Ervaar de luxe op Santorini

Stel je eens voor, luxe vakantie vieren als een echte prins of prinses in een  luxe hotel… En dat op nog geen 3,5 uur vliegen vanaf Amsterdam! Het kan allemaal op het prachtige Griekse eiland Santorini! Het eiland staat bekend om de schattige witte huisjes met de blauwe koepels. Het is er zo mooi, dat het lijkt alsof je in een sprookje zit. Dit eiland wordt niet voor niets het meest romantische eiland van Griekenland genoemd. Daar wil jij toch ook een luxe vakantie beleven? Wij hebben alvast wat luxe hotels op Santorini voor je opgezocht.

luxe hotels op santorini

Wat Santorini zo bijzonder maakt, is het waanzinnige uitzicht vanaf het gebergte in Oia. Dit dorpje is (geheel terecht) het meest idyllische plekje van heel Santorini. Vanuit de straten van Oia kijk je direct op het water waar de zon ondergaat. Het beste uitzicht heb je vanuit het hooggelegen kasteel. Wees er vroeg bij, dan weet je zeker dat je het allermooiste uitzicht hebt. Een prachtig uitzicht om romantisch bij weg te dromen… Oia wordt regelmatig het meest fotogenieke dorp op Santorini genoemd. Zorg dus zeker dat je hier wat mooie foto’s hebt gemaakt, als herinnering aan je vakantie!

luxe hotels op santorini

Canaves Oia Epitome

Bij dit vijf-sterrenhotel ontdek je wat échte luxe inhoudt! Zo kan je tijdens je vakantie ultiem ontspannen van alle luxe faciliteiten, zoals een prachtig zwembad en een uitgebreide spa. Na je vakantie bij Canaves Oia Epitome wil je niet meer naar huis!

Bekijk dit hotel
luxe hotels op santorini

In Fira, de hoofdstad van Santorini, is het wat rustiger dan in het bekende Oia. Wat Fira zo uniek maakt, is de manier waarop de stad is gebouwd. De stad is namelijk gebouwd tegen de rand van de steile kliffen aan. Deze steile kliffen zijn eigenlijk de krater van Santorini. Je kijkt vanuit de hoofdstad op het westen, waardoor ook vanaf hier de zonsondergang heel goed is te bewonderen. In de avond wordt Fira namelijk extra romantisch. Doordat het water zo enorm mooi verlicht wordt door de zonsondergang voelt het eiland enorm luxe aan. De restaurants worden extra verlicht met kaarsen om de sfeer er zo nog meer in te krijgen.

luxe

Astro Palace Hotel & Suites

Dit prachtige vijf-sterren hotel in Fira ademt luxe! Het ligt vlakbij het strand en er zijn allerlei restaurants en bars in de buurt. Er zijn veel luxe faciliteiten, zoals een prachtig zwembad. In het mooie restaurant worden er op verzoek zelfs speciale honeymoon gerechten geserveerd. Super romantisch!

Bekijk dit hotel
strand

De stad Kamari ligt ten oosten van Fira. Het is de drukste badplaats van Santorini. Het wordt ook wel eens het ‘zwarte strand’ genoemd. Niet omdat het druk is, maar omdat de kiezels zwart zijn. Het strand van Kamari moet je zéker bezocht hebben tijdens je reis, het is namelijk bestempeld als één van de mooiste stranden van Santorini! Kortom, Kamari is de ideale bestemming voor wie overdag lekker van de zee wil genieten en ‘s avonds te genieten van een lekker luxe diner. De sfeer is er erg ontspannen en je kan er langs de boulevard lopen of lekker wandelen in de omgeving.

luxe hotels op santorini

Cavo Bianco

Dit hotel in Kamari is de ideale keuze voor levensgenieters, die opzoek zijn naar luxe en stijl. Bij Cavo Bianco is overal aan gedacht! De kamers zijn heel luxe en vind je er zachte terrassen. Bij het hotel kan je lekker ontspannen op een Balinees bed bij het zwembad of boek een ontspannen massage.

Bekijk dit hotel
luxe hotels op santorini

Een andere optie voor je vakantie op Santorini is het plaatsje Akrotiri. Het is hier een stuk minder druk en toeristisch dan in de eerder genoemde steden. Het is er ook iets minder mooi, door de houten telefoonpalen die je er vindt. Er zijn wel een aantal gezellige straatjes. Ook ligt Akrotiri vlakbij het bijzondere Red Beach, een strand met rood zand. Daarnaast zijn er in de buurt oude Minoïsche opgravinden te vinden, die naar het dorp zijn vernoemd. Verder vind je in Akrotiri de restanten van een Venetiaans kasteel en enkele kerken. Kortom, een cultureel plaatsje met een rijke geschiedenis!

hotel

Ambassador Aegean Luxury Hotel & Suites Santorini

Het meest luxe hotel in Akrotiri is zonder twijfel Ambassador Aegean Luxury Hotel & Suites Santorini. De locatie en het uitzicht zijn prachtig en erg romantisch. Daarnaast beschikt het hotel over allerlei luxe faciliteiten!

Bekijk dit hotel
strand

Perissa op Santorini is vooral een populaire badplaats onder jongere reizigers. Het ligt ten zuiden van de berg Mesa Vouno. Je vindt hier een lang zwart strand van wel zeven kilometer lang, dat ook wel ‘the black beach’ wordt genoemd. Langs het strand zijn er allerlei strandtentjes, tavernes en restaurantjes. Ook kan je hier allerlei watersporten uitoefenen tijdens je vakantie. Een must see tijdens je verblijf in Perissa is de kerk bovenop de berg. Dit is één van de grootste kerken van Santorini en heeft een mooie blauwe koepel.

luxe hotels op santorini

Hotel Antoperla Luxury Hotel & Spa

Hotel Antoperla Luxury Hotel & Spa is een super luxe hotel en is daardoor onze favoriet in Perissa. Dit hotel heeft duidelijk een Griekse stijl, dankzij de witte muren. Het is het enige hotel in Pernissa met een spa. Het heeft in totaal 18 privé zwembaden! Luxer vind je het nergens.

Bekijk dit hotel
Sakros

Het dorp Imeroviglio is ook prachtig. Het is een goed alternatief voor bijvoorbeeld Oia, omdat het net zo mooi is, maar een stuk minder duur. Imeroviglio is redelijk hoog gelegen, waardoor je een mooi uitzicht hebt op Fira, Oia, maar ook de Griekse eilanden Nea Kameni en Thirassia. Tijdens je vakantie in Imeroviglio moet je zeker het rotsenpunt Sakros bezoeken, dat te voet te bereiken is. Hier geniet je van de mooiste zonsondergangen van het heel Santorini! Dit dorp is de ideale keuze voor vakantiegangers die rust willen, maar niet willen inleveren op uitzicht en luxe!

luxe hotels op santorini

Chromata

Eén van onze favoriete hotels in Imeroviglio is Chromata. Dit super luxe hotel heeft een hoge ligging, waardoor je prachtig uitzicht hebt. Dit hotel dat is gebouwd in Griekse sferen heeft moderne kamers en zelfs een infinity pool! Wat wil je nog meer?

Bekijk dit hotel
heart

Megalochori is een traditioneel dorp op Santorini. Het is pittoresk en kleinschalig, maar toch is het vlakbij de luchthaven van Santorini. Het hart van Santorini ligt bij Megalochori, aan een kraterrand. Dit is een uitzichtpunt waar je rotsen in de vorm van een hartje kan zien. Verder vind je hier de Agios Nikolaos kerk en de Agi Anargiri kerk, met hun bijzondere architectuur. Kortom, een rijke cultuur en geschiedenis! Stranden vind je hier helaas niet, daarvoor moet je naar één van de nabijgelegen steden.

luxe hotels op santorini

Villas And Mansions Of Santorini

Dit complex is een echte aanrader in Megalochori. De villa's hebben een traditionele uitstraling, maar zijn van alle gemakken voorzien! Zo kan je bijvoorbeeld zelfs kiezen voor een villa met privézwembad. Wat wil je nog meer?

Bekijk dit hotel

Kortom, de luxe in Santorini is niet alleen zichtbaar in de uitstraling van het eiland. De luxe is vooral te merken in de meest prachtige hotels en resorts op het eiland. Veel hotels en resorts zijn gebouwd tegen het gebergte aan. Bij al deze hotels heeft (bijna) iedere hotelkamer uitzicht over het water en sommigen dus ook over de zonsondergang of -opgang. Het personeel doet er alles aan om jouw vakantie zo aangenaam mogelijk te maken en zorgt ervoor dat je van alle luxe wordt voorzien. Zie jij jezelf al liggen aan je eigen privézwembad in een sprookjesachtige luxe suite? Hopelijk heb jij dan wat gehad aan deze lijst met luxe hotels op Santorini!

vakantie

Meer Santorini?

Ben jij helemaal enthousiast geworden voor een vakantie naar Santorini? Dit romantische eiland is de perfecte bestemming om voor luxe te kiezen! Geen zorgen, wij hebben de meest luxe hotels op Santorini alvast voor je opgezocht.

Bekijk onze luxe vakanties in Santorini