Kreta is het grootste eiland van Griekenland en is een populaire vakantiebestemming voor jong en oud. De populaire badplaatsen Malia, Chersonissos, Agios Nikolaos en Agia Pelagia zijn in de zomer drukbezocht en liggen aan het strand. Maar waar in Kreta ga jij op vakantie? En wat zijn de mooiste stranden van Kreta? We hebben het voor je uitgezocht!

 

Top 6 mooiste stranden op Kreta

1. Balos

Het strand en de baai van Balos (vlakbij Gramvousa in het noordwesten van Kreta) is één van de meest herkenbare en populaire plaatsen van Kreta. Deze bijzondere plek is dan ook zeker meer dan een bezoekje waard. Dit stukje van Griekenland ziet er tropisch uit en lijkt zelfs Caribisch. Het strand is te bereiken na een flinke wandeling of met een dagexcursie per boot.

Elafonissi strand op Kreta

2. Elafonissi

Kies je tijdens je vakantie op Kreta voor een huurauto, dan bezoek je makkelijk en snel het bijzondere Elafonissi. Bijzonder en romantisch is het zeker! Het strand is naast het witte zand ook vaak voor een deel roze gekleurd. Dit komt door de kleine schelpjes die op het strand liggen. Elafonissi staat al jaren in de top 5 van mooiste stranden van Europa, en in de top 25 van mooiste stranden ter wereld. Dat is natuurlijk niet voor niets! Daarom hoort dit prachtige strand ook zeker in het rijtje voor mooiste stranden van Kreta.

 

3. Falasarna

In het noordwesten, niet ver van Balos beach en Chania, ligt Falasarna. Dit is een mooi langgerekt zandstrand waar je heerlijk kan ontspannen en zonnebaden. Het zeewater is helderblauw en het strand heeft een Blue Flag. Dit is een vlag die staat voor het milieu en voor een goede veiligheid. De zeebodem loopt geleidelijk af en is daarom geschikt voor gezinnen met kinderen. Leuk om te weten: langs dit strand vind je de enige duinen van Kreta!

Chrissi strand op Kreta

4. Chrissi

Ten zuiden van de stad Ierapetra ligt Chrissi eiland. Dit is het zuidelijkste stukje van Griekenland, en zelfs van Europa! Het eiland lijkt tropisch met hagelwitte zandstranden en de zee in de mooiste kleuren blauw. Vanuit de haven van Ierapetra maak je een dagexcursie naar het eiland. De boottocht duurt ongeveer een uur en is beschikbaar vanaf mei. Je kan het strand dus niet op eigen gelegenheid bezoeken, maar je komt zo wel op één van de mooiste plekjes van Kreta!

 

5. Vai

Als je een bezoek brengt aan het strand Vai dan wordt je getrakteerd op palmbossen en natuurgebieden. Deze grenzen aan het strand en zijn beschermd gebied. De palmbomen geven het strand een tropisch en exotisch gevoel waardoor je het idee hebt op een tropisch eiland te zijn. Het strand van Vai is bereikbaar via de stad Sitia. Dit ligt op ongeveer 70 kilometer van Agios Nikolaos. Een bezoek aan Vai zal je vakantie op Kreta helemaal compleet maken!

6. Matala

Ten zuiden van Heraklion ligt het strand van Matala. In de zandrotsen aan de zijkant zie je nog oude grotten. Hier verbleven de hippies in de jaren zeventig en tachtig vaak tijdens hun vakantie. Tegenwoordig worden hier nog regelmatig feesten en festival georganiseerd. Breng tijdens je vakantie op Kreta dus zeker een bezoekje aan dit mooie deel van Griekenland!

Balos Baai op Kreta

Beslis zelf welk strand het allermooist is

Krijg jij al zin in vakantie in een zorgeloze vakantie op een prachtig strand? Kreta zal je zeker niet teleurstellen!

Bekijk al onze vakanties naar Kreta