Ben jij van plan om dit jaar flink uit te pakken voor je vakantie? Misschien ga je wel op huwelijksreis, of ga jij eindelijk jouw welverdiende droomvakantie boeken. Om eerlijk te zijn heb je helemaal geen reden nodig om een luxe vakantie te boeken. Soms moet je jezelf even flink in de watten leggen! Wil jij dit jaar op luxe vakantie in Europa? Er zijn meer dan genoeg luxe bestemmingen en accommodaties om uit te kiezen! Lees snel verder om onze top 10 van luxe hotels in Europa te bekijken!

Cavo Olympo Luxury Resort & Spa

1. Cavo Olympo Luxury Resort & Spa – Griekse vasteland

Nummer 1 van de meest luxe hotels in Europa is het Cavo Olympo Luxury Resort & Spa. Dit resort ligt in Litochoro, een klein, leuk stadje op het Griekse vasteland. Je zal in dit 5-sterren hotel in alle luxe tot rust komen. Kies voor een suite met een privézwembad of een hot tub. Geniet verder heerlijk in de infinity pool en kijk naar het prachtige uitzicht over de zee. Kom daarna helemaal tot rust in de Spa & Wellness waar je gegarandeerd gaat ontspannen!

Cavo Olympo Luxury Resort & Spa

Cavo Olympo Luxury Resort & Spa

Ga jij genieten in je eigen suite met swim-up kamer?

Bekijk hotel
Luxe hotels in Europa

2. Anantara Vilamoura Algarve Resort – Portugal

Dit resort heeft een rustige locatie in een adembenemende omgeving. Het ligt slechts 10 minuten van het strand en super dichtbij de bekroonde golfbanen. Bij Anantara Vilamoura Algarve Resort vind je alles wat je nodig hebt voor een heerlijk verblijf in de Algarve. Het heeft 5 prachtige zwembaden en een mediterrane wellness. In het stadje Vilamoura ontdek je de prachtige jachthaven en het luxe nachtleven van de stad. Een aanrader is om de wijnhuizen te verkennen en Romeinse ruïnes te bezoeken. Kortom, een luxe resort in een echte luxe bestemming!

Anantara Vilamoura Algarve Resort

Anantara Vilamoura Algarve Resort

Kies voor één van de prachtige suites uit het resort!

Bekijk hotel
Santorini Secret Suites & Spa

3. Santorini Secret Suites & Spa – Santorini

Santorini Secret Suites & Spa ligt op een droomlocatie op het Griekse eiland Santorini. De prachtige suites en villa’s hebben een traditionele Cycladische eilandarchitectuur. Daarbij heeft elke suite een eigen terras met een zwembad of bubbelbad. De suites zijn gelegen in Oia, waar één van de mooiste zonsondergangen ter wereld te vinden zijn. Ook heeft elk verblijf uitzicht op het kristalheldere water van de Egeïsche Zee. Het 5-sterren hotel biedt een uitzonderlijke en persoonlijke service zodat je een onvergetelijke vakantie gaat beleven. Je geniet hier dus écht in alle luxe in één van de meest luxe hotels in Europa.

Tip: Kijk je naar deze blog omdat je inspiratie op wil doen voor je huwelijksreis? Kijk dan ook zeker even naar de honeymoon suite in dit hotel. Hij is echt om bij weg te dromen!

Santorini Secret Suites & Spa

Santorini Secret Suites & Spa

Is het ook jouw droom om een keer in extreme luxe te verblijven?

Bekijk hotel
Luxe hotels in Europa

4. Avaton Resort & Spa – Santorini

Avaton Resort & Spa is een adult-only hotel op het mooie eiland Santorini. Het hotel ligt verscholen aan de kliffen van Imerovigli en heeft een prachtig uitzicht van de betoverende zonsondergang. Kies voor een suite met een privé jacuzzi voor een extra luxe en romantische vakantie. Alle kamers bieden het hele jaar door een prachtig uitzicht op de Egeïsche zee, de beroemde Santorini-caldera en Sunset, met het dorp Oia, Thirassia en de nabijgelegen eilanden op de achtergrond. Ook heeft dit top hotel een heerlijke spa waar je gegarandeerd ontspant. Klinkt als een droomlocatie, toch?

Avaton Resort & Spa

Avaton Resort & Spa in Santorini

Wil jij genieten van de beroemde zonsondergang in Santorini vanuit je eigen zwembad?

Bekijk hotel
Royal Marmin Bay Boutique & Art Hotel

5. Royal Marmin Bay Boutique & Art Hotel – Kreta

Royal Marmin Bay Boutique & Art Hotel is een kleinschalig adult-only hotel op Kreta. Het hotel heeft uitzicht op de beroemde Mirabello-baai in Elounda en bevindt zich in een prachtige natuurlijke omgeving. Als je op zoek bent naar ontspanning, luxe en weg wilt van je dagelijkse routine dan zit je hier helemaal goed! De prachtige kamers hebben een privézwembad. Als je wakker word, neem je dus gelijk een verfrissende duik om je dag goed te beginnen. Om helemaal tot rust te komen, breng je een bezoekje aan de spa in het hotel. Ook geniet je van de heerlijke maaltijden in het restaurant en de uitstekende service.

Royal Marmin Bay Boutique & Art Hotel

Royal Marmin Bay Boutique & Art Hotel

Kom helemaal tot rust in dit super luxe 5-sterren hotel.

Bekijk hotel
Luxe hotels in Europa

6. Iberostar Grand Salome – Tenerife

Dit charmante hotel is een adult-only hotel en heeft een heerlijke locatie aan de kust van Tenerife. De suites van Iberostar Grand Salome hebben een prachtig uitzicht op de zee en je ontspant hier volledig. Er zijn 2 buitenzwembaden, ook beide met uitzicht over zee. Het hotel heeft heerlijke restaurants waar je zeker langs moet gaan als je dit hotel bezoekt. Ontspan verder bij de rustgevende spa of ga sporten in de fitnessruimte. Verder zijn er buiten het hotel ook de leukste watersporten te beleven en zijn er prachtige golfbanen te vinden voor de golfers. Kortom, dit wordt een geweldige vakantie in één van de meest luxe hotels in Europa.

Iberostar Grand Salomé

Iberostar Grand Salome

Dit prachtige hotel scoort een 9.8 op Zoover!

Bekijk hotel
Lopesan Villa del Conde Resort & Thalasso

7. Lopesan Villa del Conde Resort & Thalasso – Gran Canaria

Lopesan Villa del Conde Resort & Thalasso is perfect voor levensgenieters. Kies voor topkwaliteit, luxe en stijl. Het hotel heeft een super goede service, er wordt aan alles gedacht. Als je het hotel binnenkomt, voelt het net alsof je een Canarisch dorpje in loopt. Balkons, gevels, fonteinen… Alles verwijst naar de typische en traditionele architectuur van de eilanden. Dit grootschalige en luxueuze hotel beschikt over een lobby welke een levensechte kopie van een schitterende kathedraal is. Het gehele hotel is rondom de binnenplaats gebouwd, als een heel leuk dorpje. Het hotel biedt vele faciliteiten en heeft een uitstekende ligging direct aan zee.

Lopesan Villa del Conde Resort & Thalasso

Lopesan Villa del Conde Resort & Thalasso

Kies voor topkwaliteit en uitstekende service in dit hotel.

Bekijk hotel
Luxe hotels in Europa

8. Dubrovnik Palace – Kroatië

Dit 5-sterrenhotel heeft het allemaal: een luxe wellnesscentrum, uitstekende gastronomie en een spectaculair uitzicht op zee vanuit elke kamer. Dit zijn alle ingrediënten om in het lijstje te staan van de meest luxe hotels in Europa. Dubrovnik Palace is rustig gelegen op het prachtige schiereiland Lapad en je bent in een paar minuten met de auto, bus of taxi in de oude binnenstad van Dubrovnik. Het hotel heeft twee buitenzwembaden en één binnenzwembad. Als je een dagje geen zin hebt in het zwembad ben je ook direct vanuit het hotel op het heerlijke rustige strand. Er zit ook een duikcentrum voor de duikliefhebbers. Vlakbij het hotel ligt een scheepswrak wat een geweldige en populaire plek is om te duiken.

Dubrovnik Palace

Dubrovnik Palace

Geniet in dit duurzame en luxe hotel!

Bekijk hotel
Grand Palladium White Island Resort & Spa

9. Grand Palladium White Island Resort & Spa – Ibiza

Bij Grand Palladium White Island Resort & Spa beleef je een onvergetelijke vakantie in stijl. Het is pas gerenoveerd en is perfect voor degenen die het beste van Ibiza willen ervaren. Ook staat het hotel bekend om de goede service en kwaliteit. Je loopt zo het strand op en geniet van de heerlijke Spaanse zon. Neem een frisse duik in het zwembad en geniet van culinaire hoogstandjes in één van de restaurants. De kamers zijn fris en modern ingericht en vanaf je balkon heb je een prachtig uitzicht over de zee. Je kunt gebruik maken van alle faciliteiten van het naastgelegen hotel Grand Palladium Palace Ibiza & Spa. Hiermee heb je veel keuze uit diverse restaurants, zwembaden, sport- en wellness faciliteiten.

Grand Palladium White Island Resort & Spa

Grand Palladium White Island Resort & Spa

Kom tot rust in dit luxe hotel op Ibiza.

Bekijk hotel
Luxe hotels in Europa

10. Four Seasons Hotel – Cyprus

Het Four Seasons hotel staat als laatste in dit lijstje, maar hij behoort zeker tot één van de meest luxe hotels in Europa. Dit is een prachtig en luxe hotel waar je een geweldige vakantie beleeft. Het hotel is pas gerenoveerd en heeft een nieuw concept toegepast. Ze gaan altijd mee met de trends en stralen passie en persoonlijke betrokkenheid uit. Als je de optimale luxe in het hotel wil ervaren, kies dan voor de mooiste kamers met privé zwembad of jacuzzi. Het hotel zit direct aan het strand en heeft prachtige zwembaden waarvan een adult-only infinity pool. Je ontspant volledig door een dagje naar de spa te gaan en een heerlijke massage te boeken. Ook zijn er vele sportgelegenheden waaronder watersporten en een duikschool. Of je nu tot rust wil komen of liever actief bent, je gaat je gegarandeerd vermaken in dit prachtige hotel.

Four Seasons Hotel

Four Seasons Hotel

Kies voor een kamer met je eigen jacuzzi!

Bekijk hotel

Kortom, er zijn ontzettend veel luxe hotels in Europa te vinden. Veel van deze luxe hotels bieden all inclusive verzorging, verschillende wellness faciliteiten en mooie zwembaden. Of je nou met het hele gezin op luxe vakantie wil, of lekker met zijn tweetjes: er zit sowieso iets leuks voor jou tussen! Weet je wat ook leuk en heel luxe is? Verblijven in een swim-up kamer! Lees hier onze blogpost over verschillende hotels met swim-up kamer, binnen én buiten Europa.

luxe vakanties

Op luxe vakantie?

Ben je nog niet uitgekeken op al die prachtige luxe bestemmingen? Neem dan eens een kijkje bij al onze luxe vakanties, binnen én buiten Europa! Misschien kom je jouw droomvakantie wel tegen...

Bekijk al onze luxe vakanties