De Samariakloof

De Samariakloof is één van de populairste bezienswaardigheden op het mooie eiland Kreta. Ga jij binnenkort op vakantie naar Kreta, of ben je van plan om te boeken? Dan mag een bezoekje aan de Samariakloof niet op jouw to-do list ontbreken! Lees snel verder voor meer informatie over deze bijzondere bezienswaardigheid.

Wat is de Samariakloof?

Zoals de naam al verraad, gaat het om een indrukwekkende rotsenkloof. Het landschap van Kreta bestaat uit honderden kloven, maar de Samariakloof is het meest bekend! Dit komt door de indrukwekkende rotswanden, maar ook door de lengte van de kloof. Je kan er namelijk lange wandelingen maken. Handig om te weten: de naam Samariakloof wordt niet alleen gebruikt voor de kloof zelf, maar ook voor het natuurgebied er omheen.

Samariakloof

Samariakloof

Hoe bezoek ik de Samariakloof?

Je kan de kloof bezoeken van mei tot en met oktober. De entreeprijs bedraagt €5 voor volwassenen vanaf 16 jaar, maar studenten krijgen korting. Deze entreeprijs geldt voor wanneer je de kloof op eigen houtje bezoekt. Wanneer je een excursie boekt, zal de prijs hoger zijn. Via deze link kan je een aantal excursies naar de Samariakloof vinden. Het wordt afgeraden om kinderen jonger dan 10 jaar mee te nemen. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen de openingstijden afwijken. Als het veel heeft geregend, is de kloof in mei niet altijd geopend. Wateroverlast kan een wandeling namelijk gevaarlijk maken.

Ik raad je aan om een dagexcursie te boeken, in plaats van zelf op pad te gaan. Het begin- en eindpunt van de wandelingen zijn namelijk op een andere plaats. Wanneer je je auto bij het beginpunt parkeert, moet je deze later dus weer ophalen. Als jij de Samariakloof wil bezoeken tijdens je vakantie naar Kreta, moet je je goed voorbereiden. De tocht door de kloof is ongeveer 16 kilometer lang en vrij pittig. Je moet dus een goede gezondheid en conditie hebben. Het is verstandig om gelijk in de ochtend te beginnen, zodat de warmte meevalt.

Heel belangrijk: zorg voor goede wandelschoenen, zonbescherming, een hoofddeksel en een flesje water!

 

Leuk om te weten

  • Wist je dat er veel bijzondere planten en bloemen in de kloof groeien? In totaal komen er ongeveer 450 verschillende soorten flora voor. Hiervan zijn er 70 endemisch, wat betekent dat je ze alleen in deze kloof kan vinden!
  • Misschien kom je tijdens je wandeling door de Samariakloof wel wilde Kretenzische geiten tegen! Deze geiten worden ook wel kri-kri genoemd en liggen regelmatig te luieren in de zon.
Samariakloof

Samariakloof

 

Ben jij na het lezen van deze blogpost over de Samariakloof helemaal enthousiast geworden? Je bent nu in elk geval goed voorbereid! Wil jij weten wat er nog meer te doen is op Kreta? Lees dan onze blogpost Ontdek Kreta’s mooiste bezienswaardigheden of bekijk al onze vakanties naar Kreta.

Kreta

Op vakantie naar Kreta?

Heb je na het lezen van deze blogpost inspiratie gekregen voor een all inclusive vakantie naar Kreta? Bekijk snel ons brede aanbod.

Bekijk al onze all inclusive vakanties naar Kreta