Als je denkt aan Rome, dan denk je aan het prachtige Colosseum, de vele fonteinen en de Spaanse trappen. Maar waar Rome, eigenlijk heel Italië, nog meer om bekend staat, zijn de heerlijke ijsjes. In Rome moet je minstens één keer per dag een ijsje eten. Je hoeft geen Italiaan te zijn om de beste ijssalons in Rome te weten, wij hebben ze voor je op een rij gezet. Zo weet jij waar je de lekkerste ijsjes in Rome kan vinden. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is proeven!

lekkerste ijsjes Rome

Come il Latte

De ijssalon is gespecialiseerd in roomachtig ijs. Het ijs bestaat voor 70% uit melk en de rest uit de smaak die je wilt. Tip: neem een hoorn die is overgoten met chocolade. Dat wil je niet missen!
Via Silvio Spaventa, 24/26

 

Il Gelato di San Crispino

Dit is één van de meest bekende ijssalons in Rome. Hij zit namelijk vlakbij de Trevifontein. Mocht je op de terugweg toch nog heel graag een ijsje willen van Il Gelato di San Crispino… Ze hebben ook een winkeltje op het vliegveld van Rome.
Via della Panetteria, 42

 

Giolitti

Dit is de oudste ijssalon van heel Rome, zelfs bekende mensen komen hier speciaal hun ijsje halen! De specialiteit van Giolitti is een bekertje ijs met een heerlijk kopje koffie.
Via Degli Uffici del Vicario, 40

 

Gelateria dei Gracchi

Zelfs de Amerikaanse kok Anthony Bourdian heeft Gelateria dei Gracchi verkozen tot de beste ijssalon van Rome. Zeker de moeite waard om hier een bezoekje aan te brengen. En neem dan vooral het chocoladeijs. Dat is hier werkelijk heerlijk.
Via dei Gracchi, 272

 

Grom

Dit is dé bekendste ijsketen van Italië. Er zijn meerdere vestigingen in Rome, en zelfs in New York, Tokio en Dubai! Dat neemt niet weg dat je hier heerlijke vers bereid ijs vindt. Hun specialiteit? Heerlijke fruit sorbets!
Meerdere locaties, waaronder Villa della Maddalena 30 en Via Agonale 3.

lekkerste ijsjes Rome

Boek nu jouw stedentrip naar Rome

Heb je na deze blog zin gekregen in een lekker Italiaans ijsje? Bekijk hier onze stedentrips naar de prachtige stad Rome en wie weet geniet jij binnenkort wel van een heerlijk ijsje in Rome.

Bekijk onze stedentrips naar Rome