Griekenland staat ieder jaar weer hoog in de lijstjes als vakantiebestemming. Niet zo gek ook, want met veel leuke eilanden én het vasteland zijn er veel interessante plekken om te ontdekken. Vandaag zetten we Rhodos in de spotlight. Met tientallen goudgele stranden, pittoreske dorpjes en een rijke geschiedenis valt hier veel te beleven. Dit maakt Rhodos een fijne bestemming voor iedereen, of je nou wil luieren op het strand of de cultuur wil induiken. Lees snel verder voor onze tips voor de leukste plaatsen op Rhodos!

Strand bij Lindos - Leukste plaatsen Rhodos

De kust bij Lindos

Trianda en Ialysos

De plaatsen Trianda en Ialyssos worden vaak in één adem genoemd omdat ze zo dicht bij elkaar liggen. Ze staan bekend om de gezellige sfeer en het uitgestrekte kiezelstrand en behoren daardoor tot de leukste plaatsen van Rhodos. Omdat er een flinke zeebries staat, kan je hier prima watersporten beoefenen tijdens je vakantie op Rhodos. Verder zijn er volop sfeervolle restaurants en leuke winkeltjes. Ten zuiden van de plaatsen ligt de Filerimos berg. In dit mooie stukje natuur lag vroeger de historische plaats Ialysos met onder anderen de Acropolis van Ialyssos. Ondanks dat het dorp niet meer bestaat, bewonder je er overblijfselen uit deze periode. Kortom, Trianda en Ialyssos bieden een fijne balans tussen strand, natuur en cultuur!

Kassandra Family

Op vakantie naar Trianda en Ialysos?

Wie op vakantie naar Trianda en Ialysos wil zit helemaal goed bij aparthotel Kassandra Family. Dit kindvriendelijke hotel is van alle gemakken voorzien.

Bekijk hotel

Rhodos Stad

Natuurlijk mag ook Rhodos Stad niet ontbreken tussen de leukste plaatsen van Rhodos. bad credit loans. Deze badplaats heeft een nieuw gedeelte en een oud centrum. Het nieuwe gedeelte van Rhodos Stad is een bruisende bestemming waar veel te doen valt. Van een uitgestrekt zandstrand tot gezellige restaurants en een bruisend uitgaansleven, er valt ieder moment van de dag wel wat te beleven! Het oude centrum van Rhodos Stad biedt juist veel cultuur en geschiedenis. De plek staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst! Je vindt er onder anderen de tempel van Aphrodite en het Grootmeesterpaleis, maar ook talloze historische steegjes. Oftewel, Rhodos Stad is een fijne bestemming voor wie in een bruisende omgeving wil verblijven, maar ook wat cultuur wil proeven.

Rhodos Stad - leukste plaatsen Rhodos

Een steegje in het oude centrum van Rhodos Stad

Faliraki

Ook Faliraki is een populaire vakantiebestemming op Rhodos. De badplaats ligt in een baai, waardoor er weinig wind staat. Hierdoor is het lekker warm en kan je prima aan je zomerkleurtje werken op het strand van Faliraki. Verder valt er genoeg te beleven in de omgeving. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan aquapark The Water Park. In de avonduren komt Faliraki pas echt tot leven, want je kan goed uitgaan in deze bruisende plaats. Ook zijn er veel restaurants, al zijn deze vrij toeristisch. Voor de authentieke Griekse keuken kan je beter naar plaatsen als Rhodos Stad. Kortom, Faliraki behoort zeker tot de leukste plaatsen op Rhodos, maar voornamelijk voor het jongere publiek.

Op vakantie naar Faliraki?

Lekker met zijn tweeën genieten op Rhodos? Dan is adults only hotel Casa Cabana een topkeuze!

Bekijk hotel

Lindos

Verblijf jij liever in een rustige, authentieke omgeving? Dan is Lindos een goede keuze! Lindos is niet alleen een van de leukste plaatsen op Rhodos, maar ook een van de meest idyllische. De plaats kent niet alleen een mooi strand, maar ook veel historie. Doordat Lindos in de oudheid een van de belangrijkste steden van Rhodos was, ademt de plaats geschiedenis. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het kasteel of dwaal door de geplaveide straatjes met schilderachtige witte huisjes. Eén ding is zeker: Lindos is ontzettend fotogeniek!

Lindos - leukste plaatsen Rhodos

Het idyllische Lindos op Rhodos

Ixia

Ook de plaats Ixia behoort tot de populairste leukste plaatsen op Rhodos. Het ligt vlakbij Rhodos staat bekend als de meest luxe bestemming op Rhodos dankzij de luxe resorts. De hoofdweg scheidt de hotels van het kiezelstrand. Hierdoor bieden de meeste hotels een mooi uitzicht over zee. Tijdens je vakantie in Ixia ontspan je op het strand, waar je diverse watersporten kan beoefenen. Verder liggen er aan de hoofdstraat verschillende restaurants en winkels. Ixia heeft zelf geen bezienswaardigheden, maar gelukkig zit je zó in Rhodos Stad. Hier zijn volop culturele en historische bezienswaardigheden!

Avra Beach Resort

Op vakantie naar Ixia?

Wie in alle luxe wil genieten in Ixia zit goed bij Avra Beach Resort. Dit hotel ligt direct aan het strand en heeft een fijne all inclusive formule!

Bekijk hotel

Symi

Het kleine eiland Symi ligt vlakbij Rhodos. We raden je zeker aan om een tripje naar Symi te maken tijdens je verblijf op Rhodos! Het eiland staat bekend om de authentieke Griekse sfeer. Er is een mooie haven die erg fotogeniek is. Er zijn weinig hotels op Symi, maar gelukkig vertrekken er vanuit Rhodos Stad dagelijks meerdere excursieboten naar Symi. Deze brengen je naar het eiland, waar je de dag doorbrengt. Dit mooie eiland is absoluut het bezoeken waard!

Symi - leukste plaatsen Rhodos

De pittoreske haven van Symi