De leukste bezienswaardigheden op Santorini

Je kent dit Griekse eiland vast wel, het prachtige Santorini! Het eiland staat bekend om de leuke witte huizen met blauwe koepels. Veel mensen die Santorini hebben bezocht zeggen dat het lijkt alsof je in een sprookje zit! Het is niet voor niets dat Santorini het meest romantische eiland van Griekenland wordt genoemd… Heb jij laatst een vakantie naar Santorini geboekt? Of ben je van plan dit binnenkort te doen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In dit artikel lees je wat de leukste bezienswaardigheden op Santorini zijn. Zo ga je goed voorbereid op pad. Lees snel verder welke bezienswaardigheden op Santorini je niet mag missen!

bezienswaardigheden Santorini

1. Bekijk de zonsondergangen

Er wordt niet voor niets gezegd: “The best things in life come for free”. De bedenker van deze uitspraak had vast de prachtige zonsondergangen van Santorini in het achterhoofd. In het pittoreske dorpje Oia vind je een gebergte, wat de ideale plek is om de zonsondergangen te bewonderen. Vanaf hier kijk je uit over de zee waar de zon ondergaat. Zorg dat je tijdig aanwezig bent, want het is één van de populairste bezienswaardigheden op Santorini! Zo weet je zeker dat je een goed plekje kan vinden voor de mooiste foto’s. Een leuk aandenken aan je vakantie!

boats

2. Ga op boottocht

De zee rondom het Griekse eiland Santorini behoort zeker tot de beste bezienswaardigheden van Santorini! Op het eiland worden allerlei excursies aangeboden waarbij je de zee op gaat. Er zijn bijvoorbeeld catamaran tours, waarbij je een aantal uur de zee op gaat op een indrukwekkende boot. Vaak worden dit soort tours gecombineerd met een traditionele Griekse maaltijd. De locals van Santorini vissen veel. Er zijn dus ook vis excursies! Hierbij ga je met een schipper vissen in de mooie blauwe zee. De vangst van de dag wordt gelijk bereid en opgegeten! Het is dus niet alleen leuk, maar ook lekker.

3. Bezoek het ‘Black Sand Beach’ Kamari

Als je op vakantie gaat naar Santorini, wil je uiteraard ook genieten van de zon, zee en het strand! De stranden zijn voor veel toeristen de reden om een vakantie naar Santorini te boeken. Wil jij een lekker dagje doorbrengen op het strand? Je zal niet worden teleurgesteld! Duizenden jaren geleden werd Santorini getroffen door een vulkaanuitbarsting, waardoor het zand een zwarte kleur heeft gekregen. Zelfs duizenden jaren later is het strand nog steeds zwart! Dit maakt de stranden anders dan op andere zonbestemmingen, waardoor het populaire bezienswaardigheden op Santorini zijn. Vooral het strand van Kamari is bekend onder toeristen. Overdag kan je hier lekker zonnen of zwemmen in de helderblauwe zee. ‘s Avonds gaan er allerlei restaurants en bars open aan de boulevard!

vulkaan

4. Bezoek de vulkaan

Vlakbij de kust van Santorini ligt het kleine eilandje Thirassia, waar je kan komen met een boot. Op dit eiland is een vulkaan die je kan bezoeken. Naast het bekijken van de vulkaan, kan je baden in de warmwaterbronnen bij de vulkaan. Ook zijn er allemaal leuke restaurants in de buurt. Een leuk weetje: vroeger zat Thirassia vast aan Santorini. Na een vulkaanuitbarsting is het losgeraakt! Op Santorini kan je mee gaan met een bootexcursie naar het eilandje. Dit mag natuurlijk niet ontbreken op een lijstje met bezienswaardigheden op Santorini!

bezienswaardigheden Santorini

5. De kabelbaan van Fira

Fira is de hoofdstad van Santorini. Deze idyllische stad is het bezoeken waard tijdens je vakantie. Je vindt er allemaal bezienswaardigheden! Je hebt er prachtig uitzicht over het eiland en je kan er ritjes maken op ezels! Wil je dat liever niet? Je kan natuurlijk ook lopen of de kabelbaan nemen! Deze brengt je in ongeveer 5 minuten bovenin de stad. Bovenaan vind je allerlei leuke souvenirshops, taverna’s en restaurants! Kortom, in Fira vind je meerdere bezienswaardigheden van Santorini in één stad!

6. Bezoek musea

Voor cultuurliefhebbers zijn er genoeg bezienswaardigheden op Santorini! In de hoofdstad Fira vind je het prehistorische museum. De collectie bevat objecten die zijn opgegraven op het eiland. Hierdoor krijg je een goed beeld van hoe mensen vroeger leefden op het eiland. Een ander museum op Santorini is de Arts Factory. Dit gebouw was vroeger een tomatenblikken-fabriek. Vandaag de dag is het een kunstgalerij, maar er worden regelmatig feesten gegeven en voorstellingen gegeven!

bezienswaardigheden Santorini

7. Ga naar Akrotiri

In Akrotiri op Santorini is absoluut het bezoeken waard tijdens je vakantie. De plaats is te vergelijken met Pompei, het is namelijk verloren gegaan bij een vulkaanuitbarsting. Je vind er opgravingen en ruïnes uit de zestiende eeuw voor Christus. Goed nieuws: de inwoners van Santorini waren op tijd gewaarschuwd en konden vluchten. Er zijn dus geen gewonden gevallen bij deze vulkaanuitbarsting. Kortom, een echte must see bezienswaardigheid op Santorini!

 

 

Santorini

Vakantie boeken naar Santorini?

Hopelijk heb je na het lezen van onze lijst met bezienswaardigheden op Santorini veel inspiratie opgedaan voor je vakantie! Moet jij nog boeken? We hebben de leukste vakanties naar Santorini vast voor je opgezocht.

Bekijk al onze vakanties naar Santorini