Stel het je voor…. je bent op vakantie, ligt op een heerlijk strandbedje en de zonnestralen branden op je net gebruinde huid. Je pakt je cocktail en neemt er een grote slok van. Wat voelt dat fijn, dát ultieme vakantiegevoel, vind je ook niet? Er zijn tientallen verschillende cocktails, dus er zit gegarandeerd een lekkere cocktail voor jou bij. Om je alvast in de vakantiestemming te krijgen, delen we onze persoonlijke top 5 van lekkerste cocktails graag met je.

 

Top 5 lekkerste cocktails

1. Mojito

Stipt op nummer 1 komt zeker de Mojito. Je kent hem vast, de verfrissende cocktail die al bestaat sinds de jaren ’30. Het is een echte dorstlesser als je het ons vraagt. De klassieke Mojito wordt gemaakt met rum, limoemsap, rietsuiker, spuitwater, munt en ontzettend veel ijs. Houd je niet zo van limoen? Geen zorgen! Op de Mojito zijn namelijk ontzettend veel varianten. Probeer eens de Mojito Strawberry, waarin er gebruik wordt gemaakt van aardbeiensiroop. Ook de variant met sinaasappel en passievrucht zijn zeker het proberen waard!

Cocktail Pornstar Martini

2. Pornstar Martini

De volgende in de lijst is ook absoluut één van de lekkerste cocktails, namelijk de Pornstar Martini. Deze cocktail komt oorspronkelijk uit Australië, maar heeft door de jaren heen zijn weg gevonden naar alle andere continenten. Je maakt de Pornstar Martini met de ingrediënten vanille vodka, Passoa of passievuchtsap, champagne en eiwit. Deze cocktail is alles wat je wilt in een cocktail: fris, zoet en vol van smaak. Een echte topper als je het ons vraagt. Wij krijgen al dorst als we ernaar kijken.

3. Margarita

De volgende in het lijstje is de Margarati, ook wel bekend als de ‘frozen favorite’ onder de cocktails! De Margarita is uitgegroeid tot één van de bekendste en wordt overal ter wereld gedronken. Je maakt de cocktail zelf met tequila, cointreau en verse limoen- of agavesap. Het is het allerlekkerst als je de sap eerst in de vriezer gooit. Even in de blender en genieten maar!

4. Mimosa

De Mimosa is een mega simpele, maar super feestelijke cocktail die eigenlijk voor iedere gelegenheid wel geschikt is. Deze makkelijk te maken cocktail heeft maar twee ingrediënten nodig – namelijk sinaasappelsap en champagne (of cava als je dat lekkerder vindt). Mega eenvoudig en super lekker! Veel sneller geniete van een heerlijke cocktail kan bijna niet. Wil je liever een frisse variant met een verrassend effect? Voeg dan eens een bolletje citroenijs toe. De smaak van de citroen maakt de cocktail nóg frisser, en het ijs maakt de cocktail wat romiger van smaak.

Long Island Iced Tea

5. Long Island Iced Tea

Eén van de meest heftige, maar ook zeker één van de lekkerste cocktails voor in de zomer vinden we toch zeker de Long Island Iced Tea. Deze bijzondere cocktail is uitgevonden door een vrouw uit Long Island. Overdag wilde ze graag stiekem cocktails drinken. Ze gebruikte hiervoor de drankvoorraad van haar man. Door deze te maken zodat hij leek op normale ice tea, had niemand wat door. Maar deze cocktail bevat alles behalve ice tea. Ben je klaar voor de ingrediënten? Want het zijn er nogal wat. Deze lekkere cocktail maak je met wodka, gin, tequila, triple sec, rum, cola, grenadine en citroensap. Geloof ons, het is een sterke cocktail, maar zeker eentje die je een keer moet proberen!