Hurghada.

Bezienswaardigheden Egypte

4. Ontdek de Rode Zee

De Rode Zee is een zeer geliefde bestemmingen onder duikers. Dit komt door de overvloed aan uitstekende duiklocaties. Je vindt hier namelijk prachtige koraalriffen en een grote diversiteit naan kleurrijke vissen. Daarbij zijn er ook indrukwekkende scheepswrakken waar de duikliefhebber zijn hart op kan halen. Naast de mooie vissen vind je in Egypte ook een aantal grotere diersoorten. Zo heb je de kans om dolfijnen, haaien, zeeschildpadden en zeekoeien te spotten tijdens jouw duik. Vooral het gebied Marsa Alam staat bekend om de populatie zeekoeien.

Ook als je niet kan duiken zijn er nog genoeg mogelijkheden om de onderwaterwereld te ontdekken. Zo kan je tijdens het snorkelen ook genieten van de gekleurde koraalriffen en mooie vissen. Bij veel hotels kan je zelfs al voor de deur, bij het huisrif snorkelen. Maar er zijn ook genoeg leuke excursies om te doen, waarbij je zelfs nog kans hebt om dolfijnen te zien. Voor de allerkleinste of mensen die minder comfortabel zijn in het water, is een glasbodemboot een goed alternatief. Zo geniet je alsnog van al het moois onderwater maar dan vanuit de boot. Ben je benieuwd naar wat je nog meer kunt doen bij de Rode Zee? Lees dan deze blog over de leukste excursies bij de Rode Zee.

Bezienswaardigheden Egypte

5. Vaar over de Nijl

De Nijl is de langste rivier ter wereld en stroomt door heel Egypte. De rivier wordt gezien als de ader van Egypte, veel van de lokale bevolking is afhankelijk van deze rivier. Dit komt door de vruchtbare grond rondom de Nijl. Tijdens een tocht over de Nijl zie je het echte Egypte. Langs deze rivier is de beschaving in Egypte opgebouwd. Vandaar dat het zo bijzonder is om over de Nijl te varen. Daarbij ontdek je vanaf het water Egypte vanuit een heel ander perspectief.

Doordat de Nijl zo ontzettend lang is, is het mogelijk om vanuit verschillende locaties in Egypte een boottocht doen. Ook is het mogelijk om een meerdaagse Nijlcruise te boeken waarbij je langs verschillende bezienswaardigheden komt zoals de stad Luxor.

We hebben ons best gedaan om de mooiste bezienswaardigheden van Egypte op een rijtje te zetten. Egypte is een prachtig land waar je zoveel meer kunt zien dan alleen het strand. We raden daarom ook echt aan om tijdens jouw vakantie één van de bezienswaardigheden te bezoeken. Of je nu liever het Oude Egypte ontdekt in Luxor of een tour doet door de woestijn, je gaat gegarandeerd een bijzondere dag tegemoet.  Egypte is over het algemeen een veilig land om in reizen, maar er zijn wel enkele uitzonderingen. Voor meer informatie over de veiligheidssituatie in Egypte, lees de blog Reisadvies Egypte.

Bezienswaardigheden Egypte

Boek nu jouw vakantie naar Egypte

Ben je na het lezen over deze bijzondere bezienswaardigheden geïnteresseerd geraakt in een vakantie naar Egypte? Bekijk dan hier ons aanbod aan vakanties naar dit mooie land.

Bekijk ons aanbod