De Vlindervallei is 矇矇n van de top bezienswaardigheden op het Griekse eiland Rhodos. De bomen in de vallei trekken een bepaalde soort vlinders aan, vandaar ook de naam Vlindervallei. In het hoogseizoen wandel je door het bos met duizenden vlinders. Een hele bijzondere ervaring om een keer mee te maken.

spanje boulevard

Algemene informatie over de Vlindervallei

De vallei heet eigenlijk Petalouda, dit is de Griekse benaming voor vlinder. De soort vlinder die op de bomensoort afkomt is de gestippelde harlekijn. In bepaalde maanden zit het bos helemaal vol met deze mooie vlinders. Naast het feit dat het erg indrukwekkend is om te bezoeken tijdens het vlinderseizoen is de vallei zelf ook al de moeite waard. Zo is het een prachtig natuurgebied vol met mooie beekjes en watervalletjes, ideaal voor een leuke wandeling. Bovenaan de vallei ligt het Kal籀petra klooster, hier geniet je van een prachtig uitzicht over het gebied. Als je van plan bent om een wandeling te maken, raden wij stevige schoenen aan. Het is namelijk wel een flinke wandeling waar je goed ter been voor dient te zien. Vlakbij de Vlindervallei vind je ook een Biologie Museum, waar je meer zult leren over de geheimen van dit unieke ecosysteem.

 

Beste tijd om te bezoeken

De Vlindervallei is het gehele jaar te bezoeken maar als je speciaal voor de vlinders naar deze vallei wilt dan kan je het beste in de maanden juni, juli, augustus of september naar de Vlindervallei komen. Tijdens deze periode geven de bomen namen een geur af die de vlinders aantrekt. Dit is het hoogseizoen om deze mooie vlinders te zien. Maar je kunt natuurlijk het gehele jaar door naar deze mooie Vlindervallei op Rhodos om te wandelen.

Spanje boulevard

Waar ligt de Vlindervallei?

De Vlindervallei ligt in het noorden van het eiland, ongeveer 26 kilometer vanaf Rhodos-Stad. Vanuit Rhodos-Stad is het mogelijk om een bus te nemen richting de Vlindervallei. Natuurlijk is het ook mogelijk om gemakkelijk zelf met de huurauto richting de Vlindervallei te gaan. Zo liggen de badplaatsen Ixia en Faliraki op slechts een klein half uurtje rijden vanaf de Vlindervallei. Het adres van de Vlindervallei is:

The Valley of the Butterflies: 83R5+2X Epano Kalamonas, Petaloudes, Griekenland

In de buurt van de Vlindervallei

Als je geen wandeling wilt maken door het natuurgebied ben je waarschijnlijk niet de hele dag in de Vlindervallei. Gelukkig zijn er ook nog andere leuke dingen om in de buurt te doen. Zo kan je echt heerlijk eten in het kleine dorpje Ps穩nthos. Dit authentieke, Griekse dorpje heeft heerlijke tavernes waar je het echte Griekse eten zult proeven. Of ga richting de zee en ontdek de verschillende mooie stranden in dit gebied. Zoals het gezellige Af獺ndou Bay of het kindvriendelijke P矇fkos.

 

Praktische informatie

De Vlindervallei is geopend van 1 mei tot 31 oktober. De openingstijden zijn van 8:30-16:30. Entreekosten voor de Vlindervallei bedragen 3 euro in het laagseizoen tussen 1 mei – 9 juni en 11 september – 30 oktober. In het hoge seizoen tussen 10 juni en 10 september zijn de kosten 5 euro. Jonge kinderen hebben gratis entree.

Vlindervallei Rhodos

Boek hier je vakantie naar Rhodos

Wil je graag deze mooie Vlindervallei bezoeken? Boek dan een vakantie naar het prachtige Griekse eiland Rhodos.

Bekijk hier al onze vakanties naar Rhodos