Wat is de leukste hippiemarkt op Ibiza?

Het prachtige eiland Ibiza is een hele populaire vakantiebestemming. Wij snappen heel goed waarom! Ibiza heeft een hele interessante hippiecultuur. Deze is ontstaan in de jaren 70, toen Ibiza werd ontdekt door zonliefhebbers over de hele wereld. Rond deze tijd namen de creatieve zielen en hippies het eiland over. Daardoor kan je vandaag de dag nog steeds de hippiesferen ervaren. Een bezoekje aan een hippiemarkt op Ibiza mag dus niet op jouw lijstje ontbreken. Hier kan je veel leuke souvenirs kopen, zoals kleurrijke kleding en zelfgemaakte sierraden. Maar wat is nou de leukste hippiemarkt op Ibiza? Wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet! Zo kan jij goed voorbereid aan je vakantie naar Ibiza beginnen.

hippiemarkt ibiza

1. Hippiemarkt Las Dalias

Las Dalias is de populairste hippiemarkt van Ibiza. Heel romantisch, deze markt is namelijk begonnen op Valentijnsdag in 1985. Toen waren er nog maar 5 kraampjes, maar inmiddels zijn het er ruim 200! Naast kraampjes vind je hier livemuziek en lekker eten. Er is zelfs een massagetent!

Openingstijden

Las Dalias is iedere zaterdag geopend. Van april tot oktober is de markt geopend van 10.00 tot 20.00 uur. Van november tot maart van 10.00 tot 18.00 uur.

Bezoeken

De entree van Las Dalias is gratis. Naast de markt is een groot parkeerterrein waar je voor een paar euro kan parkeren. Andere opties zijn een taxi, de bus of een georganiseerde trip.

Het adres is:

Carretera San Carlos Km. 12
07850 Sant Carles de Peralta

 

2. Hippiemarkt Punta Arabi

Een andere aanrader is de hippiemarkt Punta Arabi. Punta Arabi is de grootste hippiemarkt op Ibiza. Hij is ontstaan in 1973, met een kraampje of 5. Vandaag de dag zijn er veel meer kraampjes, namelijk 500! Wat dacht je van lekkere hapjes? Mooie zelfgemaakte sieraden? Of misschien koop je hier wel een mooie nieuwe outfit!

Openingstijden

De hippiemarkt van Punta Arabi is van april tot en met oktober iedere woensdag geopend tussen 10.00 uur en 18.00 uur.

Bezoeken

Je kan de hippiemarkt gratis bezoeken. Naast het marktterrein ligt een parkeerplaats, waar je voor een paar euro kan parkeren. Heb je geen auto bij de hand? Er gaan diverse bussen naar deze markt. Ook weten alle taxichauffeurs het wel te vinden!

Het adres is:

Avinguda Punta Arabí
07840 Santa Eulalia del Río

hippiemarkt Ibiza

3. Vlooienmarkt van San Jordi

Als jij liever iets anders bezoekt dan een standaard hippiemarkt, is de vlooienmarkt van San Jordi wat voor jou! Hier vind je precies wat je verwacht op de gemiddelde vlooienmarkt: allerlei willekeurige voorwerpen. Deze markt is veel minder bekend onder de toeristen dan de hippiemarkten. Daardoor vind je hier veel lokale bewoners van Ibiza.

Openingstijden

De vlooienmarkt van San Jordi is het hele jaar door geopend op zaterdag van 9.00 uur tot 14.00 uur.

Bezoeken

De markt wordt gehouden op het terrein Hipódromo Sant Jordi. In de omgeving van de markt kan je gratis parkeren.

 

4. Hippiemarkt Cala Llonga

Een andere gezellige hippiemarkt is de markt van Cala Llonga. Wat deze markt onderscheidt van andere hippiemarkten, is dat het in de avond is! Je kan hier allerlei leuke souvenirtjes vinden voor je vakantie naar Ibiza. Verder zijn er kleren, sieraden en kunstvoorwerpen.

Openingstijden

De hippiemarkt van Cala Llonga is iedere zondag geopend van mei tot en met oktober van 18.00 uur tot middernacht.

Bezoeken

Je kan gratis parkeren in de omgeving van de markt. Het adres is:

Ctra. Cala Llonga (boulevard)
07849 Cala Llonga

Op vakantie naar Ibiza?

Hopelijk heb je na het lezen van deze blogpost veel inspiratie op kunnen doen voor je vakantie naar Ibiza! Weet jij al welke hippiemarkt je gaat bezoeken? Moet jij je vakantie naar Ibiza nog boeken? Neem dan eens een kijkje bij ons aanbod!

Bekijk al onze vakanties naar Ibiza