Arucas op Gran Canaria is een bijzonder stadje. Je vind hier namelijk een rijke geschiedenis, culturele bezienswaardigheden, een prachtige botanische tuin en een rumfabriek. Vooral de rumfabriek trekt veel bezoekers naar dit stadje op Gran Canaria. Tijdens een bezoek aan de Arehucas rumfabriek op Gran Canaria leer je meer over hoe de rum gemaakt wordt en krijg je de gelegenheid om deze heerlijke rum te proeven. Dit is wat ons betreft een hele interessante maar vooral ook een hele lekkere excursie om te maken tijdens een vakantie naar Gran Canaria.

Arehucas Rumfabriek op Gran Canaria

De rumfabriek opende haar deuren in 1884. Met suikermachines ingevoerd uit Schotland ging deze fabriek van start. De opening van de fabriek werdt met veel enthousiasme ontvangen, vooral dankzij de werkmogelijkheden. Helaas sloeg het noodlot toe in 1920 en moest de fabriek zijn deuren sluiten. Alle suikermachines werden verkocht behalve die van de distilleerderij. Gelukkig werd tientallen jaren later de fabriek een nieuw leven geschonken. De Ron Arehucas op Gran Canaria was geboren. Tegenwoordig draait de fabriek een flinke productie. Zo wordt er hier jaarlijks 3,5 miljoen liter rum gemaakt. Deze rum is een geliefde drank op alle Canarische Eilanden.

 

Een tour door de rumfabriek

Tijdens een bezoek aan de Arehucas rumfabriek krijg je een tour door de fabriek. Zo leer je meer over de geschiedenis van de fabriek en over het proces van rum maken. De tour duurt 45 minuten en is een leuke, educatieve manier om meer over rum te leren. Wist je bijvoorbeeld dat suikerriet het basis ingrediënt is van rum? Maar het hoogtepunt is wat ons betreft het einde van de tour, dan is het namelijk tijd om verschillende soorten rum te proeven.

 

De openingstijden van de Arehucas rumfabriek

De openingstijden van de Arehucas rumfabriek op Gran Canaria zijn maandag tot en met vrijdag tussen 9 uur in de ochtend tot 2 uur in de middag. Deze tour kost slechts €4.20 per persoon.

 

Hoe bereik je de Arehucas rumfabriek op Gran Canaria

De Arehucas rumfabriek ligt op slechts een paar minuutjes lopen vanaf het Arucas busstation. Onderaan de pagina staat hoe je vanaf Las Palmas gemakkelijk met de bus naar Arucas reist. Natuurlijk is de fabriek ook te bereiken met een huurauto.

Het adres van de fabriek is:

Calle Era de San Pedro, 2

35400 Arucas Las Palmas, Spain

Tip: Neem een flesje rum mee als souvenir, daar maak je (bijna) iedereen wel blij mee. Natuurlijk ook een leuk idee voor jezelf, telkens als je een slokje neemt denk je terug aan die heerlijke vakantie op Gran Canaria.

Arehucas Gran Canaria

Wat kan je nog meer doen in Arucas?

Als je in Arucas bent zal de kerk van San Juan Bautista gelijk opvallen. Deze springt er duidelijk uit tussen de andere gebouwen in de stad.  De kerk heeft zelfs iets weg van de Sagrada Familia, gelukkig is deze kerk wel af.  Wil je nog meer cultuur beleven? Maak dan een bezoekje aan het Municipal Museum. Hier staat een permanente expositie van Canarische schilders en beeldhouwers. Daarbij zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen.

De botanische tuin van Arucas is ook leuk om te bezoeken. Het tropische karakter van de tuin zorgt meteen voor een vakantiegevoel. De bijzondere flora en fauna die hier te bezichtigen is, is een echte aanrader voor natuurliefhebbers. Zo is er een drakenboom van maar liefst 200 jaar oud of wat dacht je van een 30 meter hoge Koningspalm. Maar ook als je niet zo bekend bent met de bomen en planten kan een wandeling een leuke activiteit zijn. In de Jardin de la Marquesa wandel je namelijk langs maar liefst 500 verschillende soorten planten voornamelijk afkomstig uit de Canarische Eilanden.

Na een dagje vol met cultuur, natuur en rum is het tijd om de lokale keuken te ontdekken. Voor een authentieke ervaring ga je naar Tasca Jamon Jamon. Een klein barretje waar de jamon boven je hoofd hangt. Ga voor een lekkere selectie van kaasjes en ham met een lekkere lokale wijn. Een andere aanrader is La Dolarosa, een charmante bar in een felgekleurd gebouw. Op het terras geniet je nog even van het zonnetje onder het genot van een verkoelend drankje.

Hoe bereik je de stad Arucas?

De stad Arucas ligt in de beurt van Las Palmas. Met een huurauto kan je gemakkelijk zelf richting Arucas rijden. Maar gelukkig kan je ook met het openbaar vervoer naar Arucas. Vanuit Las Palmas vertrekken verschillende bussen naar Arucas.  Op de website van het busbedrijf Global kan je de meest actuele vertrektijden en het busnummer vinden. Er rijden verschillende bussen per dag richting Arucas. Een enkele rit vanaf Las Palmas naar Arucas kost nog geen €2.

 

Arehucas Gran Canaria

Boek hier jouw vakantie naar Gran Canaria

Ben je enthousiast geworden over de Arehucas rumfabriek? Boek dan een vakantie naar Gran Canaria. Hier geniet je van prachtige stranden, lekker weer, interessante cultuur en heerlijke rum.

Boek hier jouw vakantie naar Gran Canaria