Ga jij binnenkort op stedentrip naar Valencia? Of ben je van plan om binnenkort een stedentrip te boeken? Dan wil je vast weten wat de leukste bezienswaardigheden van Valencia zijn! Valencia is tegenwoordig een populaire bestemming geworden voor stedentrips. Dit komt door het lekkere weer, het strand en alle bezienswaardigheden! Vorig jaar ben ik zelf naar Valencia geweest en ben ik verliefd geworden op deze prachtige stad. Ik deel graag mijn tips voor bezienswaardigheden met je! Zo kan jij wat inspiratie op doen voor jouw stedentrip naar Valencia.

valencia bezienswaardigheden

1. De stranden

Laten we eerlijk zijn: de mooie stranden behoren zeker tot de beste bezienswaardigheden van Valencia! Aan de stad liggen meerdere lange zandstranden, die erom bekend staan dat ze lekker schoon zijn! Eén van de populairste stranden van Valencia is ‘La Malvarrosa’, maar daardoor is dit strand ook drukker. Zelf heb ik de rustigere, lokale verkend tijdens mijn stedentrip naar Valencia. Playa de Pinedo en Playa Sagunto behoren tot mijn favorieten!

bezienswaardigheden Valencia

2. Bezoek de Torres de Serranos

Eén van de interessantste culturele bezienswaardigheden in Valencia is de Torres de Serranos. Vroeger was de toren onderdeel van de stadsmuren van Valencia. Het is vandaag de dag de grootste Gotische stadspoort van heel Europa. Je kan de toren gewoon bezoeken, maar je kan er ook op! Een echte aanrader, want vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over heel Valencia. Vanaf hier kan je prachtige vakantiefoto’s maken als aandenken. Het beste is, het kost maar enkele euro’s!

Villa de Biar

Hotel in Valencia?

Ben je opzoek naar een hotel in Valencia? Villa de Biar heeft een mooi zwembad!

Bekijk dit hotel
bezienswaardigheden Valencia

3. Wandel door Ciutat de les Arts i les Ciències

In Valencia vind je Ciutat de les Arts i les Ciències, wat de ‘stad van kunst en wetenschap’ betekent. Dit deel van de stad is heel bijzonder om doorheen te lopen, door alle futuristische witte gebouwen. Heel interessant voor architectuurliefhebbers! Alleen een wandeling door dit deel van Valencia is al interessant, door de moderne uitstraling. Verder kan je er verschillende musea bezoeken en lekker een drankje drinken op een terras.

bezienswaardigheden valencia

4. Ga winkelen

Eerlijk is eerlijk: winkels behoren eigenlijk niet tot de bezienswaardigheden van Valencia. Toch raad ik je aan om ook lekker een middagje te gaan winkelen in Valencia tijdens je stedentrip! Ga bijvoorbeeld naar Mercado Central. Hier kan je veel eten kopen, maar het gebouw in Art Nouveau stijl is ook erg indrukwekkend! Verder zijn in Valencia veel populaire winkels zoals Zara en H&M, maar ook leuke vintagewinkeltjes! Kortom, voor iedereen is er een leuke winkel te vinden.

Posadas De España Paterna

Hotel in Valencia?

Ben je opzoek naar een hotel in Valencia? Bij drie sterren hotel Posadas De España Paterna verblijf je voor een vriendelijke prijs!

Bekijk dit hotel
Pinchos Spanje

5. Eet Pinchos

Je leert een stad pas écht kennen wanneer je de lokale gerechten proeft. Tijdens jouw vakantie naar Valencia mag een bezoekje aan een pinchobar niet ontbreken! Pinchos zijn vergelijkbaar met tapashapjes. Ze bestaan meestal uit een stukje brood met verschillend beleg erop. Bijvoorbeeld kaas, groente of vlees. Dit is extra leuk als je met een grote groep bent, zodat je de pinchos kan delen! Een glaasje Agua de Valencia erbij en jou dag kan niet meer stuk.

bezienswaardigheden valencia

6. Ontdek historisch Valencia

Valencia heeft allerlei interessante historische bezienswaardigheden! Wil jij lekker veel bezienswaardigheden van Valencia in één keer bekijken? Ga dan naar het historische centrum, genaamd Cuitat Vella. Je vindt hier meerdere musea, de kathedraal van Valencia en de Turia fontein. Terwijl je ronddwaalt zijn er allerlei leuke restaurants en cafés voor een hapje of drankje. Kortom, dankzij alle bezienswaardigheden vermaak je je gerust de hele dag in het historische centrum van Valencia!

Benetusser

Hotel in Valencia?

Ben je opzoek naar een hotel in Valencia? Drie sterren hotel Benetusser heeft een gunstige ligging!

Bekijk dit hotel
bezienswaardigheden Valencia

7. Bezoek de pleinen

Spanje staat bekend om de vele centrale pleinen, genaamd plazas. Ook Valencia heeft mooie pleinen, met prachtige tuinen, gezellige straatjes en nog veel meer. Eén van de mooiste pleinen vond ik Plaza de Reina, wat het ‘Koninginnenplein’ betekent. Je kan er een ontspannen wandeling maken terwijl je geniet van de Spaanse zon. Er zijn meerdere eettentjes, maar let op de prijzen! Vaak worden de prijzen op dit soort pleinen flink opgevoerd voor de toeristen. Als je een paar straatjes verder loopt, zijn de prijzen een stuk beter. Twijfel je? Kijk dan waar de locals eten!

bezienswaardigheden Valencia

8. Bezoek het festival Las Fallas

Als je halverwege maart op stedentrip in Valencia bent, heb je geluk! Rond deze tijd wordt namelijk het festival Las Fallas gevierd. Er zijn allerlei festiviteiten. Zo bouwt ieder deel van de stad een gek standbeeld, die op het festival worden tentoongesteld. Daarnaast wordt er vuurwerk afgestoken, kleed men zich uitbundig en wordt er de hele dag door gefeest! Dit festival moet je zeker een keer meegemaakt hebben.

Valencia

Op vakantie naar Valencia?

Heb jij na het lezen van deze blogpost veel inspiratie opgedaan voor een vakantie naar Valencia? Wacht niet langer en bekijk de mogelijkheden!

Bekijk al onze vakanties naar Valencia