Wil je graag op stedentrip buiten Europa maar je hebt geen idee waar je moet beginnen? Wij hebben de leukste stedentrips buiten Europa voor jou op een rijtje gezet. Van steden vol met cultuur, de beste plekken om te shoppen en de mooiste stranden om te ontspannen, dit zijn onze top 6 steden om te ontdekken buiten Europa. Zie jij jezelf al op Times Square staan in New York? Of kies je toch liever voor het charmante Marrakech?

stedentrip buiten europa

1. Dubai

Dubai is ook een hele leuke optie voor een stedentrip buiten Europa. Een stedentrip naar deze stad is nergens mee te vergelijken. Het ene moment loop je door het grootste winkelcentrum ter wereld en het volgende moment kan je midden in de woestijn staan. Dubai is een hele bijzondere plek die je niet snel zal vergeten. Het is een plek vol uitersten, je kunt schaatsen midden in het winkelcentrum of omhoog bij het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa. Na een paar dagen deze bijzondere stad ontdekken kan je ook kiezen voor een dagje strand. Een citytrip naar Dubai is van alle marken thuis. Je kunt onwijs goed shoppen, heerlijk zonnen op het strand en de avonturiers kunnen door de woestijn crossen met een quad. Deze veelzijdigheid maakt Dubai de ideale stedentrip bestemming.

Stedentrip Dubai

Grand Hyatt Dubai

Voor een betaalbare prijs genieten van luxe in Dubai? Kies voor een verblijf in het geweldige Grand Hyatt Dubai. Dit zeer goed beoordeelde hotel is de ideale plek om te genieten van een stedentrip in Dubai.

Bekijk Grand Hyatt Dubai hier
stedentrip buiten europa

2. Marrakech

Marrakech is met gemak één van de leukste steden voor een stedentrip buiten Europa. Deze sprookjesachtige stad ligt op een kleine 4 uur vliegen vanaf Nederland. Dit maakt het zo´n aantrekkelijke bestemming voor stedentrip van enkele dag. De Marrokkaanse stad Marrakech is een hele bijzondere stad die je niet snel zal vergeten. Het bruisende Djemaa el Fna plein brengt je terug in de tijd. De levendige markt en de wat chaotische bazaar geven dit deel van de stad veel karakter.

Dankzij het aangename klimaat kan je ook kiezen voor een langere stedentrip waarbij je een paar dagen tot rust komt in het zonnetje.  Benieuwd naar nog meer tips over deze magische stad? Lees ook onze blog over alles wat je moet weten over Marrakech.

stedentrip buiten europa

3. New York

Een geliefde stedentrip bestemming buiten Europa is met recht, New York. Deze bruisende stad is een ideale bestemming voor een stedentrip. Niet voor niets staat New York ook wel bekend als de ´city that never sleeps´. Maak een bezoek aan het indrukwekkende Times Square vol met gigantische schermen met reclame. Of geniet van een prachtig uitzicht over de stad vanuit de Empire State Building. Maak een boottochtje naar het Vrijheidsbeeld en pak Ellis Island gelijk even mee. Ga heerlijk eten in het levendige Chinatown of in de hippe buurten van Manhattan.

Stedentrip Bangkok

4. Bangkok

Vind je het niet erg om een stukje te vliegen? Maak dan een bezoek aan het bruisende Bangkok. Deze Thaise stad is van alle markten thuis. In het oude centrum bezoek je verschillende imposante tempels en het Koninklijke Paleis. Ook een dagtrip naar de prachtige tempels van Ayutthaya zijn een aanrader tijdens een stedentrip naar Bangkok. Wist je dat je in Bangkok enorm goed kan shoppen? De vele moderne winkelcentra zijn ideaal om even de verkoeling op te zoeken. Tijdens een stedentrip naar Bangkok is het aan te raden om te kiezen voor een hotel met zwembad, zo kan je ook nog even ontspannen in het zonnetje.

Stedentrip Bangkok

Galleria Sukhumvit 10 Bangkok by Compass Hospitality

Klinkt na een dagje sightseeing ontspannen bij het zwembad aantrekkelijk? Kies dan voor verblijf bij Galleria Sukhumvit 10 Bangkok by Compass Hospitality. Dit aangename hotel is een ideale verblijfsbasis vlakbij het openbaar vervoer.

Bekijk Galleria Sukhumvit 10 Bangkok hier
stedentrip buiten europa

5. Luxor

Ben je dol op geschiedenis en wil je meer leren over de Egyptische oudheid? Dan is een stedentrip naar Luxor een geweldige optie. Deze Egyptische stad lijkt haast wel een openluchtmseum. Er valt meer dan genoeg te bezoeken. Bezoek de bijzondere Vallei der Koningen, de tempel van Amon, de kolossen van Menmon, de Tempel van Hatsjepsoet en nog véél meer. Maak ook een indrukwekkende boottocht over de Nijl en bekijk deze stad vanuit een heel ander perspectief. Een stedentrip naar Luxor draait vooral om cultuur snuiven, er is dan ook zoveel moois te zien in deze stad. Dankzij het warme klimaat is Luxor het hele jaar door te bezoeken.

stedentrip buiten europa

Nog meer inspiratie voor stedentrips?

Ben je er nog niet helemaal uit en wil je even verder kijken? Bekijk dan onze gehele aanbod aan stedentrips voor nog meer inspiratie en ontdek de mooiste steden binnen en buiten Europa.

Bekijk hier al onze stedentrips